5 hónapos babák anyukái! Milyen a babátok?
10-én lesz 5 hónapos, tehát még 1 bő hét de azért válaszolok.
Nem forog. Viszont mosolyog, nevet, és nyújtja a karját ha azt akarja hogy vegyem fel, vagy ha én nyújtom a karom, hogy felveszem.
Nem táplálom hozzá. Anyatejes baba, és párszor próbáltam már, de mindig kihányta az almapürét, így még várunk. Nem vagyunk elkésve.
Kukucsosat szoktunk játszani, meg a kezem szoktam neki tartani mert imádja az ujjaimat markolászni és nézegetni. Esetleg hóc-hóc katona a térdemen, vagy fogom a 2 kezét, összeütögetem a tenyereit és mondom, hogy süti-süti mamának, papának...
A napjaink változatosak, van hogy hangját se hallom (ez a ritka) vagy hogy egész nap nyekereg. Fránya fogacska.
Az éjszakát nem alussza át, és nem az éhség miatt kel, mert sokszor nem is eszik. Talán ez is a fogzás miatt lehet.
4-én lesz 5 hónapos a kisfiam. :)
Forog minden irányba, kúszik, már elkezdett mászni is, mindent megfog és a szájába vesz, a cumit már magának rakosgatja ki-be, ha nincs tele a cumisüveg akkor már képes magának tartani, átalussza az éjszakákat. :)Sajnos tápszeres, úgyhogy két hete már megy a kóstoltatás.
Egész nap gőgicsél, sikongat, nevet mindenre. Nagyon aktív és érdeklődő, bár most kicsit nyűgös mert alul már kijött két foga és most jön a felső is.
A tiéd milyen kedves kérdező? :)
Az én lányom már 6 hós, de leírom nálunk hogy volt.
Ennyi idősen hátáról hasára fordult, ha volt hozzá kedve. Vissza nem nagyon. Gagyog, arcokat "simogatja" (inkább markolássza), 2 hónapos kora óta végigalussza az éjszakákat, nap közben 2x alszik kb 3 órát, kukucskálósat játszunk, ill a játszószőnyegen hempereg. (Sokat segített a forgolódásban, 1 hónap alatt úgy belejött a forgásba, hogy gurulva közlekedik a szobában.) 4 hós kora óta hozzátáplálom, szereti a bébiételeket, tejpépeket, szóval ezzel nincs gond. (Egyedül a zöldségeseket nem ette meg 5 hósan, de most már azt is szívesen eszi.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!