Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónaposan cukorbeteg?...

10 hónaposan cukorbeteg? Hosszú történet lesz.10 hónapos a kisfiam, egy ideje szenvedett a két felső fogával, nem evett nem aludt stb, nem részletezem mindent el kell képzelni ami a fogzással jár, az nálunk jelen volt. K

Figyelt kérdés

ét nappal a fogak kibújása előtt lázas lett 39 fokos láza volt, napi 2 alkalommal, de mindig tudtam csillapítani.A fogai kibújtak, de a gyerek azóta annyira rosszul eszik, hogy engem már az idegbaj kerülget. Fogyott 10 nap alatt fél kilót. Tényleg mindenből csak pár falatot eszik, tápszert is csak annyit, hogy ne haljon éhen. És ebből úgy lett cukorbetegség gyanú, hogy az anyósom szerint cukorbeteg, vagy laktózérzékeny, vagy vérszegény. De inkább a három együtt. Nem, ő nem orvos, csak azt hiszi, hogy az. Mindenesetre a frászt azért sikerült rámhoznia, addig duruzsolt amíg el nem ültette a bogarat a fülembe. Utánna olvastam a tüneteknek, hát azt hiszem nem laktóz érzékeny a fiam, vérszegénységet is kizárnám, viszont a cukorbetegségnél elakadtam, mert a sok folyadék bevitel az jellemző rá, de más nem. Az sem extrém...csak kicsit több mint máskor, de én ezt annak tudtam be, hogy mivel nem eszik biztos éhes, és jobban esik neki a víz, vagy tea. Aztán olvastam tovább, és azt olvastam, hogy 10 hónaposan nem is lehet valaki cukorbeteg. Erről kérdeznék...tud erről valaki konkrétumokat?

-Hasna-

2012. ápr. 3. 14:55
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
2-3 napja ő is sokat alszik...főleg délután. Vagyis fene tudja mi az a sok, eddig aludt délelőtt is 1.5 órát, délután is 1.5 órát, mostanában délután van, hogy 2.5 órát alszik. Reggel meg rendesen mint eddig, 6-kor kukorékol. Hívtam a védőnőt, ő inkább vérszegénységre gyanakodik (éljen!) holnap elviszem az orvoshoz. Rákérdeztem a cukorbetegségre, de megnyugtatott, mert rögtön az acetonos szájszagot kérdezte, és azt mondta, hogy nem tudnám összetéveszteni semmivel, annyira jellegzetes. Mondjuk egyáltalán nem vagyok nyugodt.
2012. ápr. 3. 16:27
 12/38 A kérdező kommentje:
Mennyi az a sok alvás??
2012. ápr. 3. 16:27
 13/38 anonim válasza:
Nyugi, egyáltalán nem cukorbeteg. Én az vagyok, amikor kiderült nagyon sokat ettem, és mégis fogytam, rengeteget ittam és mégis mindig szomjas voltam, és persze az acetonos lehelet. Ja és mindig fáradt voltam. A te babád biztos nem beteg.
2012. ápr. 3. 20:25
 14/38 anonim ***** válasza:
100%

Emberek!!! Engem egésszégügyisként ez háborít fel, hogy mindenki totál képzetlenül adogat tanácsot és rémít halálra anyukákat!

Kedves édesanya! Ha a gyerek NEM eszik, akkor FOGY! Ha lázas, étvágytalan!

Laktózérzékenység tünete: Tej alapú kaja után erős puffadás, robbanásszerű hasmenés! Erről szó sincsen!

Vérszegénység: Tápszeres babánál nagyon ritka! Ez is okozhat aluszékonyságot és étvágytalanságot, egy vérvétellel kideríthető. (szerintem nem ez a baja, ha tápszeres)

Diabetes: Extrém szomjúság, rengeteg pisilés, falás rohamok, gyengeség.

Ezt gondolnám legutoljára a leírt tünetek alapján!

Ha az anyóska azt mondja, hogy agytumor, akkor attól is "be tetszik rezelni"?

Ha ennyire nyugtalanítja, akkor menj el a háziorvoshoz és kérj egy labor beutalót általános vérképre.

Lehet a fogzás, de lehet egy fertőzés stb.

