Egy éves fiam nem fogadja el a tejet mivel helyettesítsem?
A gond az hogy az ilyen kórúaknak szánt tejitalt sem fogadja el.Raktam már mindent a tejbe kakaót is de így sem kell neki.Tápszert kiköpi.Eddig szopizott de most már csak este és szerintem ez is elmarad lassan.Próbáltam már cumiból,bögréből,csőrös itatóból de nem jártam sikerrel.
Mi tévő legyek?
Utolsó, szerintem meg ne válaszolj egy olyan kérdésre, amiben nincs tapasztalod. Miért gondolod, hogy ha határozottan és következetesen adom a gyereknek a tejet, akkor mindenáron meg fogja szeretni és mi van...csak emiatt lesz egészséges?
A te gyereked tökéletes, nincs egy olyan szokása sem, ami esetleg nem általános?
Honnan jössz te ahhoz, hogy egy tejet nem kérő gyerek anyukáját felülbíráld, és rögtön mély következtetéseket vonj le a nevelését tekintve?
Magadba nézz, ne pedig másban keresd már a hibát. Ezzel bizonyára tökéletességedet erősíted. lehet lelkednek jót tesz, de elszomorítanálak, hogy attól még, mert a te gyereket iszik tejet (csak azért mert kitartó és következetes vagy, nem pedig azért mert szereti), még sajnos nem vagy tökéletes és nincs jogod másokat megítélni egy tök egyszerű kérdés alapján.
Minden tiszteletem.
Másik anyuci! Szerintem csak arról van szó, hogy mi már tudjuk annak az értelmét, hogy nem kell erőltetni egy gyereket az evésre, mert abból hosszabb távon több baj származhat, mintha 1-2féle ételt éppen nem eszik meg...
Ennek semmi köze az anyámasszonykatonasághoz. Nem félősségről van szó, (sőt pont fordítva), hanem ésszerűségről. Az evési hajlandóság egy gyereknél még nem úgy működik, mint egy felnőttnél, aki rá tudja venni magát, hogy olyat is megegyen, ami nem ízlik neki. És egyébként is, az evésbe elég nehéz beleszólni kívülről, még a szoktatás ideje alatt is. És nem is annyira létszükséglet, ilyen szinten legalábbis.
Azt ugye te sem gondolod komolyan hogy azért mert a gyerek nem iszik tejet anyámasszonykatonája lesz????
Egyszerű kérdésem volt és nem vagyok hajlandó ilyen kötekedő emberrel foglalkozni!
Egyébként én minden válaszra zöld kezet adtam mellesleg!
Ha már, akkor hisztis, akaratos gyereket kellett volna inkább írni.
De még úgyis nonszensz logika...
A lényeg, hogy ha jó evő és sok mindent megeszik, akkor pont nem baj, hogy épp tejes dolgot nem iszik meg. Ennyi baj legyen.
Aki meg a segítő válaszokra is piros kezet nyom...hát csak gratulálni tudok. Olyan sok ostoba ember jár ide, direkt kötekedni, hogy ez már kezd egy kicsit sok lenni nekem.
Ellenpéldát írt valaki, megmagyarázta valakiért miért fontos csak és kizárólag a tejes italok fogyasztása? Nem, nem írt, pont azért mert nem tudna rá értelmes választ írni.
Nem csak a tej számít. Az anyuka meg pont nem ettől lesz határozott és ügyes...
Kérdező, szerintem nálatok sincs gond, mivel fiad jó étvágyú és sokféle ételt fogyaszt.
A hús, tojás ilyenkor fontos, de gondolom azt is szereti.
Az én lányom 15 hónaposan lemondott a tejről... majd most, 2 évesen ismét kezd visszaszokni rá.
Tartott egy kis szünetet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!