Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Angliai ellátásokkal kapcsolat...

Angliai ellátásokkal kapcsolatban segítség?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Gyeden vagyok, a munkáltatóm a kifizetőm. Jól tudom h a gyedet nem kell lemondanom ha kimegyünk, csak a családit a MÁK-nál? és azt is csak a 3. hónap után kell bejelentenem? (gondolom írásban, és addigra megkapjuk a child benefitet is kint?) és azt jól tudom-e hogy érdemes EU kártyát kérnem nekem+a picinek, mert mivel a GYedet nem mondom vissza, MO-n leszek biztosított és kint fizetnem kell az ellátásért ha nem kérjük? útlevél kell-e a kinti ellátások igényléséhez? Az EU kártya + az útlevél mennyi idő alatt van kész? Köszönöm!!
2012. márc. 25. 23:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
szia. Child benefitet csak akkor kapsz ha jolt udom ha elotte voltal maternity leaven vagy maternity allowancen annak meg ugye a feltetele,hogy minimum 26hetet dolgoztal kint, de ha nem is igy van a child benefit csak heti 20font ami ugy atszamitva 7000ft kb. Nem kell eus kartya anelkul is ellatnak mert eus vagy csak utlevel kell neked is meg a babanak is azalapjan beregelsz haziorvoshoz onnantol ingyenes az ellatas
2012. márc. 25. 23:28
 2/17 anonim ***** válasza:
elso vagyok. Az utlevel ugy 3-4 het, az eus kartyat azonnal megcsinaljak ahogy bemesz de mint mondtam nincs ra szukseg nekem is van de sosoem kertek sehol eleg vot nekik h lattak h magyar vagyok
2012. márc. 25. 23:30
 3/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod! a child benefit úgy tudom jár ha ott vagyok a picivel és nem kell hozzá munkaviszony. az EU-s kártyát pedig nem tudtam h nem muszáj kiváltani,elég az útlevél hozzá. de jó! legalább ezzel nem kell bajlódni :) várnám még a válaszokat a többi kérdésben is!
2012. márc. 25. 23:49
 4/17 anonim ***** válasza:
Nem vagyok otthon a témában, de úgy gondolnám, hogy az, hogy te és a baba hol vagytok, az az itthoni ellátások szempontjából nem lényeges. Vagyis, senki nem tudja, hogy te most látogatóba mész ki, ott még munkát nem vállalsz, így szerintem sem a gyedről, sem a családi pótlékról nem kell lemondanod. Családi pótlékról addig, amíg gyeden vagy, szerintem nem. Vagy nem jól gondolom? Amikortól már te is elhelyezkedsz dolgozni Angliában, onnantól kezdve már nem járnak a magyarországi ellátások. Én így gondolnám.
2012. márc. 26. 09:48
 5/17 anonim ***** válasza:
Amig itthon barmilyen ellatast kapsz, addig kinnt nem igenyelhetsz, ugyanis lekerdezik es elutasitanak. Ezzel nem erdemes probalkozni. 30 napon belul kell jelezni ezt ha elhagyod az orszagot. Ott jar, ahol eletvitelszeruen tartozkodsz. Lehet a munkaltato fizeti a gyedet, de ezt lejelentik ugyanugy. Azt lehet, hogy nem mondasz le semmit, de ott nem is igenyelsz. Eus kartyat tolem sem kertek. Utlevel es lakcim igazolas kellett. Nem kellett fizetnem kinnt semmiert.
2012. márc. 26. 14:31
 6/17 A kérdező kommentje:
A gyedért megdolgoztam én úgy tudom az jár!! ehhez hasonló ellátást nem akarok kint igényelni. csak a családit. De a családit meg tuti le kell itthon mondani de nem is akarok két helyről igényleni (de jó lenne :P) csak nem éri meg mert ha elkapnak ...
2012. márc. 26. 15:35
 7/17 A kérdező kommentje:
Na most már abba se vagyok biztos amiről úgy gondoltam hogy tudom :)
2012. márc. 26. 15:37
 8/17 anonim ***** válasza:
Ja, én úgy gondoltam, hogy kint nem vennél igénybe semmilyen juttatást. Szerintem előbb nézd meg, hogy mennyire jó odakint, biztosan hosszabb távra maradtok-e, mármint mielőtt az itteni gyedet és családi pótlékot lemondod.
2012. márc. 26. 16:51
 9/17 anonim ***** válasza:
szia. első vagyok, én most fogok szülni idekint, így, hogy itt élek,itt dolgozom, még így is csak maternity allowancet meg child benefitet kapok, ha jön a baba, szerintem, úgy, hogy te otthonról jössz és sosem dolgoztál itt, valószínűleg csak a child benefitet fogod kapni, vagy lehet még azt sem, az pedig 20font 30 pence /hét ami, mint mondtam kb. 7000 ft hetente, de idekint azzal semmire sem mész, úgyhogy a férjednek nagyon jó munkájának kell ahhoz legyen, hogy el tudjon titeket tartani idekint. Mást biztosan nem fogsz kapni!
2012. márc. 26. 17:52
 10/17 anonim ***** válasza:
megint első vagyok : nem hiszem, hogy otthonról tudod intézni a child benefitet, ahogyan írtad, hogy már kapni fogod mire kijösz, mert először is idekint nyitnod kell egy bankszámlát, arra fogod kapni a pénzt, plusz fel kell hívni egy számot, vagy be kell menni a legközelebbi job center plusba és ott kell kérned kérvényt a cild benefitre, azt elküldöd, minden papírt amit kérnek, az eredeti papírt! nem fénymásolatot elküldöd a kérvénnyel együtt, onnantól kezdve kb. 2-3 hét mire elkezded kapni a pénzt, de valszeg nem fogod megkapni, ha nincsen NI számod, idekint az minden kérvényben ott van, be kell írni. Az pedig az itteni adó és tb számod egyben, amit ugyancsak telefonon tudsz igényelni, fel kell hívni őket, adnak időpontot, hogy mikor és melyik jobcenterbe kell bemenni interviewra, és onnantól kb. 1 hónap mire kiküldik a számot, de ugyancsak nem tudom, hogy kapni fogsz e, mert ha jól tudom, vagy munkáltató igazolás kell hozzá, hogy MÁR dolgozol, vagy pedig 2, vagy 3 ( nem emlékszem) darab elutasító levél munkáltatóktól, így látják, hogy aktív munkakereső vagy, viszont nem találsz munkát, más esetben nem tudom, hogy adnak e NI számot, de nem hiszem. Azért sok sikert, majd írd meg mi lett. mikor jöttök ki?
2012. márc. 26. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!