Gyulladt szemre a kamillateás vattapamaccsal melyik irányba kell törölgetni a szemecskéjét a kislányomnak? (orra felé vagy a füle felé?
Egyik sem tökéletes.
A szeme egyik sarkában lévő váladékot az orra felé, a másik sarkában lévőt a füle felé töröld. A lényeg, hogy ne húzd végig a gennyet az egész szemén, arra töröld, amerre hamarabb elhagyja a szemét.
Mindig szemzug felé kell törölni (orr felé).
Viszont az én dokim és a szemorvos szerint is kamilla teával tilos, csak forralt és lehűtött vízzel.
De ebből már volt itt parázs vita, úgyhogy ezt most nem szeretném, csak gondoltam leírom, hogy ez az újabb álláspont, "régi vágású dokik", még mindig javasolják a kamillát.
Amúgy ha már gyulladt a szeme is (vagyis a szemfehérje piros), akkor elengedhetetlen lesz a szemcsepp, tehát mutasd meg dokinak.
Nem akarlak elszomorítani, de pont ez az egyik "bökkenő" a kamilla teával, hogy úton-útfélen megterem, és a mérgező nehézfémeket remekül elraktározza. Míg a "vacak gyógyszerek" mind szintetikusak, és pontosan tudni, mi van bennük...
A másik ok, hogy allergén a kamilla, így az arra érzékenyek állapotát még ronthatja is. :o(
Én az elsővel értek egyet.
És aki nem ért vele egyet, azt megkérdezném, hogy amennyiben a gyereknek a szeme sarkában (az orrától távoli végében) van genny, azt végigtörli az egész szemén, csak hogy az orra felé törölje????
Mindig meglep, mennyi ostoba ember van...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!