Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel foglaljátok le 1 éves...

Mivel foglaljátok le 1 éves babátokat egész nap?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 18. 21:06
 1/5 anonim ***** válasza:
76%
Hát.. :) Nálunk nem én foglalom le őt, hanem ő engem, de egész nap. :) Séta, játék, porszívózás, kutya-macska-madár nézegetés, boltba megyünk, nagyi átjön, barátnők átjönnek, és már el is ment a nap. Ja, rendes játék nem érdekli csak a partvis, a vödör, meg a konyhai edények.
2010. ápr. 18. 21:08
 2/5 anonim ***** válasza:
76%
A nagyik vannak vele, én dolgozom. Délelőtt nyugodtabb a helyzet, eljátszik egyedül, könyvet nézegetnek (imádja a növényes/fás könyveket), ablakon kinézegetnek, lakást körbejárják. 7-kor kel a kisfiam, és délelőtt elszik utána még másfél órát akár. Ha szép az idő, ebéd előtt séta. Ebéd után séta, 3 körül elalszik itthon az ágyában kb fél 5-ig. Uzsonna után nagyiparban játék vele aktivan, kockákat pakolnak, kipakolja a játékosdobozt meg vissza, felpakol dolgokat a kanapéra meg vissza, ezt igy eljátsza minden bútorral, közben persze figyelni, nehogy elcsússzon (még nem jár). Mondókáznak, csip-csip csóka ilyesmi, ezeket is imádja. És könyvek könyvek, mert nagyon szereti őket.
2010. ápr. 18. 21:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Kisfiam hála istennek szépen eljátszik egyedül is. Délelőtt míg én csinálom a dogom, szépen játszik. Pakolászok ide-oda, autózik, rakosgatja a formakirakót, búgó csigázik. A konyhában kipakolja a műanyag tálakat stb. Délután ha már ráérünk, akkor építőkockázunk, mesekönyvet nézegetünk, formakirakózunk, mondókázunk, kukucskálunk stb. Nem mindég kér belőlem, csinálja a saját kis dolgát.
2010. ápr. 19. 07:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem kell, hogy én lefoglaljam, ő bőven talál magának elfglaltságot. Pici kora óta ahhoz van szoktatva, hogy nem kizárólag körülötte forog a világ, anyának vannak más teendői is, meg ugye ott vannak a tesók is, azok se maradhatnak ki a törődésből. Így aztán megtanulta, hogy gyedül is tudjon játszani.... Övé a lakás, (kiv. wc, fürdő) így aztán arra megy, amerre akar, amerre "dolga van" éppen... Szívesen pakolászik ki-be a dobozokból, szekrényekből (vannak olyanok, amelyikekben szabadon garázdálkodhat.... Mindig mókol valamivel :)) Aztán ha elunja magát, odajön hozzám, hol én épp a házimunkát csinálom és vagy ott kezd játszani, vagy hív, hogy kicsit menjek vele... rövid együttjátszás után én ismét mehetek a dolgomra.Amikor kint a kertben van dolgom, oda is viszem magammal, hisz a levegőzés soha nem elég. Van egy könyv, Anya taníts engem! a címe, sok ötletet találsz benne, hogy miket lehet a gyerekekkel a megszületésüktől iskolás korig játszani. Ha nem elvégzendő feladatként tekintesz a benne előforduló dolgokra, jó mókként fel tudod használni....
2010. ápr. 21. 08:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk sem "fogalalom le". Már régen rossz lenne, ha mindig ki kellene találnom neki valami szórakozást.

Mialatt takarítok, pakolok, szakdogát írok ő felfedezi a lakás azon részét, ahol éppen vagyunk. Hozza a kisautóit (már 3 hónapja tud menni) és minden felületen kipróbálja a tologatást.

Inkább arra kell a gyerekeket rászoktatni, hogy egyedül tudják felfedezni a környezetüket. Aztán délután, mikor apa hazaér, együtt játszunk fürdésig. Az nálunk a foglalkozás. Séta, hinta, játék, vacsi stb. ezek vannak.

2010. ápr. 21. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!