Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon ciki, megvetendő ha...

Nagyon ciki, megvetendő ha egy lány kisbaba fiús ruhákban van? Pár hónapos

Figyelt kérdés
2012. márc. 27. 18:02
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
9%

Én különbséget tennék a között, hogy kék-zöld a színe a cuccnak, meg a között, hogy kifejezetten fiús ruhák.

Aminek a színe ilyen, azt lányos cuccal kombinálva simán.

Ami viszont nagyon fiús olyat nem adnék az enyémre.

nem vagyok megszállottan pszichológia mániás, (és nem érdekel az sem, hogy ma divat felnőtt férfiaknak is rózsaszínben járni...) de szerintem fontos, hogy kicsi kortól a nemének megfelelő kinézettel bírjon egy gyerek. Nagyon sok olyan van az ismeretségi körömben, ahol a szülők az ellenkező nemű babát szerettek volna, mint amilyen született és pl kisfiút lány ruhában járattak, aztán meg csodálkoztak, hogy homoszexuális lett... és fordítva is tudok ilyen esetet.

Nem kell persze abból gondot csinálni, hogy kék pólót adsz rá, én is adok a lányomra, uniszex cuccokat is, de olyat, ami kifejezetten fiús, nem adok rá.

Persze nem megvetendő, ettől még, ez csak egy szempont.

2012. márc. 27. 19:04
 12/25 anonim ***** válasza:
számomra nem, ha veszel pár csajosabb kiegészítőt, rózsaszín bodyt, lányosíthatod velük. Nekem az a visszatetsző, hogy lehetőség sincs igazán itthon választásra, egy kislány csak rózsaszín esetleg lila lehet a boltok választéka alapján. Én kifejezetten keresem a színes rucikat, nemrég vettem két pulóvert a fiú osztályról és rávasaltam csajos matricát. Nekem nem lesz habcsók lányom, abból van elég.
2012. márc. 27. 19:12
 13/25 anonim ***** válasza:

Nem mondtam, hogy nem kell megtanulnia a gyereknek a nemek közötti különbségeket. (Én írtam a rózsaszín pólós pasikról). Nekem is kisfiam van, rózsaszín és árnyalatain kívül mindenféle színt ráadok. Nem ettől lesz tisztázatlan a nemi identitása. Ha szoknyát és masnit adnék rá akkor igen.

De nehogy már rosszul érezze magát egy anya ha netán ráad egy kék vagy kis repülős rugdalózót a PÁR HÓNAPOS kislányára otthonra.

2012. márc. 27. 19:13
 14/25 anonim ***** válasza:

11-es vagyok. gondolom nekem szól az utolsó :)

ugyanezt mondom én is : "Nem kell persze abból gondot csinálni, hogy kék pólót adsz rá.. "

Igen, kisfiúknál szembetűnőbb a különbség, mert a szoknya az egyértelműen lány cucc. Nem a repülős rugiról beszélek én sem, hanem mondjuk egy olyan pólóról, amire az van írva: Anyuci pici kisFIA. Na, ilyet én már nem adok a lányomra. Kéket simán. Tök jól megy a kék szeméhez. ;-)

2012. márc. 27. 19:16
 15/25 anonim ***** válasza:

ez egy hülye sztereotípia, h a fiúkra kéket kell adni és a lányokra rózsaszínt.

Az én lányomnak van kék felsője, narancs és citromsárga bodyja/rugija... zöld pulcsija is. Akad neki pár rózsaszín is, de azért mert lány nem fogom csakis rózsaszínbe öltöztetni. Én élvezem, hogy tudom varriálni a kis öltözékét, menő kiscsaj. A kedvenc takarója pedig zöld.

Nem ciki!!!

:)

2012. márc. 27. 19:19
 16/25 anonim ***** válasza:
még egy dolog: én nem emlékszem a gyerekkoromból (és fényképeken sem látom) hogy ekkora kultusza lett volna a rózsaszín/nagyon lányos ruháknak, mégsem lettem homoszexuális, ahogy a barátnőim sem. Akkoriban színesebbek voltunk és senki nem nézett ki sehonnan senkit.
2012. márc. 27. 19:25
 17/25 anonim ***** válasza:
Nem, nem az! Én is adtam a kislányomra kék rugit, bodyt, mellényt, stb. Mikor totál rózsaszínben volt, rózsaszín pléddel betakarva, akkor is megkérdezték, hogy kisfiú, vagy kislány? De volt ennél jobb is. Sétához is rózsaszínben volt a kicsi, toljuk babakocsiban. (Szürke színű.) Odajön valaki. Kérdezi a nevét. Mondom Anna Erzsébetnek hívják. Erre ő: "De szép neve van ennek a KISFIÚNAK!!!"... Szóval a szín+a név sem garancia, hogy egyértelműek legyenek a dolgok... :)
2012. márc. 27. 19:57
 18/25 anonim ***** válasza:

ez tök jó.

pont ma fiúzták le Sárikámat. sütőtökös volt a rucija siettünk kapott hosszában egyik fele világoskék a másik fehér rugit. ügyesen átfordult hasára a védőnőnél erre egy várandós anyuka

---jaj de kemény legény a fiad!!!

először mondom magamban nem hozom zavarba nem szólok csak mosolyogtam de rá 10mp és megint -

---ránézek mondom Sárika!!

na hát égett mint a rongy szegény.

itthon közöltem apával hogy megkapta az 5hós oltást jól viselte de most már lövessünk a fülébe egy fülbevalót! :)

hozzáteszem ez egy kis falu ha valaki szül azt mindenki tudja kié hány kiló fiú-lány,főleg hogy ebben az évben még csak 1baba született.

2012. márc. 27. 20:00
 19/25 anonim ***** válasza:
Nem, dehogy. Nekünk 2 fiúnk van, de ha a 2. lány lett volna, simán ráadom ruhákat, legfeljebb 1-2-t vettem volna méretenként, hogy lányos is legyen.
2012. márc. 27. 20:16
 20/25 anonim ***** válasza:
Dehogyis! Szerintem is nyugodtan adhatsz ra ilyen ruhakat, senki nem mondta, hogy a kislany babakat kotelezo rozsaszinbe oltoztetni.
2012. márc. 27. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!