Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Angliai ellátásokkal kapcsolat...

Angliai ellátásokkal kapcsolatban segítség?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Gyeden vagyok, a munkáltatóm a kifizetőm. Jól tudom h a gyedet nem kell lemondanom ha kimegyünk, csak a családit a MÁK-nál? és azt is csak a 3. hónap után kell bejelentenem? (gondolom írásban, és addigra megkapjuk a child benefitet is kint?) és azt jól tudom-e hogy érdemes EU kártyát kérnem nekem+a picinek, mert mivel a GYedet nem mondom vissza, MO-n leszek biztosított és kint fizetnem kell az ellátásért ha nem kérjük? útlevél kell-e a kinti ellátások igényléséhez? Az EU kártya + az útlevél mennyi idő alatt van kész? Köszönöm!!
2012. márc. 25. 23:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
2012. márc. 26. 20:42
 12/17 anonim ***** válasza:
Ezen a linken az elérhető benefitekre kattintva ki kell tölteni a nyomtatványt és a végén összegzi mit kaphattok és mennyit. Itt kiderül fontos-e az NI number. De én úgy tudom ,ha a párod igényli meg a gyerekre akkor az övé is elég. Amúgy ha meg te adod be,a párod bankszámlaszámát is elfogadják,nem kell külön. Nekem sem volt soha.
2012. márc. 26. 20:46
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a linket!!

Kedves első válaszoló! azt hogy a child benefitet már kapni fogom, azt nem úgy értettem h mire kimegyek, hanem hogy mire le kell mondanom az itthoni családit (3hónap úgy tudom) addigra elintézem kint a c.benefitet is, így nem lesz kiesés. igen, tudom hogy csak az jár majd, de az itthoni gyedet kapom a kislányom 2 éves koráig, ami a maximum itthon és az úgy már jó. de legalábbis ennél biztos jobb ami itthon van. párom a rokonához megy, nem fog rosszul keresni (nem minimálbér) és remélem megkapjuk a tax crediteket meg a housing benefitet is. én akkor szeretnék dolgozni ha a kicsim betölti a 2 évet, addig tanulom a nyelvet mert már nagyon fel kell frissíteni :( ja és május de legkésőbb júniusban indulunk :)

2012. márc. 26. 21:53
 14/17 anonim ***** válasza:

Szia.A child benefit igenylesnel el kell majd kuld az anyakonyvet(angolra forditva).

Itt nincs gyed csak gyes az is csak 39hetig.

A child benefit 20.30 ahogy mar irtak.

Housing benefithez es tax creditekhez az uj rendszer szerint 12honapos itt tartozkodas/letelepedes szukseges.Ahogy az NHS-es(fogorvos,korhaz,stb)ellatasokhoz is.

Nekunk az elso child benefit kifizetes 4honappal az igenyles utan erkezett meg a szamlamra.

EU-s kartya nem kell!Itteni tarsadalom biztositasi kartya kell.

Utlevel nem fontos eleg a szemelyi igazolvany.

Meg annyi a tamogatasokrol ha Magyarorszagon akar autod/hazad /foldod van akkor tuti hogy semmit sem kapsz a csaladin kivul.

Itt sincs kolbaszbol a kerites jol gondoljatok meg.

2012. márc. 27. 13:18
 15/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Köszönöm a részletes választ!! a gyedet meg a családit úgy döntöttem nem fogom itthon lemondani, mert ott úgy sem igényelek semmit( az itteni családi úgyis több vmennyivel) ha 2 éves lesz a babám, majd akkor megint gondolkozok hogy legyen, addig meg otthon leszek vele. tudom hogy ott sem fenékig tejfel az élet (mert akkor mindenki odamenne) de a bérezés-kiadás aránya még mindig jobb és az életszínvonal is. itt meg alap dolgok szémítanak már luxusnak, lassan éhen lehet halni
2012. márc. 28. 01:04
 16/17 anonim ***** válasza:

Utolso vagyok.Tudom mi van otthon ,semmi penzert nem mennek haza.:D

Ha barmi kerdesed van meg csak nyugodtan kerdezz.

Ha mindketten dolgozni fogtok akkor joval jobb lesz mint otthon.Sok sikert!Ird majd meg hogy alakul.

2012. márc. 28. 10:32
 17/17 A kérdező kommentje:
Húú köszönöm! lehet majd még fogok kérdezni! :)
2012. márc. 28. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!