Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónaposan cukorbeteg?...

10 hónaposan cukorbeteg? Hosszú történet lesz.10 hónapos a kisfiam, egy ideje szenvedett a két felső fogával, nem evett nem aludt stb, nem részletezem mindent el kell képzelni ami a fogzással jár, az nálunk jelen volt. K

Figyelt kérdés

ét nappal a fogak kibújása előtt lázas lett 39 fokos láza volt, napi 2 alkalommal, de mindig tudtam csillapítani.A fogai kibújtak, de a gyerek azóta annyira rosszul eszik, hogy engem már az idegbaj kerülget. Fogyott 10 nap alatt fél kilót. Tényleg mindenből csak pár falatot eszik, tápszert is csak annyit, hogy ne haljon éhen. És ebből úgy lett cukorbetegség gyanú, hogy az anyósom szerint cukorbeteg, vagy laktózérzékeny, vagy vérszegény. De inkább a három együtt. Nem, ő nem orvos, csak azt hiszi, hogy az. Mindenesetre a frászt azért sikerült rámhoznia, addig duruzsolt amíg el nem ültette a bogarat a fülembe. Utánna olvastam a tüneteknek, hát azt hiszem nem laktóz érzékeny a fiam, vérszegénységet is kizárnám, viszont a cukorbetegségnél elakadtam, mert a sok folyadék bevitel az jellemző rá, de más nem. Az sem extrém...csak kicsit több mint máskor, de én ezt annak tudtam be, hogy mivel nem eszik biztos éhes, és jobban esik neki a víz, vagy tea. Aztán olvastam tovább, és azt olvastam, hogy 10 hónaposan nem is lehet valaki cukorbeteg. Erről kérdeznék...tud erről valaki konkrétumokat?

-Hasna-

2012. ápr. 3. 14:55
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
elfojtott agresszió az anyósom felé van. Azért ne hidd,hogy minden napunk ilyen eseménydús. Nem vagyok elmebeteg,szeretem a gyerekemet még akkor is ha az idegeimen táncol,bár kiváncsi lennék az összefüggésre h mi köze az aggodalomnak a rejtett agresszpióhoz. Ez extrém eset,de az anyósom extrém hülye,általában kiröhögöm,de most tenyleg megijesztett.
2012. ápr. 3. 21:35
 22/38 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is parázok attól, hogy a 11 hónapos lányom cukorbeteg lesz. Nálunk az volt, hogy kórházba került valami miatt, és ott vettel tőle vért. Nemsokkal később jött a nővérke, hogy nem jó az eredménye, vigyem be a vizsgálóba megnézi Ő is. Megbökte az ujját és akkor 4,6 volt a vércukra. Erre azt mondta, hogy biztosan laborprobléma volt az előző eredménye. Csak pár nap múlva a zárón láttam, hogy 11,3 volt az első vc-a. Persze beparáztam rendesen, és egyből mentem a saját dokinkhoz. Ő azt mondta, hogy az ilyen kicsi babáknál nincsenek annyira egyértelmű jelei a cukorbetegségnek mint a felnőtteknél. A fogyás, de még inkább a súlyingadozás, a fáradékonyság, aluszékonyság mind-mind lehet tünete. Nekünk azóta csináltak már mérést ,akkor 5,2 lett. Ez kicsit magasabb mint a felső határ, de azt mondták rá, hogy nem vészes, még belefér a keretbe.

Most gondolkodom rajta, hogy veszek egy vércukorszint mérőt, és akkor meg tudom neki én is nézni.

2012. ápr. 3. 21:44
 23/38 A kérdező kommentje:

A szomszéd Jolika is megszagolta már a gyerekem pisás pelenkáját. Mondjuk ő még nem diagnosztizált semmit, csak megkérdezte, hogy nem sárga e a gyerek:-D Na reggelre ot is lesz egykét jó tipp...vérhas, vagy ilyesmi. Mondjuk hiába mondom, hogy lehet, hogy fogzik "tovább" a gyerek, ez abszolut süket fülekre talál.

Néha amúgy olyan érzésem van, hogy bezártak egy kis városkába (ami falu) ahol mindenki bolond.

2012. ápr. 3. 22:09
 24/38 anonim ***** válasza:
"Miért épp Alaszka?" :DDDDD
2012. ápr. 3. 22:10
 25/38 anonim ***** válasza:

5.2-es cukor egyáltalán nem magasabb a normálnál! Felnőtt embernél 8 órás éhezés után az éhomi cukornak 6 alatt kell lennie. Az étkezés után 1 órával mért cukornak pedig 11.1 alatt. Efölött beszélünk diabetesről. (és az éhomi 7 fölött)

Elfojtott agresszió és túlzott aggodalom (beteges mértékű) kapcsolatáról a pszichoanalízis ír részletesebben. Ez megfigyelt jelenség, könnyebb az aggodalmat kifejezni, mint a destrukciót, nagyon hosszú lenne ennek az elemzése, igazából az anyós oldala is érdekes. Vajon milyen szerepet tölt be neki az életében az unoka? Miért lenne "jó" neki betegen? Mit jelent a betegség az anyós életében stb..

Na ehhez kell a pszichológus, aki természetesen nem az elmebetegeken segít, hanem egészséges emberek problémájában hivatott segíteni... (ha azok az átlagnál erősebb szorongást okoznak)

Ha leírnám hány fajta betegség létezik, ami miatt parázni lehetne. Vagy akár holnap egy autóbaleset, vagy tégla a fejünkre stb. A gyerkőc pedig napról napra nő, egyre több kihívás elé állítja az élet. Előbb-utóbb serdülni kezd, na akkor még mennyi veszély leselkedik rá. Szóval mértékkel érdemes aggódni, semmilyen betegséget nem akadályozott meg még az, ha valaki agyon aggódta a gyermekét.

