Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire normális hogy 7...

Manoka003 kérdése:

Mennyire normális hogy 7 hónapos baba megy?

Figyelt kérdés
félek, hogy valami baja lesz . segítsetek
2012. ápr. 1. 20:15
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
A konduktor édesanyának írnám,hogy az én fiam is pontosan azt csinálja amit a kérdezőé és ő sincs járókában.Egyszerűen nem tudok mit csinálni vele,mindenbe amit elér kapaszkodik és feláll.Több mint egy hónapja kezdett el kúszni/7 hónapos/a mászást is gyakorolja de pár méter után lehasal és kúszik tovább.Van hogy 5x elviszem az ágytól és hatodszorra is visszakúszik és feláll,de nem csak az ágynál.Járókát csak végszükség esetén használunk,mert olyan neki mint ha börtönben lenne:)A kiságyban ha felébred hasra fordul és már húzza is fel magát.Mellékelek 2 képet!Én nem tudom megakadályozni abban amit csinál és szerintem a kérdező sem,mondjuk direkt járatni nem szabad!
2012. ápr. 2. 07:49
 22/26 anonim ***** válasza:
2012. ápr. 2. 07:53
 23/26 anonim ***** válasza:
2012. ápr. 2. 07:54
 24/26 anonim ***** válasza:
Vidd el megnézni, ártani nem ártasz.Ez nem kifejezett torna, nálunk a kúszása nem volt megfelelő és most, bár már jár, azt korrigáljuk. Nem gond ha magától feláll stb., de jobb ha nézitek, mert ha meg lehet előzni valami problémát, akkor jó.
2012. ápr. 2. 07:57
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy lassítsd a folyamatot, nem úgy értettem,hogy ha fel merészel állni,nyomd vissza a nap minden percében. :-D

Persze hogy feláll a kiságyban, járókában ahogy a fotókon is látszik. Ezzel nincs baj,sőt szuper jó. (Gyönyörű a manó!:-))Még az is normális,még ha kicsit korai is,hogy oldalaz a bútorokba kapaszkodva.

De ez még nem is járás. Amiben korlátozni, lassítani kellene egy 7 hónapost, az a tényleges járás. Ebben igenis tudtok mit tenni. Semmiképp nem vezetgetni, járássegítőbe rakni...stb. A szőnyegre leülni vele,énekelgetni, építeni tornyot, pakolászni, alagutat építeni szivacsból,átmászni az asztal alatt...stb jó móka a kicsinek,ez a talajon tartja.

Az idő előtti TÉNYLEGES járás az,ami nagyon veszélyes a fejlődő csontrendszerre, többek közt gerincferdülést okozhat.

konduktor-anyuka

2012. ápr. 2. 08:14
 26/26 anonim ***** válasza:

Ha mászik meg minden, semmi baja nem lesz. Nem maradnak ki a mozgásformák, semmi baj. Nem tudsz vele mit tenni.

Én vagyok a hiperaktívos válaszoló, akinek nem mászott a gyereke hanem egyből ment. Ha a fejem tetejére álltam volna se tudtam ellene tenni. Menni akart és kész. És az én gyerekemnek nem volt járókája!!!! Egész nap szabadon volt, amikor nem aludt.Mászhatott volna, de inkább elkúszott a legközelebbi ágyig, felkapaszkodott és ment.

egy ekkora gyerek akarata ellen nem tudsz tenni. Nem nyomhatod le a földre! Nem lesz baja a gerincének, sem a lábának ha nem erőltetve van a menés, hanem magától teszi. Nekem erőltetnem kellett volna a mászást, mégsem tudtam, "pótoltuk" a mászás hatásait másfajta tornával a gyógytornásszal. Ő eldöntötte hogy megy és kész.

A gyerekek ilyenek. nálatok ráadásul nincsen semmi gond, mindent csinál, orvos szerint is rendben van, fejlettebb, akkor ennyi. Bele kell törődni :-)

2012. ápr. 2. 09:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!