Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van ez a sok tiltott...

Miért van ez a sok tiltott dolog a hozzátáplálásnál?

Figyelt kérdés
Mi még 1/2-es vagy 1/3-os tejet ittunk, manapság egy éves kor alatt nem engedik adni a babának. Ugyanígy a gluténtartalmú ételekkel. Miért volt nekünk, a szüleinknek jó az, amit most egyenesen tiltanak. Anyukám elmondása szerint nekem már rég készíthetett tejbegrízt, amit én a 9 hónaposomnak nem is adhatok. Nincs, nem is volt allergiás a családban. Jaj és még annyi mindennel így van, de miért?
2012. márc. 29. 20:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
ja most 11 hónapos
2012. márc. 30. 10:01
 12/18 anonim ***** válasza:
62%

Tényleg kihasználják a jóhiszemű, aggódó szülőket.

Írta valaki, hogy ami régen volt nem biztos hogy jó...dehogynem. A nagyszüleinket is etették mindennel már kiskorukban, erős, fitt, egészséges emberek lettek. Legalábbis az én családomban így van. A 76 éves nagyapám kertészkedik, metszi a fákat, permetez, stb. Persze a gének is közrejátszanak, hogy ki milyen alkat. De nézzeétek már meg a "mai" gyerekeket...Nem tudnak 10 métert lefutni...Melyik bírná ki a kötelező katonaságot? Talán amelyik nem 20 kg vasággyal együtt és nem az a legfontosabb, hogy ki legyen vasalva a haja amit a szemébe fésül...(Aaz a szörnyű, hogy most fiúkra gondoltam elsősorban.) Tudom ez már más téma is, a szülő és társadalom felelőssége, hogy mi az értékrend, de akkor is. Én azt mondom, hogy nem feltétlenül jó irányba fejlődünk ám. A hozzátáplálásban sem. Persze kell kutatni, fejleszteni, de nem mindegy hova. Ez a tej kérdés szerintem nevetséges. Én 21 vagyok, kaptam tejet bőven egy éves korom alatt, mindenféle pépet, turmixokat, látásból sem ismertem a körzeti dokit...

Az, aki meg csak az érettségin ihat tejet először érdekes módon egyből allergiás lesz. Na végül is mindegy mindegy mindenki úgy tesz, ahogyan jónak látja, de ne is csodálkozzon, hogy egy beteges, szélre is allergiás gyereke lesz :/ Nem bántásból írom, de a tények tények.

(Lehet lepontozni. :)

2012. márc. 30. 10:43
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom utolsó a te nagyszüleid mit ettek, hogy az megalapozta a jövőjüket, de nálam az egyik 50, másik, 57, harmadik 62 évesen halt meg. Azt gondolom nem voltak túl idősek. Egy nagyanyám él még, szerintem ezt a génjeinek köszönheti, nem annak amit evett kiskorában.

Ja és az ismerős gyerekek mindegyike le tud futni 10 métert, ne túlozz már hogy nem...nem egy sportoló gyerkőc van a családban.

S köszönöm, mint lassan középkorú én is jól vagyok. Pedig mindannyian mást kaptunk kiskorunkban. Épp ami az aktuális trend volt.

Nem értem miért kell azt hinni, hogy csak az a jó, amit régen ettek. Nem azt mondom, hogy csak az a jó, amit meg ma, de ne essünk már bele abba, hogy azt higgyük a mai világ a legsz.arabb. Piszok jó lehetett régen kecsketejet inni, mert csak egy darab kecske volt otthon, más kajára meg nem volt pénz. Biztos, baromi jó volt...

2012. márc. 30. 11:27
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem értem miért ez az indulat kedves utolsó válaszoló.

Egy szóval nem mondtam, hogy etessük szarral a gyerekeket azt sem, hogy egyik sem sportoló, tudom, hogy vannak én is az vagyok, de tény, hogy manapság sokkal több az allergiás, mint régen. Azért mert nem táplálkoznak rendesen, nem jó az immunrendszerük. Én a tejet említettem elsősorban, nem mást, azt sem mondtam, hogy adj pálinkáskenyeret a gyereknek, de szerintem akkor sem normális néhány dolog ami most megy.

