Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan éltétek meg azt amikor...

Hogyan éltétek meg azt amikor először kellett másra hagyni egy egész napra az 1 év alatti babátokat?

Figyelt kérdés
8 hónapos a lányom és kb 5 percnél tovább nem hagytam másra. Egyelőre nem tudom elképzelni, hogy lesz, hogy fogom bírni, de szombaton el kell mennem már reggel és csk késő délután fogok hazaérni. Addig az apjával lesz.
2012. márc. 23. 11:04
 1/9 anonim ***** válasza:
48%

Ne haragudj, de VELED valami nagyon nagy baj van.

A kérdésedet látva arra gondoltam, hogy IDEGENRE kell hagynod a gyereket. Akkor meg tudnám érteni, hogy problémázol.

DE!!! ITT A GYEREK SAJÁT APJÁRÓL van szó! MI baja lehetne, ha vele van? MEg egyébkent sem értem, hogy MIÉRT nem hagyod a gyereket 5 PERCNÉL tovább másra - napi 24 órát a gyereken lógsz?

Sürgösen át kellene állnod arra, hogy NORMÁLIS viszonyod legyen a gyerekedhez, mert ennyire félteni beteges dolog.

Négy gyerekem van, de ilyen túlzást még nem hallottam.

2012. márc. 23. 11:17
 2/9 A kérdező kommentje:

Kicsit félreértettél szerintem.

Nem azzal van a probléma, hogy nem bízom az apjában, hanem azzal, hogy nem voltunk még ilyen sokáig távol egymástól. Segítségem nincs, szóval igen, 24 órában vele vagyok. Ha itthon is vagyunk mindketten, akkor is legtöbbször én foglalkozom vele, csak annyi ideig nem látom amíg porszívózom, vagy elmegyek fürdeni.

Attól félek egyébként, hogy nem fogok tudni koncentrálni, mert a lányomon fog járni az eszem.

2012. márc. 23. 11:24
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A páromra azóta ráhagyom a gyerekeimet, mióta hazajöttünk velük a kórházból. Ez nekem sem a "másra hagyom" kategória, ugyanolyan szülője nekik, mint én.

Egyébként a nagyszülők is vigyáztak már rájuk elég korán, igazából nyugodt voltam, mert mindkét nagyiban 100%-ig megbízom, mindent elmondtam nekik, amit tudniuk kellett, és tudtam, hogy azt be is fogják tartani, és ha van valami, fel tudnak hívni.

Szóval én nem paráztam túl, de te nagyon túlparázod, hogy a saját apukájánál nem mered hagyni.

2012. márc. 23. 11:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem, te attól tartasz, hogy nagyon furcsa lesz, hogy nincs veled. Ha állandóan együtt vagytok, biztos így lesz, de gondolj arra, hogy az apukája vigyáz rá, akiben megbízol és bizony ez természetes, hogy egyre jobban el kell engedned magadtól, hiszen ez a dolgok rendje :)

Amikor egyedül megyek valahová, nekem is nagyon fura, de ahogy telik az idő egyre kevésbé aggódom és még jól is esik hgy amagam gondolataival lehetek (újabban terhesgondozásra "kell" járnom és olyankor vagy az apja vagy a nagyapja vigyáznak rá.)

Még valami: egyre önállóbb lesz és szerintem csodás dolog megtapasztalni, mikor hazaérkezéskor repül a karjaimba :))

2012. márc. 23. 11:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Bízza az apjában! Nem lehetsz mindig ott a babáddal, néha ki kell mozdulni nélküle is, neki is jót tesz majd, és az apanának is a közösen eltöltött idő! Túlaggódod! Nem szabad ennyire magadhoz láncolni a babát, mert később sokkal nehezebb lesz számára a Bölcsi, Ovi, vagy ha el szeretnél menni valahová.
2012. márc. 23. 11:40
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kifejezetten jólesett, amikor szülés után pár héttel először egyedül el tudtam menni valahova ( persze nem egész napra), és fel tudtam kicsit töltődni. Mire hazaértem, felfrissültem, jókedvű voltam, és szerintem ez a babának is használt. Azóta is szakítok arra időt, hogy néha "eltűnjek" egy időre, addig az apukája vigyáz rá ( nekem sincs más segítségem),viszont így kiszakadok kicsit a háztartás - gyereknevelés- néha bizony fárasztó -mindennapjaiból. Egyúttal csodálatos látni amikor hazaérek, hogy a párom éppen eteti vagy játszik vele. Ez egyébként az ő kapcsolatuk javára (is) válik.
2012. márc. 23. 11:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Szoktam másra hagyni a kislányom,most 13 hós. Igaz, nem egy napra, de pár órára igen, ha olyan elintézni valóm van. De be kell valljam, nem szeretem. Hogy miért?Anyumékban bízom, de ők messze laknak. A férjem dolgozik. Marad sógornőm vagy anyósomék. Sógornőm rendben van, rá nyugodtan otthagyom, anyósomékra viszont nem. Nem azért, mert ő épp anyós. De pl nem tartom normálisanak, ha tiszta nátha, akkor is össze-vissza fogdossa-puszilgassa a gyereket. És hát a tisztaság sem az erőssége - már úgy értem a lakás tisztán tartása. Szóval ha nagyon muszály, otthagyom sógornőmre, de inkább az van, hogy viszem magammal. Egyébként ettől nincs a lányomnak baja, a legutolsó idegentől se fél, simán elmenne bárkivel.
2012. márc. 23. 11:50
 8/9 A kérdező kommentje:

Mint írtam, bízom az apjában.

4 válaszoló szerintem megértette miről beszélek.

Egyébként nekem az is nagyon nehéz volt, amikor 3 hónap után külön szobába tettem. Majdem egész éjjel ébren forgolódtam.

Na meg talán amiatt is nehéz, hogy még szoptatom és így a reggeli és a délutáni szopi is ki fog maradni.

2012. márc. 23. 12:12
 9/9 letiszia válasza:
53%
nem tudom milyen kapcsolatban vagytok a pároddal de én is ilyen agodos voltam de nem engetem az agodalmamnak szeritem minden normális anya agidik de fejben elkell dönteni hogy ez nem jó első pillanatól kezdve hagytam a lányomat ha kellet az apjára vagy a nagyszülőkre gondold végig ez nem egészséges megy ő még oviba is mikor teljes idegenek kezébe adod meg idővel a gyereknek is nyomasztó leszel hagy szokja az anya nélküli világot később meg szívod
2012. márc. 23. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!