Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fiú vagy lány baba lehet így?

Fiú vagy lány baba lehet így?

Figyelt kérdés
Egyik barátnőm terhes és mondta hogy ő lányt szeretne. Azt olvastam neten hogy ha peteérés előtt csinálják akkor lány lesz ha pedig utána akkor fiú. Na de ha a peteérés alatt? Vagy is konkrét a peteérés első napján? Akkor az már azt jelenti hogy olyan mintha után csinálták volna? Vagy hogyan van ez? :)
2012. ápr. 2. 21:15
 1/8 anonim ***** válasza:

Úgy van, ahogy írod. ELVILEG. Tehát elvileg a lányos spermák hosszabb ideig tudnak várakozni, viszont lassabban érnek célba, a fiúsak meg gyorsabbak, de nem olyan hosszan életképesek, ezért ha peteérés előtt 2-3-4-5 nappal történik az együttlét, akkor inkább lány, ha peteéréskor, akkor inkább fiú. Az "utána" annyit jelenthet, hogy a petesejt átlag 12-24 órát él maximum, így ezt szerintem nincs aki megmondja.

No meg hát ez egy elvi dolog. Egyes újabb kutatások szerint a petesejt is "válogat", hogy mit enged be, szóval itt sok a bizonytalansági tényező.

Ha az ember úgy kalkulál, hogy 50-50%, akkor biztosan nem csalódik. :o)

Én a 3. lányomat várom, volt ilyen és olyan együttlét is, szóval a papírformát eddig nem hozom. :o)

2012. ápr. 2. 21:22
 2/8 anonim ***** válasza:

azért ez nem így van :)

a lányok 48 óráig életképesek, a fiúk huszonvalahány, nem tudom pontosan. tehát ha peteérés előtt 2 nappal sikerül akkor csak lány lehet. minden máskor mindkettő :)

és persze ehhez nagyon kell tudni, hogy pontosan mikor van!

2012. ápr. 2. 21:24
 3/8 anonim ***** válasza:

azért ehhez véletlen kell de nem ezen múlik.

,Meséld már el barátnődnek hogy az apa spermái döntenek a nemet illetően

férfi spermája x, és y kromoszómát tartalmaz

nőnek csak x kromoszómája van

egyszóval ha xx termékenyül meg kislány lesz

ha ky akkor kisfiú

a neme már a fogantatás pillanatában eldől.

ez meg csak véletlenen múlik milyen nemű lesz peteérés előtt vagy után, ugyanígy a lúgos meg savas beöntés..

2012. ápr. 2. 21:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. :) Sokat segítettek,legalább rám is ragad egy kis információ ami sosem árt :)
2012. ápr. 2. 21:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Nálunk a fiúk voltak erősebbek!

12-én voltunk együtt 14-én volt peteérésem és fiam született.

2012. ápr. 2. 22:27
 6/8 A kérdező kommentje:
Gratulálok :) És lány vagy fiú volt egyébként tervben?
2012. ápr. 2. 23:15
 7/8 anonim ***** válasza:

5. vagyok.

Igazság szerint kislányt szerettünk volna,de mivel nagyon nehezen sikerült mindegy volt csak gyerek legyen :D

2012. ápr. 3. 17:47
 8/8 A kérdező kommentje:
És jelenleg hány fiad van? Merthogy írtad hogy nálatok a fiúk voltak erősebbek :D
2012. ápr. 4. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!