2012. ápr. 3. 20:28
 15/38 anonim ***** válasza:
Kisgyermekeknél a fáradtság is okozhat acetonos leheletet, szóval ez sem tuti.... Szerintem vidd el egy nagyon jó gyerekorvoshoz!
2012. ápr. 3. 20:33
 16/38 A kérdező kommentje:

Be bizony, de még mennyire, hogy berezelek. Ilyen vagyok. De nem csak akkor ha a hülye anyósom mondja, hanem akkor ha valaki mondja, és azt elkezdi sulykolni az emberbe. Dünnyög, mondja, és mondja..duruzsol,Te meg már úgy érzed, hogy egy örvénybe kerültél. Akkor elkezdi mondani, hogy a szomszédpistánakanagyanyjánakanagykabátja is cukorbeteg és UGYANEZT csinálta mint a baba. Most étjött és elvitte a gyereknek a pisás pelenkáját, mert a cukorbetegeknek virág illatú (ezt olvasta) a vizelete. Itt nálunk nem volt virágillatú, de a nyakamat merem rá tenni, hogy reggelre az a pisás pelenka virágillatú lesz, addig fogja szagolgatni. Na de mindegy...igen, sajnos be tudok sz*rni ilyen dolgoktól, mert beszűkülök.

Mindenesetre én már kisírtam a szemem, mert azt gondolom, hogy valamit én csinálok rosszul azért nem eszik, csak olyan ostoba vagyok, hogy nem jövök rá mire van szüksége a gyerekemnek:-(

De holnap délelőtt elviszem orvoshoz. Majd az meg jól kiröhög, de neki is elmondom, hogy anyósom diagnosztizálta a cukorbetegséget.

2012. ápr. 3. 20:40
 17/38 A kérdező kommentje:

Megmondom őszintén nem tulajdonítottam én ennek a nemevésnek nagy jelentőséget, hisz jött a foga tudom, hogy ilyenkor alig eszik, de fogyott...ettől ijedtem meg. Tudom, hogy h valaki nem eszik akkor fogy :-) De pl. az előző fogzásnál sem evett rendesen mégsem fogyott egy dekát sem, pedig másodprecenként mértem (kissé kényszeres vagyok) Ejj..na mindegy, az is lehet, hogy hagynom kellene az egészet, mert 4 nap múlva már rendesen fog enni, és csak röhögni fogok a saját magam hülyeségén.

Ui: Az anyóst kibelezem.

2012. ápr. 3. 20:44
 18/38 A kérdező kommentje:

Remek. Dr Anyós telefonon megmondta a tutit: középfülgyulladás ÉS! cukor.

Aludjak jól...

2012. ápr. 3. 20:53
 19/38 anonim ***** válasza:

Anyóskát nagyon sürgősen takarékra kell állítani, mert ennek így nem lesz vége! Miért akarjátok ezt a szerencsétlen gyereket megbetegíteni?! Ha te ennyire berezelsz, akkor az a szerencsétlen baba hogy fogja magát érezni?! Mert érzi ám!

Bizonyára megvan az okod, amiért ennyire szorongasz (nagyon meglepő, de az elfojtott agresszió a gyerek felé is tud ilyet csinálni), ha a napi életet ennyire megkeseríti, akkor pszichológus kollega felkeresését javaslom. Át kellene ezeket picit beszélni... (mi lesz később, ha elindul, n

elesik, nagyobb lesz stb)

2012. ápr. 3. 21:05
 20/38 anonim ***** válasza:
:DDDDDD Te gyagyásabb vagy, mint én!!!! :DDDDDD Néha összejöhetnénk, komolyan, szerintem halálfélelemben élnénk le a hátralévő életünket!! :DDDDDDDD Kapcsold ki a telefonodat, és hagyd már a francba az egészet. A kisfiad teljesen egészséges, csak jön a foga. És te is tudod, hogy néhány nap múlva vége az egésznek, és rájössz, mekkora b@rom vagy (ezt mind mind jóindulattal írom, és nem gúnyból) :DDDDDDDDDD Ja, ha anyós reggel virágillatú pelenkával állít vissza, etesd meg vele!
2012. ápr. 3. 21:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!