Születéskor fellépő oxigénhiány tünetei később?
Szia.Sajnos igen,nálunk is ez van.A kisfiamnak csak egy pici oxigént adtak születése után,nem is volt feltüntetve az oxigénhiány, a zárón.A mozgásnál jött ki nálunk,a forgást még megcsinálta időben,de a kúszás-mászás azóta sem megy,járunk dévényre és azóta már jobb a helyzet,de a törzse,a nyaka és a karja durván hypotón,és kell idő mire behozza:( a lemaradást.9 hónapos,és már próbál kúszni,de csak hátra megy neki sajnos,meg hernyózik(felemeli a popsiját és maga alá húzza a lábát,próbálkozik de az felső teste még gyenge:(
üdv
Jelentkezhetnek de inkább az van ilyenkor, hogy már újszülött korban is gond volt csak nem vette észre senki.
Pl. az én kislányom most lesz 1 éves és másfél hónapos kora óta járunk gyógytornára. Én amúgy nem gondoltam, hogy súlyos a helyzet csak picit ferdén tartotta a nyakát. De senki nem mondta hogy ez gond, csak utánajártam és elvittem Dévény Annához megnézetni, ő mondta hogy kell a kezelés. Volt hogy heti 3-szor kellett menni. Ma már minden rendben és minden mozgást időben csinált, sőt volt amit még korábban mint a többi hasonló korú baba.
Húgom kisfia 9 hónapos és ők nemrég vették észre, hogy gond van és azóta járnak dévényre, ott sajnos még semmit nem csinál a baba csak hason kitámaszt és forog. De már kúszni-mászni kellene. Az elején nem tűnt úgy, hogy baj lenne vele, most meg le van sajnos maradva, de biztos ő is be fogja hozni.
Köszönöm a válaszokat!
Mielőbbi javulást kívánok a babáitoknak!
Elhúzódott a szülésem, kisfiam ne, kapott oxigént.
Eddig minden rendben volt, de kb, 2 napja fura bal karja :(
Olyan kelt tészta tapintatú, nem érezni benne azt az "erőt" mint a másik karjában.
Ha fel emelem és leejtem, akkor csak puff, leesik, amíg a másik karját ejtés után emeli....
Remélem értitek...
Nagyon megijedtem!
utolsó vagyok!
majd írd meg légyszíves mi lett mert nagyon kíváncsi vagyok!
Nálunk is fellépett enyhe oxigénhiány. Ezáltal feszes lett a nyaka. Én magam vittem Dévényre, ahol be is igazólodott a sejtésem. Szerencsére már 5 hetesen elkezdtük.
Eddig nincs lemaradás, 4 hónapos, a hátára már fordult egy párszor, hátról hasra meg már próbálkozik.
Egyébként figyel, mosolyog, fog-nyúl, szóval eddig szerencsére más tünet nem jelentkezett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!