Napirend borulás? Mással is volt már így, ez átmeneti vagy így marad? Mire véljem? Kisfiam 9 hónapos, jó evő jó alvó kiskölyök.
Pedig bizony akkor történt ez velünk, mikor jött a foga. Sőt csak akkor, ha több jött egyszerre kettőnél. (Felső 4 egyszerre jött, most több kisörlője jön, és megint vannak zavaros napjai.) Én is úgy vagyok vele, hogy túl sok mindent írnak a fogzás rovására emberek, de nálunk tényleg az volt a gond. Nem nem éhes, csak annyira még nem éhes, hogy piszkálja az étellel az ínyét, ezért nem akar enni. Az alvás meg, hát fiamnál azért lett kettőből három alvás, mert felébresztette a foga, ezért fáradtabb volt. Ő ráadásul kis önálló, egyedül alszik pici kora óta, ha bent vagyunk, el sem alszik, így még azt is el tudom képzelni, hogy éjszaka esetleg felkel, nyöszörög kicsit, amire én nem kelek, és ha van ilyen ébredés, még fáradtabb (de ahogy írtad, nálatok amúgy is van több ébredés, ezért is fáradtabb).
Velünk így történt.
Egyetértek a védőnővel és az első válaszolóval. Kislányunk 9 és fél hónapos, 4 foga jön egyszerre. Össze-vissza eszik, van, hogy csak egyszer alszik egy nap, van hogy háromszor. Éjszaka felsír, de van hogy fel sem ébred, persze addigra én már fent vagyok, ő meg átfordul és szunyókál tovább. Két foga most törte át az ínyét nem rég, de még várunk még kettőt.
Nyugodt kisbabánkból néha úgy is előtör a sírás, hogy az ölemben ül. Gondolom a kisfiad is azért sír ennyire, mert fáj neki. Jóval előbb megérzik a fog érkezését, mint hogy látszana valami. Ínyén nem látsz fehérséget? Amúgy mikor ennyire sír és sem az evés, sem az alvás nem jön be nekünk, Dentinox-szal bekenem a cumiját, be a szájába, és általában már alszik is! Ilyenkor persze rájövök, hogy fáradt volt, csak a foga nem hagyta aludni.
Kanalazni alig-alig hajlandó... Tuti, hogy a most érkező maradék két fog a hunyó. Várom már, hogy áttörjenek végre. :) Addig türelem és kitartás!
Nem akarlak elkeseríteni, de nálunk még 2-3 hét volt. Mindig akkor tör át másnapra, mikor már sírva hívom apát, hogy siessen haza. :)) Aztán kis nyugi után kezdődik elölről, amíg a párjai ki nem bújnak. De így, 1 év fölött már sokkal könnyebben viseljük.
De ez változó, valakinek csak az utolsó napokban ilyen.
Kitartás, ha kibújtak a fogak, minden visszaáll rendesbe.
Amúgy mikor ennyire sír és sem az evés, sem az alvás nem jön be nekünk, Dentinox-szal bekenem a cumiját, be a szájába, és általában már alszik is! Ilyenkor persze rájövök, hogy fáradt volt, csak a foga nem hagyta aludni.
2-es vagyok. Cumit elfogadja? Mert a mi kislányunk sem engedi, hogy benyúljak a szájába, így a cumi tövét szoktam bekenni, aztán majd magának bemasszírozza vele. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!