Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 hónapos babának mit adtok...

11 hónapos babának mit adtok enni? Napirendetek milyen? Mennyit időt tudtok egy nap csak rá összpontosítva eltölteni?

Figyelt kérdés
2 foga van. Reggel+este szopizik még (+hajnalba meg délelőtt pár perces "álomszopi" :D)ebédre ált. azt kap amit mi eszünk, tízóraira gyümi gabonapéppel dúsítva, uzsi szintén gyümi csak joghurttal meg néha kenyeret vajjal+sajttal adok neki kis kockákra vágom. Mi legyen majd a vacsi meg a reggeli? Ti melyiket váltottátok ki előbb?
2012. márc. 27. 13:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Vacsit váltottuk ki előbb: vajas kenyés,kenyér sonkával sajttal,párizsival,virsli,kalács,bundás kenyér,májkrémes kenyér,pirítós,hozzá még adtam ha kellett babajoghurt,krémtúró,vagy gyümi.
2012. márc. 27. 13:46
 2/4 anonim ***** válasza:

11,5 hónapos, 8 foga van.

-6-7 között kel, kb. 2 dl tápi után pelus-csere, átöltözés, majd játszik a szobájában. Közben én is rendbeszedem magam, megkávézok, megnézem az emailjeimet és a gyakorikerdesek.hu-t.:)

- 8.30-9 körül reggeli: kenyérfalatkák sonkával-sajttal-sajtkrémmel-májkrémmel-virslivel, bundikenyér, kakaós kalács, rántotta, stb. Nem túl nagyevő a kisfiam, de pár falatot elnyammog ilyenkor.

- egyre kevésbé alszik már délelőtt, ha igen, akkor 10.30-12-ig (alvás előtt kb 2 dl tápi). Mostanában reggeli után inkább játszik ismét a szobájában, én közben elvégzem a házimunkát. 10.30-11 között megyünk sétálni-bevásárolni.

- 13.00 - ebéd, amit mi is eszünk, majd játszik a szobájában, amíg én is ebédelek. Utána kis közös játék, és kb 14.30-16-ig alszik (előtte 2 dl tápi).

- 16.30 - uzsonna, csak gyümölcs. Már nem teszek bele kekszport, mert így is rossz evő, félek, hogy nem lesz étvágya vacsira...

Uzsi után csak vele játszok egészen 18.30-ig, amikor is megnézzük a híradót (addig ő kijön a járókájába), majd jöhet az esti rutin.

- 19.00: vacsi, ami ebédre is volt, vagy hasonló, mint a reggeli (elég gyéren szokott vacsizni sajnos:(. Mivel mostanában többször ébred éjfél körül és tápizik, gyanítom, hogy éhes marad, így én most már megpróbálom a tejbegrízt, hátha az jobban eltelíti.

- 19.15: fürdés

- 19.45-20.: megiszik 2 dl tápit és már alszik is.

- amint írtam, újabban éjfélkor is ébred, csak tápira alszik vissza, 2 dl.

Amikor csak rá összpontosítok, az az uzsonna utáni időszak a vacsiig. Ilyenkor már egyébként is fáradtabb-nyűgösebb. A fenti menetrendet a napközbeni alvások nagyon befolyásolják, most ez egy picit megborult. Van, hogy csak 11-kor alszik el délelőtt, és alszik 14-ig, csak akkor van az ebéd, és persze délután már akkor nem alszik. Ilyenkor este már a tápin elalszik rögtön.

Kicsit hosszú lettem, bocsi.

Ja, és mi előbb a vacsit váltottuk ki, de az elalvás előtti tápizás megmaradt.

2012. márc. 27. 14:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Szóval nem 10.30-11 KÖZÖTT sétálunk, hanem ekkor indulunk el.:) 1-1,5 órát szoktunk sétálni.

Most gondolkodom amúgy rajta, hogy az uzsonna utáni időszakban még lemegyünk ide a házunk előtti játszóra hintázni kicsit, hátha a levegő jót tenne neki, és szívesebben vacsorázna (és nem maradna éhes éjjel:)

2012. márc. 27. 14:14
 4/4 A kérdező kommentje:
Fúú de jó! köszönöm a részletes választ!! :)
2012. márc. 27. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!