Nem merem a kezébe adni a babapiskótát sem, mit csináljak?
Minden gyerek félrenyel egyszer. Így tanulják meg, hogy hogy kell "nem félre nyelni". De ettől nem lesz semmi bajuk szerencsére. :o)
Egyik gyerekem pl. meglepő módon még röhögött is, miközben majd megfulladt.
Add neki, ha baj van, észre fogod venni és segítesz!
A gyerek egy értelmes lény, nem fog olyan darabot a szájába tolni, amitől megfullad. Mi lesz később, ha majd menni is fog? Búrába zárod? :)
Jobb, ha most megszokod, hogy nem aggódod túl magad, mert csak neki ártasz, ha mindentől rettegésre oktatod...
Ne aggódj, ő tudja, hogy mekkora falat kell neki. Ha esetleg az túl nagy, akkor öklendezni kezd, és nem fog megfulladni. Viszont ha te adod a szájába (akármilyen darabos ételt), akkor nagyobb az esélye a félrenyelésnek. Ha nagyon aggódsz, akkor törd darabokra a piskótát, de hagyd, hogy ő kézzel felcsipegesse.
A kockázat, hogy félrenyel, az mindig ott lesz, akkor is, ha vizet iszik, de nagyon-nagyon-nagyon kicsi az esélye annak, hogy megfullad.
Próbálj egy kicsit lazítani! :)
Szerintem ne erőltesd. Annak is eljön majd az ideje.
Az én kislányom is 8 hós. Én még nem adnám neki oda.
A kisfiam viszont a keksztől fulladt majdnem meg. Azt én nem ajánlom. Pedig pici darabokra törtem neki. Amikor fuldoklott én is a lábat fel és hátat ütögess módszert próbáltam, de hiába. Amikor ellilult , akkor belenyúltam a szájába és szó szerint kibányásztam a szájpadlására tapadt kekszet.
Azóta tudom: mindennek eljön egyszer az ideje és még akkor is nagyon oda kell figyelni rájuk.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Ez az én kérdésem. Most lesz 13 hónapos, de még mindig ez a helyzet. Nemrég adtam neki valamit a kezébe, de 1 mp alatt akkorát leharapott belőle, hogy még ő is meglepődött. 8 foga van, így elég gyorsan, ügyesen tud velük harapni, de rágni viszont nem. Jó párszor nyelt már félre, de még mindig nem tanult az esetekből :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!