Nektek is eszi a gyerek magában a vajat, margarint? Nem lesz tőle baja?
A napokban kaptam a margarinról egy igen érdekes e-mailt. Amit szívesen megosztok veletek. Hogy mi igaz ebből, azt ti döntsétek el!
A margarint eredetileg pulykák hizlalásához fejlesztették ki. Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt, befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként.
Hogy tetszik?
Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.
Tudod, hogy mi a különbség a margarin és a vaj között?
Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz .
A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gramm, míg a margarinban 5 gramm.
A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi tanulmány szerint.
A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok felszívódását.
A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak. A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli. A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre sem.
És most a margarinról...
Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban.
Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát. Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin)szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti. A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli. Rontja az anyatej minőségét.
Csökkenti az immunrendszer reakcióját. Csökkenti az inzulin reakcióját.
A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG legyen. Ez azt jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).
Ki lehet próbálni a következőt:
Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen!
Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:
Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni (ez azért sejtet valamit).
Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke.
Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok nem fognak rajta kifejlődni.
Miért?
Mert a margarin majdhogynem műanyag. Kőolaj származék van benne. Megolvasztanád a műanyag edényedet rákennéd a pirítósodra?
Jó ez a tanulmány. Bár szerintem nagyon sok más ételről is lehetne ilyen rémtörténeteket mesélni.
Megmondanátok akkor ha nem olvasztott műanyagot kenek gyerekeim kenyerére, akik tejlallergiások, mi mást kenjek?
Köszi az olvasmányt, én is tisztában vagyok vele, hogy nem ez a legmegfelelőbb táplálék neki, és nem is gyakran kapja a lányom.
kedves utolsó:
neked nincs választásod, bár a Sparban lehet kapni vajat tejallegiások számára. Rendes vajat, nem margarint.
szia, nem tudom, hogy ez jó-e nektek, de nézd csak, erre a tipusra gondoltam, ezt lehet kapni a Sparban:
Ezek laktózmentesek, nem tudom, hogy neked mire allergiásak a gyerkőcök a tejtermékeken belül...
Off:
El vagyok ragadtatva a Spartól, nem is tudtam, hogy bevezették ezeket a termékeket.:)
Köszi, kedves linkelő, ez nekem is hasznos volt!
Ja, bocsi, most látom, hogy a kedves linkelő, az maga a kedves kérdező volt!:)))
Szóval köszi, kedves kérdező!
Örülök, hogy vkinek azért segített..:-)
Hú, anyám tejfehérje allergia...de durva, szegénykék...meg hát Te is, mert szinte mindenben benne van...:-(((
Minden jót, és köszi a válaszokat mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!