Ti sem eritek utol magatokat?
1 évembe telt mire a gyereket és a házi munkát össze tudtam hangolni. Reggel miután átöltöztünk reggeli, utána szigorúan házi munka, ő addig játszik, most már megszokta. 10 körül eszik, irány a játszótér v. séta, utána ebéd és alvás. Alvás idő alatt szoktam főzni, esetleg felmosni stb. Délután uzsi után szintén megcsinálok 1-2 könnyebb dolgot,pl. kiterítek. Utána már csak vele foglalkozom.
Ne izgulj, átmeneti időszak, igaz, hogy a babád nem alszik, de próbáld meg mindig letenni aludni, és a házi munka is napirend szerűen történjen.
Ettől az "5 perc" dologtól falra mászok. 5 perc kiteríteni, a kaját odadobni... Mérje már le valaki, hogy ez egy babával, kisgyerekkel hányszor 5 perc!
Nyugi, amikor a gyerkőc képes lesz a - villámgyors - helyváltoztatásra, még érdekesebb lesz a helyzet! :D
Amit én másfél óra alatt összepakolok, takarítok, azt ő 5 perc(!!!) alatt visszaalakítja káosszá! (Enyhébb napokon mini-tornádónak hívom, aktívabb napjain atomvillanásnak!!! :D). Egyébként, na bumm, nincs akkora rend, mint azelőtt... Akinek nem tetszik, annak nem tetszik.
Ez van...
Főzés: igyekszem olyat főzni, ami 2 napra elég, így a következő nap kicsit "fellélegezhetek"!
Viszont naponta többször is beindítom a mosógépet!
A héten pl. a kisasszony matracát kellett lehúznom (ilyenkor áldom magam, hogy tartalék matrachuzatot varrattam), mert jó viccnek tartotta, hogy az ágyára locsolja a narancslevet. Én azért nem nevettem rajta...
Ja, és még nem beszéltem a fogzásról... Na, akkor az éjszakák is szépek!!! Volt olyan éjszaka, amikor 8-10 alkalommal keltünk!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!