Ti sem eritek utol magatokat?
Szerintem sokan vagyunk így.Én kislányom már 9 hós,egész nap szinte fent van és elvárja vele legyek.Nagyon nehéz bármit is megcsinálni mellette.
Viszont a férjedet nem értem.Az én párom ha hazajön este munkából és látja valamivel el vagyok maradva legyen az takarítás,mosogatás,bármi megcsinálja vagy átveszi a picit,hogy nyugodtan megcsinálhassam.
Szex nálunk is az első 5 hónapban nem volt de soha nem erőltetett semmit csak elmondta,hogy már hiányzom neki és szóljak ha készen állok rá.
Kitartást kívánok és hogy legyen megértőbb a férjed!
Nem kell a gyerekkel mindíg "foglalkozni.
Tedd be a kiságyba, járókába,hordozóba, csináld a dolgod és közben beszélj hozzá. 5 hónapos, nem szalad el.Mit fogsz csinálni,ha majd tényleg szalad, vagy hárman vannak?
Én úgy csinálom, hogy délelőtt gyorsan elvégzem a házimunkát, és a délutánunk szabad.
Nagyjából megpróbálom karban tartani a lakást, így reggel csak elágyazok, felporszívózok, felmosok, kimosok 1-2 adag szennyest, és valami gyorsat feldobok főzni. Általában 2 napra főzök, hogy ne kelljen minden nap. Délutánra csak a mosogatás marad.
Bár tény, az én kisfiam már elég jól elvan egyedül. Ha nyűgösebb, beteszem a hintába, vagy etetőszékben kiviszem magammal a konyhába.
De estére az én energia szintem is teljesen lemerül, úgy eldőlök mint egy lisztes zsák. Mondjuk az én férjem soha nem veszekszik velem emiatt. :) És segíteni is szokott.
Szia!
Fú nálunk mi volt. A szennyes edény kupacokban állt. Azt se tudtam, hogy milyen nap van, az időt se tudtam soha :D
Azért ahogy idősödik egyre könnyebb dolgod lesz. Az én fiam most múlt 1 éves és minden nap van friss főtt étel és a lakás is ragyog.
Amiben most vagy az egy ilyen időszak, babád még sokat fog változni alvás terén meglátod.
Én nem hagytam sírni sosem. Tudom, most kövezni fog egy csomó anyuka, de ez van. Én elhiszem azt amit Ranschburg Jenő bácsi leírt a sírni hagyással kapcsolatban.
A férjem sem veszekedett velem, segített ahol tudott hisz mindketten a gyermekünk testi-lelki fejlődését helyezzük előtérbe.
Volt olyan időszak, hogy csak mellettem tudott aludni, csak ringatva tudott elaludni, de soha nem hagytam bőgni a kiságyban. És tessék. 1 éves korára magától alszik el, kiságyban alszik és magától is simán eljátszik. Magabiztos kisgyerek, a játszón mindenkivel ismerkedik, úton útfélen integet és mosolyog mindenkire.
Anyukám se nézte jó szemmel, hogy a "gyerekem rabszolgája vagyok", ő hagyott sírni és persze megtanultam ilyen módon egyedül elaludni. 3 évesen még csak rá se mertem nézni idegenekre anyám elmesélése szerint.Aha, azóta is gátlásos vagyok, most 22 évesen vagyok azon a szinten, hogy nem rándul görcsbe a gyomrom ha egy idegennel beszélnem kell stb.
Hiszem, hogy mindent pici korban alapozunk meg.
Mutasd meg Ranschburg Jenő Szülők könyve c. írását vagy egy cikket belőle a férjednek.
Szia! Én is hasonlóan vagyok bár én mellette dolgozom itthonról 4 órában. Nagyon nehéz...úgy érzem, sosem fogy el a szennyes ruhák kupaca. Egyébként valaki írta hogy miért nem mos két adagot...arra nem gondoltál, hogy nincs hova teregetnie annyi ruhát??? Igaz nekünk van két szárítónk de így se mindig mosok két adagot, van hogy csak egyet. És a teregetés nem öt perc, szerintem mérd le egyszer. Főleg nem két adag ruháé...főleg nem úgy hogy a kislányom is "segít", bár az inkább hátráltatás.
Amúgy szerintem minél melegebb lesz, annál jobb lesz a szennyes ruha-helyzet hiszen nem lesz annyi pulcsi, farmer, csak néhány lenge cucc...
11 hós kisasszony anyukája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!