Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem merem a kezébe adni a...

Nem merem a kezébe adni a babapiskótát sem, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Olyan bénának érzem magam. :( Lányom 8 hós, nagyon szépen eszik darabosat már, 2 foga is van alul. Eszegeti a kenyeret, babapiskótát is, de egyszerűen nem merem odaadni neki, mert olyan nagyot harap belőle, hogy félek a torkán akad. Én adok neki falatokat. Biztos, hogy a saját félelmemet kell előbb legyőznöm. Amúgy első baba. Ti is voltatok így? Hogy csináljam? Köszönöm a tanácsokat.
2012. márc. 27. 17:18
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
Kezd a babapiskótával. Add neki oda nyugodtan. Az olvad, attól nem fog megfulladni emiatt ne aggódj. Vagy akár a keksz. A saját félelmed miatt nm szabad a gyereket korlátoznod.
2012. márc. 27. 17:20
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Minden gyerek félrenyel egyszer. Így tanulják meg, hogy hogy kell "nem félre nyelni". De ettől nem lesz semmi bajuk szerencsére. :o)

Egyik gyerekem pl. meglepő módon még röhögött is, miközben majd megfulladt.

Add neki, ha baj van, észre fogod venni és segítesz!

2012. márc. 27. 17:24
 3/8 anonim ***** válasza:
53%

A gyerek egy értelmes lény, nem fog olyan darabot a szájába tolni, amitől megfullad. Mi lesz később, ha majd menni is fog? Búrába zárod? :)

Jobb, ha most megszokod, hogy nem aggódod túl magad, mert csak neki ártasz, ha mindentől rettegésre oktatod...

2012. márc. 27. 17:24
 4/8 anonim ***** válasza:
43%

Ne aggódj, ő tudja, hogy mekkora falat kell neki. Ha esetleg az túl nagy, akkor öklendezni kezd, és nem fog megfulladni. Viszont ha te adod a szájába (akármilyen darabos ételt), akkor nagyobb az esélye a félrenyelésnek. Ha nagyon aggódsz, akkor törd darabokra a piskótát, de hagyd, hogy ő kézzel felcsipegesse.

A kockázat, hogy félrenyel, az mindig ott lesz, akkor is, ha vizet iszik, de nagyon-nagyon-nagyon kicsi az esélye annak, hogy megfullad.

Próbálj egy kicsit lazítani! :)

2012. márc. 27. 17:47
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, próbálkozni fogok. :) Másban nem vagyok parás, de ez valahogy még nem megy nekem, de remélem hamar túlesek/esünk ezen.
2012. márc. 27. 17:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Csatlakozom a "bénák" csapatához: nekem is hasonló a problémám. Banánnal ( kb 10 hósan)előfordult, hogy a kezébe adtam ( nekem is azt mondták, adjam nyugodtan, majd elnyammogja) és akkorát harapott belőle, hogy szükség volt elsősegélynyújtásra, hogy meg ne fulladjon ( lábakat fel, hátat ütögetni). Namármost ( 1 éves) próbálgattam a kiflit, kenyeret, de azt undorodva be sem veszi a szájába. A babapiskótát nem hajlandó kézzel megfogni, akkor sem, ha kis darabokra töröm össze ( nekem kell beadogatni a szájába). Kanalt szintén nem hajlandó megfogni. Lehet, hogy a korábbi rossz élménye miatt?
2012. márc. 27. 18:08
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ne erőltesd. Annak is eljön majd az ideje.

Az én kislányom is 8 hós. Én még nem adnám neki oda.

A kisfiam viszont a keksztől fulladt majdnem meg. Azt én nem ajánlom. Pedig pici darabokra törtem neki. Amikor fuldoklott én is a lábat fel és hátat ütögess módszert próbáltam, de hiába. Amikor ellilult , akkor belenyúltam a szájába és szó szerint kibányásztam a szájpadlására tapadt kekszet.

Azóta tudom: mindennek eljön egyszer az ideje és még akkor is nagyon oda kell figyelni rájuk.

2012. márc. 27. 19:23
 8/8 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Ez az én kérdésem. Most lesz 13 hónapos, de még mindig ez a helyzet. Nemrég adtam neki valamit a kezébe, de 1 mp alatt akkorát leharapott belőle, hogy még ő is meglepődött. 8 foga van, így elég gyorsan, ügyesen tud velük harapni, de rágni viszont nem. Jó párszor nyelt már félre, de még mindig nem tanult az esetekből :))

2012. márc. 27. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!