Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyatejes 5 hos babamnak mar...

Anyatejes 5 hos babamnak mar adok alma, alma-banan puret, hogyan noveljem az adagot, es hogy adjak neki mas es mast? Inni kell hogy adjak mar neki es mennyit es mit?

Figyelt kérdés
fozeleket hogy keszitsem es mit?
2010. okt. 1. 10:30
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Szia!!

Ha anyatejes a babád,és ez teljesen kielégíti a szükségleteit én a helyedben még nem adnék neki semmi mást 6 hónapos koráig!!

Utána kezdheted a hozzátáplálást pár kanál gyümölcspürével,vehetsz kész bébiételt is de te is turmixolhatsz neki.Őszibarack,alma,banán,sütőtök.Nagy a választék.Én inni csak vizet(babavizet) adok a fiamnak,mert nem akarom,hogy megszokja az édes löttyöket mert később már nem fog elfogadni mást csak a cukros italokat,aztán már a tejfogai is el fognak romlani.

7hónapos kortól már jöhetnek a húsos babakaják.Egyenlőre még figyelj arra,hogy ha adtál neki valamilyen bébiételt utána kínáld meg cicivel is,mert arról még nem kell leszokni.Ebédre kapjon valami főzeléket utána cici.Délután is csak cici,meg délelőtt.Aztán vacsorára valami gyümi,és utána megint cici!!!5 hós babádnak pár kanál,vagy egy negyed-fél üvegnyi bébiétel bőven elég!!Egyenlőre a fő tápláléka legyen az anyatej!!:-)

2010. okt. 1. 10:40
 2/6 anonim ***** válasza:
43%

Szia! Az én babám is 5 hós és anyatejes, de én már egy hónapja adok neki bébiételt. A Hamé-nak vannak nagyon fincsi gyümölcspüréi és 150.- körül vannak. Én figyelni szoktam az akciókat a Kecskeméti menüből, nagyon szereti őket. Délben ezt eszik két szopi között. Délután 5 órakor pedig tejpépet eszik, egyszerűen imádja és nagyon laktat. De csak a gyógyszertári Milupa tejpép. Egyébként ha főzöl húslevest, tegyél bele krumplit is és egy kicsi csirkemellet. Sárgarépát és krumplit szűrőn átpasszírozod, és a csirkehusit apró darálón ledarálod, és még egy kis húslevessel összekevered, hogy pépes legyen. Így kell főzeléket készíteni. Bármiből készítheted, de előbb még a husit hagyd ki, majd kb. 3 hét múlva. Teát szoktam vele itatni, a tejpép és a főzelék után mindig kell, ha rögtön nem issza, próbálkozz később. Én édeskömény teát adok 6 hétig, utána fell kell váltani csipkebogyóval (gyógyszertári) és kb. 1 decit iszik meg egyszerre. Ja és én nem ízesítem, hanem minden reggel reszelek le almát, a pépet megeszi, a levét pedig leszűröm és mindig öntök egy kicsit a teába.

Jó babázást.

2010. okt. 1. 10:41
 3/6 anonim ***** válasza:
43%
10.41-es vagyok az én védőnőm azt mondta, hogy azért van husos bébiétel már 5 hónapos kortól, mert a husi kell az idegrendszer fejlődéséhez. Nem hiába találták ki, hidd el sokkal okosabb emberek vannak ott, ahol ezeket gyártják.
2010. okt. 1. 10:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Mi 7 honaposak vagyunk most es meg mindig szopik,de amikor 5 honapos volt meg nem adtam ilyesmit mert a doki azt mondta az anyatej neki eleg.Vizet pedig nyugodtan adthatsz mindig amikor almat vagy banantot tehat ilyen pureket,fozeleket adsz.Az mindegy h mit,vizet vagy gyumolcs leveket.
2010. okt. 1. 10:58
 5/6 A kérdező kommentje:
koszonom dragak vagytok!!!! kanalbol, vagy cumis uvegbol adjam az inni-t?
2010. okt. 1. 11:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!!

Első vagyok!!

Az inni cumisüvegből.Egyébként még nagyon nem ajánlanám,hogy abból a húslevesből csinálj főzeléket az 5hós babádnak amit ti is esztek,mert az fűszeres.Ő még nem tudja megemészteni,és fájni fog a pocija!!!

2010. okt. 1. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!