A cukorbetegség ellen (gyermekkorira gondolok) semmit sem lehet tenni. Ha az égiek leosztották ezt a kedves lapot, akkor ez van sajnos... De most mondjam azt még egyszer, hogy ennél százszor borzasztóbb dolgok vannak?!

Anyós felé pedig nem elfojtani kell az agressziót, hanem sürgősen kifejezni felé, hogy nincsen szükség egy orvosi egyetemet távolról sem látott ember félelemkeltésére.

2012. ápr. 3. 22:12
 26/38 A kérdező kommentje:
Óóó de szerettem azt a sorozatot...biztos nem véletlen :-DD
2012. ápr. 4. 06:33
 27/38 A kérdező kommentje:
Mivel ez a kérdés nem az anyósomról szól, így nem részletezem. De nagyon rátapintottál arra, hogy neki mit jelent a beteg unoka. Elmondjam? Ezerszer mondta már amikor letettük hozzá a gyereket, hogy itt jobb helyed van mint otthon, ezerszer piszkálta ki a fülét hangoztatva, hogy a gyerek KOSZOS! Ezerszer mondja, a gyereknek aki 10 hónapos, hogy ha beteg leszel akkor jössz a mamához, ő majd ápol! Ő állandóan beteg, mármint az anyósom, mentálisan tuti, de egyébként szinte minden napra jut valami, izületi, fejfájás, derékfájás, gyomorpanaszok örökösen, savtúltengés, hányás, ami persze hánytatás, szedi nyakra főre a rásózott bogyókat, "természetes" kapszulákat. Naponta bevesz vagy 10 darabot. Valamelyik nap elment egy látóhoz, mert fájt a lába, a látó rátette a kezét a lábára, és azóta ő meggyógyult. Mondanom sem kell, hogy szerinte EL KELL vinnem a gyereket a látóhoz. Na mindegy, nem megyek ebbe bele. Bonyolult személyiség az biztos :-)) Én nem tudok mást tenni meg kell tanulnom vele együtt élni, bár fizikailag nem együtt élünk, mégis itt kísért a fene enné meg.
2012. ápr. 4. 06:40
 28/38 anonim ***** válasza:

Ezt hívják szomatizálásnak, ez is a mentális zavarok között szerepel. Anyóska így tudja magának kivívni a törődést és a figyelmet, ha magát "megbetegíti". Nagyon leegyszerűsítve.

Én biztosan súlyos határokat húznék vele szemben, már a magam védelme miatt is. De egyben biztos lehetsz. Anyós egyáltalán nem ért az orvosi dolgokhoz, tehát semmilyen nem kell a tanácsait elhinni! És ezt nagyon komolyan mondom most! Nála a betegség egy életjátszma, gondolom nem szeretnéd, ha a következő generációra is átmenne ez. És látod, már milyen messze vagyunk a cukorbetegségtől?!

2012. ápr. 4. 08:51
 29/38 A kérdező kommentje:

Igen, teljesen igazad van. Sőt. A tegnapi pánik amit belémültetett már sehol sincs. Sokat gondolkoztam ám azon amiket írtál. És rájöttem, hogy belekényszerít abba, hogy elhigyjem amit mond, méghozzá azért, mert ő megszokta, hogy MINDIG neki van igaza, még akkor is ha tulajdonképpen egyáltalán nincs igaza, a családjában mindenkit elnyom, és náluk az győz aki többször elmondja a maga igazát. Ezért mindi neki lesz igaza, mert ő a legkitartóbb, és elhiteti velük, hogy az úgy van ahogy ő mondja. Mert ő mindig mindent jobban tud. Borzalmas egy nő. Generációkról csak annyit, hogy az anyósom anyja is felhívott valamelyik nap amikor eljutott hozzá a hír, hogy nem eszik a yerek, méghozzá azzal, hogy azonnal de menten vigyük orvoshoz, mert a genny ráhúzódhat az agyára. Kérdezem, milyen genny? Hát A genny. Najó mondom, de mégis milyen genny? A genny nincs jelen a szervezetünkben csak úgy hobbiból. De ő tudja, mert az ráhúzódhat, miért nem viszem orvoshoz? Elmondtam neki, elmondatm azt is, hogy ha mégegyszer nekem el kell magyaráznom egy döntésemet, akkor az fájni fog neki. Eldobtam a telefont.

A párom ezt sajnos annyival nyugtázza, hogy aggódnak. Ő megszokta, ez neki tök normális. A húga dettó ilyen tök, az is mindig beteg, ha telihold van akkor mind a hárman nagyon betegek. Kiváncsi lennék, ha egyszer nem tudnának, a teliholdról akkor is betegek lennének e. A gyerekemre is próbálja ráhúzni ezt a teliholdas dolgot. Ostoba. De hogy mondod meg az anyósodnak, hogy egy hülye? Nem tudok határvonalat húzni, mert itt laknak tőlünk 500 méterre, akarva akaratlanul napi kapcsolatban kell lennünk velük. Egy a cégünk.

2012. ápr. 4. 09:40
 30/38 anonim ***** válasza:

Kedves "nemtudomhányadik" válaszoló!

Egészségügyis vagy? Tényleg létezik olyan, hogy laborhiba? Az 5,2 nem magas cukor? Akkor miért írják a normál tartományt 5-ig?

Köszönöm ha válaszolsz!

2012. ápr. 4. 10:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!