Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nektek is eszi a gyerek...

Nektek is eszi a gyerek magában a vajat, margarint? Nem lesz tőle baja?

Figyelt kérdés
kislányom 19 hós, és mostanában nagyon rosszul eszik. Viszont a vajat, margarint, sajtkrémet magában eszi, 2 pofira, de kenyér nélkül...örülök hogy vmit egyáltalán eszik, de nem gáz ez? Nem lesz vmi máj baja tőle, hogy a zsírt így töményen nyomja?
2012. márc. 31. 13:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Az én lányom pont tegnap este ette le a vajat a kiflirôl és utána jött: "Aja ké még"....de csak vajat kért:-))) Én sem hagyom sokat enni belôle.
2012. márc. 31. 15:25
 12/20 anonim ***** válasza:

A napokban kaptam a margarinról egy igen érdekes e-mailt. Amit szívesen megosztok veletek. Hogy mi igaz ebből, azt ti döntsétek el!

A margarint eredetileg pulykák hizlalásához fejlesztették ki. Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt, befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként.

Hogy tetszik?

Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.

Tudod, hogy mi a különbség a margarin és a vaj között?

Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz .

A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gramm, míg a margarinban 5 gramm.

A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi tanulmány szerint.

A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok felszívódását.

A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak. A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli. A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre sem.

És most a margarinról...

Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban.

Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát. Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin)szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti. A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli. Rontja az anyatej minőségét.

Csökkenti az immunrendszer reakcióját. Csökkenti az inzulin reakcióját.

A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG legyen. Ez azt jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).

Ki lehet próbálni a következőt:

Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen!

Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:

Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni (ez azért sejtet valamit).

Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke.

Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok nem fognak rajta kifejlődni.

Miért?

Mert a margarin majdhogynem műanyag. Kőolaj származék van benne. Megolvasztanád a műanyag edényedet rákennéd a pirítósodra?

2012. ápr. 1. 07:37
 13/20 anonim ***** válasza:

Jó ez a tanulmány. Bár szerintem nagyon sok más ételről is lehetne ilyen rémtörténeteket mesélni.

Megmondanátok akkor ha nem olvasztott műanyagot kenek gyerekeim kenyerére, akik tejlallergiások, mi mást kenjek?

2012. ápr. 1. 08:28
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszi az olvasmányt, én is tisztában vagyok vele, hogy nem ez a legmegfelelőbb táplálék neki, és nem is gyakran kapja a lányom.

kedves utolsó:

neked nincs választásod, bár a Sparban lehet kapni vajat tejallegiások számára. Rendes vajat, nem margarint.

2012. ápr. 1. 14:57
 15/20 anonim ***** válasza:
off: én még nem láttam, bár itt nincs is spar, de ha tényleg így van, utánajárok..
2012. ápr. 1. 16:32
 16/20 A kérdező kommentje:

szia, nem tudom, hogy ez jó-e nektek, de nézd csak, erre a tipusra gondoltam, ezt lehet kapni a Sparban:

[link]

Ezek laktózmentesek, nem tudom, hogy neked mire allergiásak a gyerkőcök a tejtermékeken belül...

2012. ápr. 2. 12:39
 17/20 anonim ***** válasza:

Off:

El vagyok ragadtatva a Spartól, nem is tudtam, hogy bevezették ezeket a termékeket.:)

Köszi, kedves linkelő, ez nekem is hasznos volt!

2012. ápr. 2. 13:27
 18/20 anonim ***** válasza:

Ja, bocsi, most látom, hogy a kedves linkelő, az maga a kedves kérdező volt!:)))

Szóval köszi, kedves kérdező!

2012. ápr. 2. 13:29
 19/20 anonim ***** válasza:
Köszi!szuper nagyon, de sajnos nekünk marad az "olvasztott műanyag". Tejfehérjeallergiás, szóval nulla tejszármazék lehet.
2012. ápr. 2. 14:17
 20/20 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy vkinek azért segített..:-)

Hú, anyám tejfehérje allergia...de durva, szegénykék...meg hát Te is, mert szinte mindenben benne van...:-(((

Minden jót, és köszi a válaszokat mindenkinek!

2012. ápr. 2. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!