Hová teszitek a textil pelusból a "cuccot"? Hogy bírjátok a bébi kakiját? Egyáltalán olyanok ezek a pelusok, mint régen?
Spórolás szempontjából is megfordult a fejemben, hogy mosok, meg környezetvédelem szempontjából is jobban tetszik. Akik ilyet használnak, azok beleöntik belőle a cuccot a wcbe? Gondolom csak úgy nem rakjátok a gépbe az egész tartalommal, vagy igen? Összegyűjtötök többet, vagy kézzel egyesével, azonnal? (Bocs, ha hülye kérdés, de még nincs meg a baba, és nekem még nem is volt, fogalmam sincs, milyen is lesz pontosan.) A másik, hogy bírtátok a bébi kakiját? Milyen az? Én minden kicsit is kellemetlen szagtól öklendezek, de komolyan, a macska után sem tudtam takarítani, még a pisit sem, mert majd rá hánytam... terhesség előtt is, amióta az eszemet tudom. Félek a gyereknél is ez lesz, bármennyire is szeretem..
(Légyszi ne azzal jöjjetek, hogy nem környezetvédő a víz miatt, itt nem a Dunába eresztik, és mosódióval, meg mosószódával mosunk, nekem inkább környezetvédő, mint a töméntelen mennyiségű le nem bomló pelenka a szeméttelepen..)
Lehet kapni olyan pelenka-betétet, ami erősebb a papírnál, mégis nedvátengedő anyagú.
Ezt ráteszed a pelenkára és a kakit ezzel együtt ki lehet dobni, a textil pelenka nem lesz kakis!!!
Majd meglátod, hogy a saját gyereked kakijától egy cseppet sem lesz hányingered, sőt a hányásától sem fogsz undorodni!!! :D
Azért azt majd meglátod, hogy a papírpelenka sokkal praktikusabb, a baba bőrének sokkal jobb, mert mindig szárazban van a baba popsija (speciális fedőréteg van a papírpelenka belsejében)...
A textilpelenkában egyfolytában vörös és gyulladt lesz a popsija, nem győzöd majd kenegetni, ápolgatni, szegénykének nagyon fájni is fog.
Szóval, az anyukák nem csak azért használnak papírpellust, mert lusták mosni-vasalni, hanem mert ez tényleg sokkal jobb a babának is!
Amikor az ikerhugaim picik voltak (több mint 3 éve, anyám mást sem csinált egsz nap csak pelenkát mosott :-(
A sok mosáshoz a vizen kívul nem kevés áram is kell, hacsak nem kézzel mosol, a kakis pelenkát szinte ki kell főzni, tehát nem alacsony hőfokon fog menni a mosógép.
Én is használok mosószódát, de inkább maradok az eldobható pelenkánál.
Aki mostanság hasonló megfontolásból mint Te nem eldobható pelenkát használ, az a link alatt szereplő vagy más hasonló termékeket használ.
Szerintem nem éri meg, annyira rosszak ezek a mai textilpelenkák, 2 hónap után cserélhetnéd le az összeset, nagyon bolyhosodnak, s olyan véknyak mint a géz.
Egész nap csak mosnod kéne s vasalnod. Mi 20 pelust használunk büfiztetéshez, s így is hetente 2x kell mosni, mert elfogynak, s a baba mellett nem igazán van idő a kakis pisis pelussal bajlódni.
Sőt, a baba kakiját ne úgy képzeld el mint a tiédet! :D
Nem olyan keményet kakil mint mi, hanem olyan az állaga mint mikor nekünk hasmenésünk van, zöldes sárgás takonyszerű valami, amiben apró rizsszemek vannak, nem tudod csak úgy megfogni s kidobni a wc-be, s nagyon fog, van amiből a legjobb folttisztítóval sem jön ki.
Én nem ajánlom.
Fiam 8 hetes és textkpelenkázok. Csak éjszaka van rajta papír. Az anyatejes kaki is szagos, de messze nem olyan mint a mindenfélét evő nagyoké.
Rengeteg féle textilpelus létezik ma már, eltartott egy darabig, míg kiigazodtam rajta.
Ami nekünk eddig bevált: úgynevezett perfold betét(bummis/bambinomio)+ külső (bummis). Papírbetétet is használok (poplini anytejes). Ez a papírbetét a nagyját megfogja,az megy a wc-be, a többi a mosásba. Más papírral vagy papír nélkül a nagyját kézzel lemostam. Aztán vödörben áztatom, minden harmadik nap mosom 60 fokon pelenkafertőtlenítővel (bambinomio), ecettel öblítem.
És mosom a család többi ruhájával együtt. Nem külön. Minden tiszta, szép, foltmentes...
Legelején papírpelenka volt, aztán amikor leesett a köldökcsonk, kezdtem a textilt, mindennap min. egyszer, míg nem tanultammeg hajtogatni, meg az egészet...
Hajrá, én csak ajánlani tudom.
ezeket az odalakat ajánlom: mamami.hu, babaland.hu, babamosoly.hu
előző vagyok:
tehát ezek a textilpelusok köszönő viszonyban sincsenek a tetrával, amit anyáink használtak és amit a gyerek feje alá teszünk meg büfizéshez használunk.
Nem kell vasalni sem, 60 fokon mosod.
Nos szerintem bevásárolok ilyet is olyat is, legfeljebb ami nem jön be, azt nem használjuk.
Nagyon remélem, hogy nem leszek rosszul a saját gyerekemtől, mert nekem sokszor még a tudat is elég, nem is kell megéreznem a szagot. Múltkor behányt a macska. Négy réteg papírtörlőt rátettem, nejlon zacskót húztam a kezemre, de úgy, hogy azt is kibéleltem a papírtörlővel és azzal szedtem össze a nagyját. Mikor megfogtam, már attól öklendezni kezdtem, nem is volt pedig szaga sem. Az ilyen dolgok valahogy kikészítenek. :(
Annál nagyobb kudarcot, ha szegény bébi miatt.. Viszont, ha minden gond nélkül menni fog, én hősnek tartom majd magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!