A legtöbb anyuka miért hazudik a gyerekével/gyerekeivel kapcsolatban a legtöbb fórumon vagy blogon?
Nagyon sokat kutakodtam olyan fórum vagy blog után ahol emberek azt írják le,hogy milyen egy "igazi" családban élni.
"Igazi" alatt azt értem amikor a gyerekek sírnak,hisztiznek,csapkodnak,feszegetik a határokat,rosszak(pl.verekednek az óviban,suliban,otthon).
Sajnos nem nagyon találtam ilyen magyar oldalt. De viszont nagyon sok olyat találtam,ahol mindenkinél tökéletes minden.
Az esetek 99.5%ában a gyerek/gyerekek soha nem sírtak,hisztiztek,stb. A fogzó gyereknek időben kijöttek a fogai fájdalom nélkül,a szobatisztaság bekövetkezett 2 nap alatt és nem piszkitotta össze a gyerek a szónyeget SOHA! Az ő ovodába járó gyereke volt a legtökéletesebb,még a játszótéren is a sok koszos vakarcs között.Az ő gyereke az iskolában a legokosabb,a legjobban tanuló és végül is egy igazi mintagyerek.
Miért hazudtok?
Nagyon sok kismamának/anyukának olyan megerősítésre van szüksége,hogy az én gyerekem is a sikít ha nem engedek meg neki valamit,csapkod vagy hisztizik.
Nagyon sok anyukának erre lenne szüksége és nem a hazukságokra.
fiam 2,5 éves, én is írok naplót a neten.
így ahogy mondod, az én naplóm is csupa cukiság meg "dicsekedés" miket tud már.
de nem azért, mert hazudok. azt írom le amit meg akarok örökíteni, amit később majd szívesen visszaolvasok, így leírtam mikor jött ki az első foga, mikor ült/állt fel, mi volt az első szava és ehhez hasonló dolgok.
azt, hogy mikor beteg volt és 4 napja nem aludtam mert virrasztottam mellette, és már majd a falnak mentem mikor hajnali 3kor üvöltve, hányva ébredt, ne részleteztem, csak annyit írtam, hogy beteg... :(
ezzel szerintem nem hazudok! és nem is kötelezek senkit arra, hogy olvassa a naplómat ami csupa ömlengés arról, hogy milyen okos, ügyes fiam van, csupán a közeli barátoknak meg magamnak leírom, mi van velünk :)
ár ha erre gondoltál :D
amúgy van már egy fórum a kérdésedről, valaki(k)nél nagyon kivágtad ezzel a biztosítékot :D
szerintem egyrészt nem szabad általánosítani, másrészt minden relatív
kifejtem bővebben: attól mert néhány anyuka "hazudik", nem kell az összesre ezt ráhúzni, akinek a babája az átlagnál ügyesebb, előbb csinál valamit és ezzel anyuka elbüszkélkedik, mert bizony minden gyerek jobb valamiben, és kevésbé jó másban pl az enyém 12 hónaposan szaladt, viszont még mindig nem igazán szobatiszta pedig már elmúlt 2,5 éves, szóval ha mondjuk van egy kérdés, amiben megkérdezik mikor indult el a gyereked , és beírom hogy 11,5 hónaposan, akkor senkinek nincs joga azt mondani hogy hazudok, mert nem hazudok!
másrészt minden relatív: én is azt szoktam mondani hogy jó gyerek a kisfiam, nincs vele semmi baj. És ez is igaz, még akkor is ha ez vkinek fáj. Jó gyerek, mert a dackorszak közepén még soha nem verte magát földhöz, nincs órákig tartó hisztéria, stb, persze vannak nehéz ügyek, nálunk pl az öltözködés, elindulás nehezen megy, + akaratos, de egy 2,5 éves dacos gyerekhez képest igenis jó gyereknek számít, de az is lehet hogy mi állunk hozzá nagyobb türelemmel, vagy engedünk meg neki több dolgot az átlagnál. szóval az hogy egy gyerek jó vagy rossz, ez is relatív, hozzáállás kérdése
Szia.
Valaki már leírta elöttem,hogy álltalában a jó dolgokat mondjuk,meséljük el a gyerekeinkröl.Gondoljunk csak a szülésre mennyi fájdalommal jár és egy idő után azt is ugy meséljük mintha könnyen ment volna.Vagy ott van maga az anyaság,mindenhol arrol olvasunk mekkora boldogság,öröm(ami igy is van)de arrol,hogy milyen nehézségek jöhetnek arrol nem igazán.Az első hónapokban többet tudtam éjjel aludni mint most pedig a kisfiam lassan 2 éves már.Igaz picinek is volt vele "gond"ő nem akart szopizni igy 10 hónapon keresztül fejtem de viszont aludt mint a tej nem volt hasfájos sem.Van ami nagyon jó volt a másik fele meg nagyon rossz.De szerintem ez mindenkinél igy van.Lassan 2 éves lesz és most is van ami nagyon szuperül megy és van ami nehézkes.
Azthiszem ebben a mai "tökéletes" világban az emberek nem merik azt hangoztatni,hogy igen is van ami nem megy olyan könnyen mert akkor leszolják söt esetleg meg is vetik.
Az a véleményem,hogy te nem tudhatod ki hazudik ki nem.Lehet valakinek tényleg nagyon nyugodt,csendeb babája van.Lehet van olyan aki túloz.De Te azt nem tudod és ne is akard eldönteni ki mond igazat.
Minden baba más,mindegyik másképp fejlődik.Vannak nyugodtabb,hisztisebb babák.Érdekes én eddig alig láttam olyan válaszokat ahol azt írta volna valaki,hogy az Ő babája nem hisztizik.
Engem ezen az oldalon folyton lepontoznak és leszólnak,holott normális stílusban értelmesen válaszolok a kérdésre.Nem veszekszem,nem dicsekedek,nem hazudok.
Ez pl olyan ,minta mozgásfejlődés,van akinek gyorsabban fejlődik valakinek lassan,nem hiszem,hogy hazudnak és dicsekednek,csak mert valakinek gyorsabban fejlődik.nem az a lényeg egyátalán,de nem is az,hogy mikor kezdik el hozzátáplálni,meg egyéb dolgok amik manapság vita témák.
Mindenkinek el kéne fogadni a saját gyerekét,úgy ahogy van,2-3 éves korukra behozzák egymást a fejlődében.
Kisfiam nagyon eleven gyerek,és olyan hisztiket lerendez,hogy egy 2-3 éves is megirigyelhetné,nem vagyok túl türelmes ember,szóval sokszor kiakadok.
Sosem hazudtam ezekről,és nem hiszem hogy neked kell eldönteni ki mond igazat ki nem.
Engem is megvádoltak,hogy hazudok,mert a fiam tuti nem csinálja már ezt,meg ezt,mikor válaszoltam egy kérdésre.Sőt elkönyvelték a gyerekem problémásnak.Mindezt irigységből,rosszindulatból,unalomból.
A másik a pontozás ott is ha nem tetszik rögtön lepontoznak,azt hiszik jelent valamit.Elhiszem vannak dicsekedő,kérkedő anyukák is,őket is sajnálom,hogy ennyire nem tudják lekötni magukat,az más kérdés hogy az ember büszke a gyerekére.De Téged is meg a többit is aki egymást megvádolják,irigykednek egymásra,és rosszindulatúskodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!