11 hónapos babának mit adtok enni? Napirendetek milyen? Mennyit időt tudtok egy nap csak rá összpontosítva eltölteni?
11,5 hónapos, 8 foga van.
-6-7 között kel, kb. 2 dl tápi után pelus-csere, átöltözés, majd játszik a szobájában. Közben én is rendbeszedem magam, megkávézok, megnézem az emailjeimet és a gyakorikerdesek.hu-t.:)
- 8.30-9 körül reggeli: kenyérfalatkák sonkával-sajttal-sajtkrémmel-májkrémmel-virslivel, bundikenyér, kakaós kalács, rántotta, stb. Nem túl nagyevő a kisfiam, de pár falatot elnyammog ilyenkor.
- egyre kevésbé alszik már délelőtt, ha igen, akkor 10.30-12-ig (alvás előtt kb 2 dl tápi). Mostanában reggeli után inkább játszik ismét a szobájában, én közben elvégzem a házimunkát. 10.30-11 között megyünk sétálni-bevásárolni.
- 13.00 - ebéd, amit mi is eszünk, majd játszik a szobájában, amíg én is ebédelek. Utána kis közös játék, és kb 14.30-16-ig alszik (előtte 2 dl tápi).
- 16.30 - uzsonna, csak gyümölcs. Már nem teszek bele kekszport, mert így is rossz evő, félek, hogy nem lesz étvágya vacsira...
Uzsi után csak vele játszok egészen 18.30-ig, amikor is megnézzük a híradót (addig ő kijön a járókájába), majd jöhet az esti rutin.
- 19.00: vacsi, ami ebédre is volt, vagy hasonló, mint a reggeli (elég gyéren szokott vacsizni sajnos:(. Mivel mostanában többször ébred éjfél körül és tápizik, gyanítom, hogy éhes marad, így én most már megpróbálom a tejbegrízt, hátha az jobban eltelíti.
- 19.15: fürdés
- 19.45-20.: megiszik 2 dl tápit és már alszik is.
- amint írtam, újabban éjfélkor is ébred, csak tápira alszik vissza, 2 dl.
Amikor csak rá összpontosítok, az az uzsonna utáni időszak a vacsiig. Ilyenkor már egyébként is fáradtabb-nyűgösebb. A fenti menetrendet a napközbeni alvások nagyon befolyásolják, most ez egy picit megborult. Van, hogy csak 11-kor alszik el délelőtt, és alszik 14-ig, csak akkor van az ebéd, és persze délután már akkor nem alszik. Ilyenkor este már a tápin elalszik rögtön.
Kicsit hosszú lettem, bocsi.
Ja, és mi előbb a vacsit váltottuk ki, de az elalvás előtti tápizás megmaradt.
Előző vagyok. Szóval nem 10.30-11 KÖZÖTT sétálunk, hanem ekkor indulunk el.:) 1-1,5 órát szoktunk sétálni.
Most gondolkodom amúgy rajta, hogy az uzsonna utáni időszakban még lemegyünk ide a házunk előtti játszóra hintázni kicsit, hátha a levegő jót tenne neki, és szívesebben vacsorázna (és nem maradna éhes éjjel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!