2012. márc. 30. 11:30
 15/18 anonim ***** válasza:
Ja, és csak hogy tudd én is a mai "trendek" alapján csinálom a dolgokat egy-két kivétellel, pedig tudom, hogy túlzás, de egyszerűen már félek. Mindennap belém vágják itt az ideget, hogy mit, hogy kell tenni, mert ha nem így teszel egy nagy rakás szar vagy...hát köszönöm én ebből nem kérek.
2012. márc. 30. 11:35
 16/18 anonim ***** válasza:
47%

Semmi indulat, ne aggódj, csak nem szeretem, ha túlzunk.

Fogalmunk sincs, mi lesz 100 év múlva, és akkor miként néznek majd a jelenlegi módszerekre. Lehet ez sem jó, sőt biztos. De mikor volt jó? Csak akkor mikor semmi ellenőrzés nem volt, és mindenki épp azt adott a gyereknek amit tudott?

Vagy gondolod csak a tej védi az immunrendszert?

Tény, hogy sok a túlzás, de épp ezért kell tudatos vásárlónak lenni, utánaolvasni mindennek, és nem egyből feltételezni, hogy csak régen volt jó.

Nem vagyok tejellenes. Viszont túl korán eszem ágában sincs tejet adni, de nem is várok a gyerek 18. szülinapjáig, az érettségiig. :)

Középút, amit úgy látom te is akarsz. Nagyjából egyetértünk, csak más megközelítésből.

2012. márc. 30. 11:45
 17/18 anonim ***** válasza:

nem a tejjel van itt a gond anyukák..

hanem azokkal a dolgokkal amiket beletesznek a tejtermékekbe!! attól leszünk allergiásak mindenre..

rengeteg szemetet megetetnek - megitatnak velünk, lehetek akármilyen tudatos vásásrló.. bizony sok leírás pontatlan , hibás, módosított..

lásd magyar termék mizéria.. ugyanez van az összetevőkkel.

sok E és társai..

bolha kivonat a joghurtokban? csoda ha a vége allergia?

3 fiam van és biza én se tudom mit is tegyek..

nagyobbikom lassan tíz éves , tápizott mert lusta volt szopni. hébehóba rájött az 5 perc és nem evett 2 napig, ilyenkor csak a vaniliás krémtúrót tudtam belétömni .. 3-4 hós volt mindössze.. a doki és a védőnő is azt mondta, nincs semmi baja, biztos nem éhes :D köszi, jó válasz volt :D

hamar megismerte a tejterméket..

középsőm lassan 5 éves, olyan 6 hós korától itta este a feles tejet, ezt leszámítva 8hóig szopott.

joghurtot egy hónappal előbb kapott (5).

Legkisebbem lassan 7 hós, imádja a joghurtot, minden nap eszik egy fél dobozzal.

mivel esszük mi is, és jön ordítva ha meglátja..:)

ugyanez meg a kenyérrel is, meglátja hogy enni akarok, ordítva teper át a 2 szobán (egy hosszú folyosó az egész lakás) :D így ismeri a vajaskenyeret is.. :D

2012. márc. 30. 16:20
 18/18 xStefix ***** válasza:

Nyilván mindenki a saját élményeiből merít elsősorban, amikor ilyen témákról van szó, de azt ne felejtsük el, hogy ezek teljesen egyéni dolgok. Abból, hogy az én családom ilyen-olyan tagjai betegesebbek vagy épp egészségesebb, nem lehet általános érvényű következtetéseket levonni.

Régen is voltak egészséges ételek, ma is vannak, mint ahogy fordítva is. Régebben sokban más volt a világ, más a társadalom, gazdasági helyzet stb., nem volt elterjedt, hogy ennyire behatóan vizsgálják az ételeket, hatásukat. Ma szerintem igenis örülhetünk annak, hogy tudományosan is figyelnek már ezekre az összefüggésekre - de sajnos ez a terület sem mentes valószínűleg a visszaélésektől.

Az egészség a legnagyobb üzlet a világon, nemcsak a gyógyszereket, hanem egyre inkább az élelmiszereket tekintve is. És amíg így van és a pénz beszél, a profit vezérel, mindig lesznek sajnos olyan cégek, akik szemetet adnak el drága pénzért, nem érdekelve őket, hogy ezzel a vevőt milyen kockázatnak teszik ki. De talán egyre többen tudatosítják magukban azt is, hogy nagyon nem mindegy, mi kerül a szervezetbe, mert az életünk minősége nagyrészt attól függ, amit megeszünk. És ez a tudatosság igényt és lassan mozgalmat is szül.

2012. márc. 30. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!