Nem eszi meg a főztöm, de már az üveges bébiételt sem!?
Nem értem a lányom. 8 hónapos múlt és ebédnél harcolunk szó szerint. Elkezdtem neki főzőcskézni kb. 2 hónapja. Van, hogy megeszi némi kóstolgatás és grimaszolás után után, de van, hogy elkezd üvölteni.
Mostanság inkább az utóbbi van érvényben. Hiába nyitottam ki üveges ételt, azt sem akarta elfogadni. Ha egyből üveges bébi ételt adtam neki, akkor volt, hogy az sem volt hajlandó megenni.
Nem tudom miért csinálja :(
Nem hidegen adom oda neki, hanem normál (langyos) hőfokon. Pépesítve van, tehát még darabos sem. Ha esetleg van benne darab, akkor azt félre tolom.
Adtam már neki a kezébe kanalt is és játékot is.
Beleraktam már üvegbe a saját főztömet is, de úgy sem ette meg.
Tízóraira gyümölcsöt, uzsonnára általában tejpépet szokott kapni. Reggeli + vacsora még tápszer.
Köszi a segítséget!
Szerintem egyszerüen nem éhe. Tele ezsi magát tízóraira és délben nem akar enni.
ennyi idösen én nem adtam tízóirait a lányomnak, mert akkor nem akart ebédelni. Ah0gy elmaradt a tízórai már is szuperül evett délben.
lányom ennyi idösen így evett:
7-8 körül tápszer
11-12 körül ebéd (fött, mindegy hogy saját vagy üveges)
15-16 között uzsonna(gyümölcs, tejpép, keksz)
18 körül vacsora tejpép
20 körül tápszer
majd miután elmúlt 1 éves éreztem hogy 11-kor már iszonyat éhes,így bevezettem neki a tízórait, és rendes reggelit kezdett el enni. aztán vacsorát is rendes vacsira cseréltük.
amúgy én soha nem csináltam ügyet az evésböl. ha egy étkezésre nem evett akkor evett a követekzöre. ha 2 kanállal evett akkor annyi volt, köv étkezésre tuti jól evett.
Jön a foga :-)
Az enyém pont 1 hónapja "szivat". Ő csak a darabos kaját eszi, de azt is csak úgy ha a szájába adom KÉZZEL, kanál az már nem jó. Burgonya, répa, kifli-kenyér, ezekből eszik 10 falatot, aztán nem kér többet, sír elfordítja a fejét stb. Eleinte azt hittem, hogy nem éhes, gondoltam biztos át akar állni a 4 óránkénti étkezésre, hát hagytam, vártam, hogy majd jelez ha éhes lesz. Nem jelzett, eltelt 5-6 óra! és nem jelzett. Amikor beültettem a székébe üvöltött. Na gondoltam ennek fele sem tréfa, valamit ennie kell, adtam a tápszert, azt szivesen megette. Ekkor tudatosult bennem, hogy amikor jött a két alsó foga akkor ugyanez volt a szitu.ÉS valóban, nekem lett igazam. Már látom a fogait. Jönnek szépen.
Szóval amit én csinálok jelenleg: Nem főzök neki külön, semmi értelme, amit én csinálok abból kap annyit amennyit megszek (pár falat) vagy vmi nagyon könnyü dolgot főzök neki, burgonya sóskával összekeverve, ezt tudom adogatni a szájába. Amit meghagy megeszem én, ezután jön a tápszer. És így élünk békességben. Ő sem éhes, én nem vagyok idegroncs. Néhanapján felbontok neki 1-1üveges kaját, ha kanalazik akkor örülök mint majom a farkának, ha nem akkor szépen az apukája megeszi:)
Ha megengeded én ezt javasolnám neked is. Illetve először is nézz bele a szájába, hátha látsz valamit.
Kiartás, sok sikert:-)
Foga most jött ki, bár ez nem jelent semmit, mert jöhet még a felső kettő.
Viszont amikor neki a foga bújt ki (alsó kettő), akkor ő egész nap semmit nem akart enni, annyira megviselte a dolog. Mind a két fogánál.
A tápszert is alig akarta kiszívni a cumisüvegből. Kemény 1 hónapunk volt.. szerencsére semmit nem fogyott.
Így ebből adódóan, kizárt, hogy a foga miatt lenne.. azt már ismerem, hogy milyen.
Megpróbálom azt, amit az első válaszoló mondott.. hátha a "sok" étel a ludas.
Köszönöm a válaszokat!
szió, nálunk is ez volt ekkortájt, és én is azt mondom, hogy hagyd ki a tízórait, vagy max. 1-2 kanál reszelt alma, slussz.
nekem esküszöm volt vagy fél év, mire rájöttem, hogy baromira nem KELL betartani a napi 5x-i étkezést, illetve nem olyan mennyiségben, ahogy én azt gondoltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!