Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyatejes babátok hogy tudott...

Anyatejes babátok hogy tudott cumiból inni?

Figyelt kérdés
7 hónapos lesz a kislányom, és cumiból nem tud inni, próbálkozunk a pohárral, de mennyiséget abból sem iszik még. Mi a megoldás, csőrös pohár?A folyadékigényét anyatejből kapja, de a főzelékek evésekor néha kellene pár korty víz.
2012. márc. 27. 09:36
 1/5 anonim ***** válasza:

Az én fiam sehogy. 8 hónaposan kapott először vizet, mert addigra már elég sokat is evett egy evésre és nyári hőség volt. De csak rágcsálta a cumisüveget, nem tudott vele mit csinálni. Én a cumisüveg kupakjából itattam eleinte, majd rendes pohárral. Néhány hét alatt belejött. Persze eleinte a víz is szokatlan volt neki, kellet 1-2 hét, mire 1 dl-t megivott. A csőrös pohár szintén nem jött be, azt sem tudta megszívni, ha benne volt a szelep, így kiszedegettem, de nem tetszett igazán. Ami bevált, ha mentünk sétálni, hogy mégse poharazzak, az a Nuby itatócsőrös cumisüvege volt. Jött belőle rendesen a víz, de nem borította magára. Szerintem csak várj és próbálgass türelmesen, hozzá fog szokni! Az enyém eleinte nindig cicizett még a kaja után, így a megfelelő folyadékbevitel megvolt. Ha nem szomjas, úgysem iszik. :)

Kitartást!

2012. márc. 27. 09:56
 2/5 anonim ***** válasza:

nekem a lányom elejétöl cumisüveget és cicit is kapott.

Soha nem csináltam belöle nagy gondot. Mindegyiket elfogadta. Ciict szerintem könnyebb volt szívni abból jött a tejecske, de ezeket az egyes cumikat igen erösen kellett szívnia, azt is csinálta, de szerintem a cici kényelmesebb volt.

Szerintem nálatok is ez van. tegyél bele anyatejet lehet azt kiszívja. Nagy dolgot ne csinálj, ha nem akar sokat inni, akkor még pár korty elég mert a fözelékek alapja is víz.

2012. márc. 27. 10:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Az én kislányom is 7 hónapos anyatejes (igaz már kap mást is tejen kívül), és ugyanez a problémánk van. Kipróbáltunk többféle cumisüveget és csőrös itatópoharat, de úgy ahogy az előző válaszoló is írta, nem tudott vele mit kezdeni, csak rágta. Így maradt a kanál, amiből megiszik bármilyen folyadékot, de a víz a nyerő. Bármikor megkínálom iszik vizet, de csakis kanálból. A tápszernél viszont már hosszabb ideig tart, míg bekanalazok 100 ml.t a szájába. Próbáltam azt, hogy a puha csőrű itatópohárnak kivettem a szelepét, töltöttem bele vizet és amíg rágta a csőrét valamennyit lenyelt, ami becsöpögött a szájába. Ha van rá időm, akkor ezt szoktam csinálni (gondolom ezzel is megszokja majd, hogy a csőrös pohárból inni lehet), ha sietünk valahová, akkor gyorsabban megy, ha bekanalazom a szájába.

Ez a mi esetünk, de lehet, hogy a te kislányod elfogadja a csőrös poharat. Mi Tommee tippeset puha csőrű vettünk legutóbb (azelőtt vettünk Aventeset és Mamost) de eddig a TT t volt hajlandó a szájába venni.

2012. márc. 27. 10:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha ne adsz az elejétől fogva cumisüveget, akkor nem fog belőle inni. A fiammal mi is így voltunk. A csőrös pohárból se nagyon akart inni. Végül rájöttem, hogy tudna, ha akarna, de inkább cicizett. Ha jön a nyár, és nagyon meleg lesz, akkor fog majd többet inni. Csőrös pohárral próbálkozz, szerintem. Bár a védőnő szerint ez is felesleges, egyből pohár. Csak nekem ne mondja senki, hogy egy 1 éves tud egyedül pohárból inni. Én meg nem akartam folyton itatni. Pláne, ha az autóban lesz szomjas, mindig álljak meg?

Mi cumisüveget egyáltalán nem is használtunk. A lányom viszont kapta már az elején is. Őt alig tudtam 2,5 évesen leszoktatni róla. Szóval szerintem nem baj.

2012. márc. 27. 10:39
 5/5 anonim ***** válasza:

1. Vagyok

Az utolsó hozzászólóval kicsit ellent mondanék, mert az én fiam 1 évesen már tudott egyedül pohárból inni. Persze azért ott kellett állni mellette, mert történtek balesetek, de ő fogta magának egyedül és emelte a szájához. Fürdőkádban fürdés közben klasszul be lehet gyakorolni. :)

2012. márc. 27. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!