Egyik babás ismerősöm a másfél hónapos babájának már babánt, almát és ivólét ad. Szerintem ez korai? Lehet valami baja a babónak tőle?
baja annyi lehet hogy tönkre teszi a baba alakulóbal lévö gyomrát, és bélrendszerét. az alma egyébként még 4 hósan sem a legjobb dolgo mert iszonyat savas.
de hát ö az anyja így felesleges neked ezen törnöd a fejedet.
Nem írtad, hányszor adta már neki ezeket, de 1-2 alkalomtól nem lesz baja. (lehet rám ugrani)
Ha ennyire fontos neked a baba egészsége, magyarázd el neki, hogy ez még korai, nem szabad még ilyeneket kapnia. Az ő gyomra még csak az anyatejet vagy tápszert képes feldolgozni. A védőnőnek nem kell szólni, nem kell feljelentgetni fölöslegesen, mondd el neki, hogy nem jó ha ilyeneket ad neki. Ha továbbra is ezt csinálja, és mással is árt neki majd akkor szólhatsz.
Persze mondtam ,hogy ezt szerintem még nem lehet. De hát az én véleményem nem sokat számít ,mert még nincs gyerekem. 12 hetes kismama vagyok.
Pl. ő terhessége alatt végig napi fél doboz cigit elszívott.Most meg ez. Kicsit furcsa nekem ,hogy hogy lehet valaki ilyen felelőtlen.
Más meg terhesség alatt ivott,meg szoptatás közben is. De addig tartott a jó kapcsolat amíg szóltam,hogy én ezt nem bírom nézni,hogy a 10 hónapos gyerekkel a sört ,pálinkát kóstoltatják. Persze akkor is én voltam a hülye....
Nem értem ilyenek miért vállalnak gyereket :(
Én nem szólok védőnőnek, neki kellene észrevenni és a családnak.
Most olvastam a kommented. Valóban nem jó hogy cigizett, de sajnos sokan teszik. Ettől még szeretik a babájukat.
Az ivós sztorid valóban durva. Az már veszélyeztetés. Ott lehetne szólni a védőnőnek.
Hát azt nehezen tudom elhinni, hogy sört meg pálinkát kóstoltatnak egy 10 hónapos gyerekkel. A pálinkától szerintem kórházba került volna...mivel az egy minimum 40-50 %-os alkohol tartalmú szesz. Még az én gyomrom is alig bírja nem hogy egy baba gyomra....
De ha valóban igaz, hogy a szülők alkoholisták akkor már szólhatnál a védőnőnek vagy valakinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!