Mennyire normális hogy 7 hónapos baba megy?
Azt, hogy lassítsd a folyamatot, nem úgy értettem,hogy ha fel merészel állni,nyomd vissza a nap minden percében. :-D
Persze hogy feláll a kiságyban, járókában ahogy a fotókon is látszik. Ezzel nincs baj,sőt szuper jó. (Gyönyörű a manó!:-))Még az is normális,még ha kicsit korai is,hogy oldalaz a bútorokba kapaszkodva.
De ez még nem is járás. Amiben korlátozni, lassítani kellene egy 7 hónapost, az a tényleges járás. Ebben igenis tudtok mit tenni. Semmiképp nem vezetgetni, járássegítőbe rakni...stb. A szőnyegre leülni vele,énekelgetni, építeni tornyot, pakolászni, alagutat építeni szivacsból,átmászni az asztal alatt...stb jó móka a kicsinek,ez a talajon tartja.
Az idő előtti TÉNYLEGES járás az,ami nagyon veszélyes a fejlődő csontrendszerre, többek közt gerincferdülést okozhat.
konduktor-anyuka
Ha mászik meg minden, semmi baja nem lesz. Nem maradnak ki a mozgásformák, semmi baj. Nem tudsz vele mit tenni.
Én vagyok a hiperaktívos válaszoló, akinek nem mászott a gyereke hanem egyből ment. Ha a fejem tetejére álltam volna se tudtam ellene tenni. Menni akart és kész. És az én gyerekemnek nem volt járókája!!!! Egész nap szabadon volt, amikor nem aludt.Mászhatott volna, de inkább elkúszott a legközelebbi ágyig, felkapaszkodott és ment.
egy ekkora gyerek akarata ellen nem tudsz tenni. Nem nyomhatod le a földre! Nem lesz baja a gerincének, sem a lábának ha nem erőltetve van a menés, hanem magától teszi. Nekem erőltetnem kellett volna a mászást, mégsem tudtam, "pótoltuk" a mászás hatásait másfajta tornával a gyógytornásszal. Ő eldöntötte hogy megy és kész.
A gyerekek ilyenek. nálatok ráadásul nincsen semmi gond, mindent csinál, orvos szerint is rendben van, fejlettebb, akkor ennyi. Bele kell törődni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!