Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha több napot vagytok a...

Ha több napot vagytok a nagyszülőknél (párotok részéről) hogy sikerül megoldanotok a 1,5 évesetek számára a főzést?

Figyelt kérdés

Elsősorban azokat kérdezném, akik még nem adják ugyanazt, amit ők is esznek, hanem kicsit finomabban fűszerezve. Anyósom erősen fűszerez és nem is akarom őt terhelni a "külön" koszttal. De mikor korábban voltunk, sose fértem oda a konyhába (mindig nagyüzem van) és az lett a vége, hogy vegyünk babakaját. Mostmár azonban ez (szerencsére) kivitelezhetetlen.

Ötleteket várnék, ki, hogy oldaná meg ezt a helyzetet! Köszi!

2012. márc. 30. 12:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nem hiszem hogy ez a nagyinak teher, egyszerűen mondd hogy vegyen ki fűszerezés előtt egy lábasba az unokájának és úgy főzze tovább, ha meg sütőben sül az étel, jelöljetek ki a tepsiben egy sarkot, amelyik kevéssé van fűszerezve. Szívesen meg kell hogy csinálja, mondd hogy nincs ilyen fűszeres kajához szokva a manó és fáj a pocakja tőle, de szeretnéd hogy mégis a nagyi főztjét egye. Anyósomnál általában hús van hússal, én simán megkérem hogy csináljunk egy kis adag borsópörköltet vagy párolt zöldséget a babának pluszban hogy meglegyen a zöldségadag. Vagy ha ez mind nem kivitelezhető, főzd meg te az ételt 1 órával azelőtt hogy ő elkezdi a konyhában az ebéd odakészítését.
2012. márc. 30. 12:14
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia! Köszi az ötleteket!

Ez a tepsis dolog nem jutott eszembe :)

Náluk is hús hússal a szokás meg sok só. Meg fogom akkor kérni, hogy szedje külön. Igazad lehet, biztos szívesen megcsinálja, csak azért bizonytalanodtam el mert mindig tiszta őrület van ott a konyhába (ezért sem tudom előre megcsinálni a kicsiét)

Köszi mégegyszer! :)

2012. márc. 30. 13:39
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én itthon előre megfőztem, kiadagoltam kis edényekbe (Avent poharakba), lefagyasztottam, és hűtőtáskában vittük magunkkal.

Igaz, hogy ezt én akkor csináltam, amikor még kisebbek voltak a gyerekeim, és még pürésített ételeket ettek. De szerintem ezt ugyanúgy megcsinálhatod darabosabb kajákkal is, csak úgy találd ki előre a menüt, hogy fagyasztható kajákat csinálj.

A babakaja egyébként miért nem kivitelezhető? Nem eszi már a kicsid? Lehet kapni készen junior menüket is, esetleg vihetnél olyat a biztonság kedvéért, ha az előre főzés nem jön össze.

2012. márc. 30. 14:33
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem is elsőre az jutott eszembe hogy fűszerezés előtt vegyenek ki egy adagot belőle!Bár az én anyukámék mindíg odafigyeltek,hogy mit és hogyan főznek,előtte mindíg megkérdeztek hogy miket eszik,ehet már a fiam!

Most 22 hós de anyum még mindíg odafigyel,hogy gombás ételt ne csináljon vagy ha csinál nagyobb darabokra vágja a gombát és simán kitudom szedni!

2012. márc. 30. 15:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöma a ti válaszaitokat is! A fagyasztásos módszer is nagyon jó, csak.. hát náluk sosincs hely a mélyhűtőben, úgyhogy ez ugrott. Nagyon úgy tűnik, hogy a kiszedős megoldás mellett kell maradjak és bizalmat kell szavaznom annak, hogy anyósom örömmel főz majd a kicsinek némiképp külön. Egyébként ez természetes dolog szerintem is, csak az előzmények miatt voltam bizonytalan (hogy eddig sose jutott idő a kicsi kajcsijára).
2012. ápr. 1. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!