Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Napirend borulás? Mással is...

Napirend borulás? Mással is volt már így, ez átmeneti vagy így marad? Mire véljem? Kisfiam 9 hónapos, jó evő jó alvó kiskölyök.

Figyelt kérdés
Nagyjából 1,5 hónapja ébred éjjel, hol 1 alkalom hol 2,hol 5-6 változó, nem tudom mitől függ. Kb 2-3 hete elkezdte az ennivalót elutasítani. Először azt gondoltam,hogy a foga jön, de nem hiszem, bár nem vagyok benne teljesen biztos. nem is ez a lényeg, hanem, hogy az eddig 3 órs evéseket felcserélte egy összevisszaságra. Hol éhes, hol nem éhes, én próbáltam 3 óránként enni adni neki, nem fogadta el. Kínáltam később, akkor elfogadta. Oké, tudomásul vettem, hogy nem 3 óránként fog majd enni, na de eltelik néha úgy 5 óra, hogy egyáltalán nem kér enni. Az alvása botrányos, nappal eddig 2x aludt 2 órát, most 3x alszik. Először 1 órát, aztán még egy órát, aztán 30 percet. De az alvás nem is készit ki annyira mint ez az evés nem evés dolog. Eltűnt a napirend, ami nem nagyon érdekelne, mert nem vagyok egy merev ember, rugalmas vagyok, alkalmazkodom hozzá, de így elég nehéz, hogy tulajdonképpen f*ngom sincs, hogy mikor lesz éhes, vagy álmos. Ha sír akkor kétségbe esek, mert nem tudom miért teszi...most éhes? Elkezdem etetni, jobban sír, akkor biztos álmos! Leteszem aludni, még mindig sír, ó hát akkor csak éhes lehet!Megint elkezdem etetni...borzalom az összes napom. Volt már valaki így? Tapasztaltabbak, ez valami változásnak az előjele? A szomszéd gyerek olyan egyszerű, az eszik 4 óránként alszik napi 2 alkalommal akkor amikor szokott. Az én gyerekem meg csinálja a dolgát összevissza, ahogy neki jól esik:-) A védőnő szerint fogzik, de rájöttem, hogy előszeretettel húznak mindent a fogzásra. Szóval nem hiszek neki:-)
2012. márc. 21. 20:09
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Szia! Igen kibújtak, 29.-én az egyik 30.-án a másik, két délelőtt, de ez a két délelőtt csak panadol baby-val volt elviselhető neki:-(

Na de a helyzet nem hogy javult volna, még rosszabbodott. Még annyit sem eszik, eddig legalább a tápszert elfogadta, most kb 60 grammokat eszik, aztán már üti ki a kezemből. Tegnap vacsorára 30gr!! tápszert evett. Fürdetés előtt megmértem, és bizony 50 grammot fogyott kicsit több mint 10 nap alatt. Kanalas kaját egyáltalán nem, ha beültetem a székébe már ordít szegény gyerek, ha meglátja, hogy meg is akarom etetni akkor aztán az ájulás határán van. Kivéve ha kenyeret adok neki, azt elcsámcsogja, de abból is csak kevéskét, a többit csak összenyálazza, forgatja a szájában és kiköpi.

Alvás az alakul, éjjel már csak egyszer ébred, de valamelyik nap próbára tettem, és nem etettem meg, mert azt gondoltam, hogy az éjjeli kajálás miatt nem eszik nappal, szóval hagytam kicsit bőgni, na azóta csak felsír éjjel, de vissza alszik, persze nem jött be a cselem, mert ettől függetlenül sem eszik nappal.

Mindenki azt mondja a környezetemben hogy ne aggódjak, de engem ez a fogyás is aggaszt, meg főként az, hogy nem eszik, nem tudom mikortól kezdjek aggódni. Erősen gondolokodom, hogy hívom a védőnőt, de ő mindig leráz azzal, hogy fogzik.

Na szóval nálunk ez a nagy harci helyzet. Fog van, de egyébként minden más sz*r:-/

2012. ápr. 3. 09:30
 12/14 A kérdező kommentje:
És fontos még ez is, előtte mielőtt kibújtak volna a fogai 2 napig 39 fokos láza volt:-(
2012. ápr. 3. 09:57
 13/14 anonim ***** válasza:
6.válaszoló vagyok! Nálunk még mindig nincsenek fogak,étvágy annál inkább. Már előre félek,mert szerintem ugyanúgy lesz nálunk is,mint nálatok! Kitartás! Inkább hívd fel a gyerekorvost,ha az megnyugtat, a védőnőd hanyagold. :)
2012. ápr. 3. 10:08
 14/14 anonim ***** válasza:
Tegnap 22:11 vagyok! Az vigasztal most engem, hogy másnál is ez van, mert így legaláb tudom, hogy "normális", ami nálunk történik... Kislányom ma reggel sem itta meg a tápszert. Valamennyit ivott belőle, de aztán ő is ellöki, elfordul, kiköpi...Pedig azt hittem, jó éhes lesz reggelre, mert nem evett lefekvés előtt semmit (pedig mindig szokott min.100 ml-t inni), de tévedtem. Viszont a kanalassal nem volt baj tízórainál. Ugyan csak kb.120 g-ot evett, de legalább evett és most alszik. :) :) Éjjel "csak" 4-5 alkalommal voltam nála, egész baráti a tegnapihoz képest. Akkor hajnal 2-ig szinte semmit sem aludt, utána kb.4-5 alkalommal sír fel.Rémes ez az állapot, nem tudom, mit lehetne tenni... nem tudom, mit rontottam el...eddig olyan nyugis, kiegyensúlyozott baba volt...evett,aludt, megvolt a napirend, még ha nem is órára pontosan, de legalább nagyjából...most meg káosz... nem tudom, miért sír,vajon éhes?...vagy álmos? :( :( Kitartást Nektek, remélem javul a helyzet!!!! (bocsi, ez kicsit off volt)
2012. ápr. 3. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!