Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti sem eritek utol magatokat?

Ti sem eritek utol magatokat?

Figyelt kérdés
5 honapos baba mellett egyszeruen nem erem utol magam, ejjel egyszer ebred, napkozben szinte semmit nem alszik, minden nap mosok egy adagot, de csak egyre nagyobb a szennyeskupac, nemreg koltoztunk egy (sajnos-nem sajnos?) NAGY hazba, a haz egyre koszosabb... Fozni orulok, ha valami gyorsat sikerul, estere hulla faradt vagyok, esti szopi utan csak lehuppanok a ferjem melle a tv ele es elalszok, 10-11-kor ebreszt, jol leszid, hogy mar megint elaludtam, kiteregetek, ezert is kapok a fejemre, hogy miert nem napkozben csinalom, szex-re vegkepp nincs erom, raadasul meg mindig faj, kedvem sincs hozza. Masok hogy csinaljak??? mire ezt leirtam, babam turelme elfogyott, ennyit bir ki foglalkozas nelkul...egyebkent nem panaszkodni akarok, imadom a csaladom!
2012. márc. 23. 07:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
47%

1 évembe telt mire a gyereket és a házi munkát össze tudtam hangolni. Reggel miután átöltöztünk reggeli, utána szigorúan házi munka, ő addig játszik, most már megszokta. 10 körül eszik, irány a játszótér v. séta, utána ebéd és alvás. Alvás idő alatt szoktam főzni, esetleg felmosni stb. Délután uzsi után szintén megcsinálok 1-2 könnyebb dolgot,pl. kiterítek. Utána már csak vele foglalkozom.

Ne izgulj, átmeneti időszak, igaz, hogy a babád nem alszik, de próbáld meg mindig letenni aludni, és a házi munka is napirend szerűen történjen.

Ettől az "5 perc" dologtól falra mászok. 5 perc kiteríteni, a kaját odadobni... Mérje már le valaki, hogy ez egy babával, kisgyerekkel hányszor 5 perc!

2012. márc. 23. 12:59
 12/16 anonim ***** válasza:

Nyugi, amikor a gyerkőc képes lesz a - villámgyors - helyváltoztatásra, még érdekesebb lesz a helyzet! :D

Amit én másfél óra alatt összepakolok, takarítok, azt ő 5 perc(!!!) alatt visszaalakítja káosszá! (Enyhébb napokon mini-tornádónak hívom, aktívabb napjain atomvillanásnak!!! :D). Egyébként, na bumm, nincs akkora rend, mint azelőtt... Akinek nem tetszik, annak nem tetszik.

Ez van...

Főzés: igyekszem olyat főzni, ami 2 napra elég, így a következő nap kicsit "fellélegezhetek"!

Viszont naponta többször is beindítom a mosógépet!

A héten pl. a kisasszony matracát kellett lehúznom (ilyenkor áldom magam, hogy tartalék matrachuzatot varrattam), mert jó viccnek tartotta, hogy az ágyára locsolja a narancslevet. Én azért nem nevettem rajta...

Ja, és még nem beszéltem a fogzásról... Na, akkor az éjszakák is szépek!!! Volt olyan éjszaka, amikor 8-10 alkalommal keltünk!!!

2012. márc. 23. 14:06
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem pont a kérdésre válaszolok, bocsi. Nekem 2 kisfiam van, 2 és fél éves és 3 hónapos. Reggeltől estig egyedül vagyok velük, nulla segítséggel. Most úgy alakult, hogy a nagyobb a szüleimnél tölt 2 napot, csak a kicsi van itthon velem. Rájöttem, hogy 1 gyerekkel tulajdonképpen mennyire könnyű! Én is nagyon el voltam havazva mindig, amikor még csak a nagy volt meg, de most, hogy már ketten vannak, ezt is bírni kell. És hidd el, most érzem, hogy 1 gyerekkel mennyire könnyű.
2012. márc. 23. 14:12
 14/16 anonim ***** válasza:
Én teljesen abban a helyzetben vagyok,mint az utolsó válaszoló.Egy 2 és fél éves paskorta kislány és egy 3 hónapos kisfiú.Még szerencse,hogy a nagyobbik már végigalussza az éjszakát.Most tudtam meg én is igazán mennyivel könnyebb volt egy gyerekkel.Talán mostanára alakult ki a napirendünk.Délelőtt én is igyekszem a lehető legtöbb dolgot elvégezni mosás,felmosás és ha lehet két napra főzök,így ki tudok menni velük sétálni.A vasalás a legnehezebb,amit úgy végzek ebéd után,hogy a nagyobbikat elaltatom, a kicsit a babakocsiba teszem és a lábammal ringatom,amíg vasalok,ezt a műveletet főzéskor is alkalmazom:)Az a szerencsém a délelőtti időszakban,hogy a kislányomat le tudom foglalni egy mesével vagy játékkal,a kicsi pedig 1- másfél órát alszik.Akkor anya fölpörög és villámgyorsan megcsinálja a sürgős teendőket:)
2012. márc. 23. 17:20
 15/16 anonim ***** válasza:
13. válaszoló vagyok. Én a vasalást már nem győztem, így nem vasalom már a kicsi ruháit sem. Egyébként detto, mint nálatok.:)
2012. márc. 26. 11:00
 16/16 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, sokat kell meg tanulnom "anyasag"-bol :)
2012. márc. 27. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!