Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gond van a türelemmel, mit...

Gond van a türelemmel, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kisfiam nagyon hisztis korszakában van, éjjel nem alszik rendesen, felkel nagyon sokszor, sír. Van, hogy 2 órán keresztül nem alszik vissza, már hullák vagyunk! Napközben mindig nyűglődik valamin, ha nem engedek neki valamit, akkor ledobja magát és hisztizik, ha nemsikerül neki vmi, akkor veri a fejét a földbe. Éjszaka van, hogy elvesztem a türelmem, és rákiabálok, hogy Most már fejezd be!! Nagyon megbánom, szinte azonnal, de ilyenkor már nem tudom kontrollálni az idegességem. Mit tehetnék, hogy türelmesebb legyek vele éjszaka? Nálatok is van ilyen?
2012. márc. 27. 10:14
 1/9 anonim ***** válasza:

Hány hónapos a babád?

Nem véletlen egy kisgyerekről beszélünk, aki elmúlt más másfél éves?!

2012. márc. 27. 10:17
 2/9 anonim ***** válasza:

Megértelek, néha mindenkinél elszakad a cérna, hidd el, főleg éjszaka, amikor már 20-adjára kelsz...

Ilyenkor sztem inkább menj ki a szobájából, fújj egyet kint a konyhában, igyál egy pohár vizet, és próbálj arra gondolni, hogy most valami bántja a babádat, valami rossz neki, segítséget kér.

Nem tudom mennyi idős egyébként a babád? Vajon miért nem alszik éjszaka, ezt kellene körbejárni és orvosolni a problémát. És akkor te is tudsz majd többet pihenni, és mindjárt rendben lesz a türelmed is ismét!:)

2012. márc. 27. 10:29
 3/9 A kérdező kommentje:
Még nincs másfél éves. Ezért sem értem. Nem fáj semmije, nem éhes, megitatom vízzel általában, szeparációs szorongása nem volt.
2012. márc. 27. 10:36
 4/9 anonim ***** válasza:
2-es vagyok. Fogacska is simán lehet. Azt mondják, az őrlőfogak sokkal jobban megviselik a gyerekeket!
2012. márc. 27. 10:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Ja, bocsi, írod, hogy nem fáj semmije.

És éjszaka, amikor nem alszik vissza, akkor mit csinál? Játszik a kiságyában vagy sír?

Hm. Lehet, hogy jobban le kellene fárasztani napközben, mondjuk több sétával, játszóterezéssel. Én kisfiam hosszú séta után mindig sokkal könnyebben elalszik. Én most a vacsora miatt gondolkodom (nagyon rossz evő, viszont éjfélkor meg ébred sírva, hogy éhes...), hogy 17.30 körül még egyszer le fogom vinni hintázni egyet, nézelődni-levegőzni, hátha nyugisabb-éhesebb lesz utána.

2012. márc. 27. 11:00
 6/9 anonim ***** válasza:
Ugyanez a probléma nálunk is,Én már borzasztóan türelmetlen vagyok vele,ami nagyon bánt.Nálunk most jön két őrlő foga és ez valami szörnyű.éjszaka sem alszunk,folyamatosan rágja a cicit.kivagyok.állandóan kiabálok rá ha hisztizik,alig tudom magam visszatartani.ráadásul férjem külföldön,úgyhogy nagyon nehezen viselem ezt a korszakot:(
2012. márc. 27. 11:06
 7/9 anonim ***** válasza:
Magne B6! Egyébként nem akarlak elkeseríteni, de egyre nehezebb lesz. Később már nem az éjszakák lesznek nehezek, hanem a nappalok. De hát egy puszi, egy mosoly, és már el is felejted, hogy hisztizett.
2012. márc. 27. 11:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Volt egy időszaka, amikor azt csinálta, hogy elaludt fürdés után, és aludt egy két órát, majd felpattant az ágyban, és mint aki kialudta magát, nem volt hajlandó aludni! Játszani akart, stb.! Nem volt nyügi, csak nem aludt! Olyan éjjel 1 körül aludt vissza! Na, akkor voltam én ki nagyon! Akkor én is sokszor rákiáltottam szegényre, hogy fejezd már be! Én is egyszerre megbántam, de olyan ideges voltam, hogy hirtelen kijött belőlem! De valahogy kinőtte ezt az időszakát szerencsére! Nehéz, de muszály türelmesebbnek lenni! És ha nem foglalkozol vele, hagyod magára, akkor nem alszik el hamarabb magától? Amúgy én annak idején, amikor ezt csinálta, amit leírtam, akkor hiába fárasztottam le, semmit nem használt! Hányszor alszik napközben? Ha esetleg többször még, akkor nem lehet, hogy elég lenne neki a napi egy alvás?
2012. márc. 27. 13:13
 9/9 anonim ***** válasza:

Az én türelmemmel is gondok voltak,mindaddig mig ezt az Anyukát el nem olvastam!

Ne értsd félre nem sokkolni akarlak,sőt lehet ,hogy olvastad is már..de én nagyon magamba szálltam és sokkal türelmesebb vagyok,sőt....

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2012. márc. 27. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!