Mit kell tudnia már egy egyévesnek?
ezt nem lehet így megválaszolni! Minden gyermek más, az én fiam fel áll és tesz néhány lépést, tapsikol reagál mindenre ami körülötte van, falatozik egyedül amikor elé teszem a falatkákat. Mire vagy még kíváncsi?
Még nem beszél, csak babanyelven :)
Leírom, hogy az én babám mit csinál, de ettől lehetnek eltérések:
- pápá-zik és mondja is, de más szót még nem tud.
- tapsol
- jár
- pár dolgot megért,(pl., hogy a telefonba hallózni kell és a fülhöz rakni. füléhez rakja a játéktelefont) pár testrészt megmutat (ha épp van kedve :))
Nálunk a következőket tudja:
-önállóan jár (szalad), feláll kapaszkodás nélkül
-tapsol, integet, puszit cuppant
-pár szót mond: gyeje (ez a kedvence, fűnek-fának ezt szajkózza:), ana, baba, tete (tente), hita (hinta), pápá, meg babanyelven halandzsázik folyamatosan
-felismeri a cicát, és a lovat képről
-formabedobóval szoktunk játszani, már ott tart, hogy én beillesztem a helyes lukhoz a formát, akkor ő nem kiveszi és eldobja, hanem benyomja a helyére :)
-ja és amitől frászt kapok, hogy nulla félelemérzettel és óvatossággal rendelkezik, örökké a nyomában kell lennem, és még így is sokszor van rajta kék folt. Most épp a homloka közepén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!