Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Napirend borulás? Mással is...

Napirend borulás? Mással is volt már így, ez átmeneti vagy így marad? Mire véljem? Kisfiam 9 hónapos, jó evő jó alvó kiskölyök.

Figyelt kérdés
Nagyjából 1,5 hónapja ébred éjjel, hol 1 alkalom hol 2,hol 5-6 változó, nem tudom mitől függ. Kb 2-3 hete elkezdte az ennivalót elutasítani. Először azt gondoltam,hogy a foga jön, de nem hiszem, bár nem vagyok benne teljesen biztos. nem is ez a lényeg, hanem, hogy az eddig 3 órs evéseket felcserélte egy összevisszaságra. Hol éhes, hol nem éhes, én próbáltam 3 óránként enni adni neki, nem fogadta el. Kínáltam később, akkor elfogadta. Oké, tudomásul vettem, hogy nem 3 óránként fog majd enni, na de eltelik néha úgy 5 óra, hogy egyáltalán nem kér enni. Az alvása botrányos, nappal eddig 2x aludt 2 órát, most 3x alszik. Először 1 órát, aztán még egy órát, aztán 30 percet. De az alvás nem is készit ki annyira mint ez az evés nem evés dolog. Eltűnt a napirend, ami nem nagyon érdekelne, mert nem vagyok egy merev ember, rugalmas vagyok, alkalmazkodom hozzá, de így elég nehéz, hogy tulajdonképpen f*ngom sincs, hogy mikor lesz éhes, vagy álmos. Ha sír akkor kétségbe esek, mert nem tudom miért teszi...most éhes? Elkezdem etetni, jobban sír, akkor biztos álmos! Leteszem aludni, még mindig sír, ó hát akkor csak éhes lehet!Megint elkezdem etetni...borzalom az összes napom. Volt már valaki így? Tapasztaltabbak, ez valami változásnak az előjele? A szomszéd gyerek olyan egyszerű, az eszik 4 óránként alszik napi 2 alkalommal akkor amikor szokott. Az én gyerekem meg csinálja a dolgát összevissza, ahogy neki jól esik:-) A védőnő szerint fogzik, de rájöttem, hogy előszeretettel húznak mindent a fogzásra. Szóval nem hiszek neki:-)
2012. márc. 21. 20:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Pedig bizony akkor történt ez velünk, mikor jött a foga. Sőt csak akkor, ha több jött egyszerre kettőnél. (Felső 4 egyszerre jött, most több kisörlője jön, és megint vannak zavaros napjai.) Én is úgy vagyok vele, hogy túl sok mindent írnak a fogzás rovására emberek, de nálunk tényleg az volt a gond. Nem nem éhes, csak annyira még nem éhes, hogy piszkálja az étellel az ínyét, ezért nem akar enni. Az alvás meg, hát fiamnál azért lett kettőből három alvás, mert felébresztette a foga, ezért fáradtabb volt. Ő ráadásul kis önálló, egyedül alszik pici kora óta, ha bent vagyunk, el sem alszik, így még azt is el tudom képzelni, hogy éjszaka esetleg felkel, nyöszörög kicsit, amire én nem kelek, és ha van ilyen ébredés, még fáradtabb (de ahogy írtad, nálatok amúgy is van több ébredés, ezért is fáradtabb).

Velünk így történt.

2012. márc. 21. 20:38
 2/14 anonim ***** válasza:

Egyetértek a védőnővel és az első válaszolóval. Kislányunk 9 és fél hónapos, 4 foga jön egyszerre. Össze-vissza eszik, van, hogy csak egyszer alszik egy nap, van hogy háromszor. Éjszaka felsír, de van hogy fel sem ébred, persze addigra én már fent vagyok, ő meg átfordul és szunyókál tovább. Két foga most törte át az ínyét nem rég, de még várunk még kettőt.

Nyugodt kisbabánkból néha úgy is előtör a sírás, hogy az ölemben ül. Gondolom a kisfiad is azért sír ennyire, mert fáj neki. Jóval előbb megérzik a fog érkezését, mint hogy látszana valami. Ínyén nem látsz fehérséget? Amúgy mikor ennyire sír és sem az evés, sem az alvás nem jön be nekünk, Dentinox-szal bekenem a cumiját, be a szájába, és általában már alszik is! Ilyenkor persze rájövök, hogy fáradt volt, csak a foga nem hagyta aludni.

Kanalazni alig-alig hajlandó... Tuti, hogy a most érkező maradék két fog a hunyó. Várom már, hogy áttörjenek végre. :) Addig türelem és kitartás!

2012. márc. 21. 20:47
 3/14 A kérdező kommentje:
jaj de jó! Az első 2 foga is botrányos volt,de ez attól is rosszabb. Kanalasat egyáltalán nem eszik,inkább éhen hal,darabosat is csak úgy ha beadogatom a szájába vagy ő pakolássza magának(persze a fele mellé megy),de most hogy olvaslak benneteket kicsit megnyugodtam. Ínyén elől csak duzzanat van,de már elég régóta. Meddig tarthat még? Dentinox nálunk is szokott segíteni.
2012. márc. 21. 21:06
 4/14 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de nálunk még 2-3 hét volt. Mindig akkor tör át másnapra, mikor már sírva hívom apát, hogy siessen haza. :)) Aztán kis nyugi után kezdődik elölről, amíg a párjai ki nem bújnak. De így, 1 év fölött már sokkal könnyebben viseljük.

De ez változó, valakinek csak az utolsó napokban ilyen.

Kitartás, ha kibújtak a fogak, minden visszaáll rendesbe.

2012. márc. 21. 22:06
 5/14 A kérdező kommentje:
Én most sem alszom, szegénykém sikítozik álmában, én meg mindig felriadok hozzá. Sanálom szegénykémet, olyan nagyon régóta tart már. Minden reggel az az első, hogy lesem a száját háááátha kibújt, napjában többször is belesek háááátha kibújt, de nem. Csak a nemevés van meg a nemalvás, és a nyűgösség.
2012. márc. 21. 22:43
 6/14 anonim ***** válasza:
Akkor én is csatlakoznék. Hétvégén lesz 9 hónapos a kislányom,eddig észre se lehetett venni,h kisbaba van a háznál! 2 hete kicserélték a lányomat! Jön a foga,már nagyon meg van vastagodva az ínye,fehérlik,az alsó 2 jön. Nem eszik gyümölcsöt és főzeléket,előtte imádta a főztömet. Csak a tápszert hajlandó megenni,viszont a teát már nem fogadja el cumisüvegből,ha meglátja ordít. 9 hetes korától átaludta az éjszakát,most sírva alszik el és ébred éjjel,és hajnalban is. A járókában sír,mindenért hisztizik. Ha kimegyek azért sír,ha jól elvan,majd meglát,akkor azért sír. Olyan,mintha szeparációs szorongással is párosulna. Nagyon sajnálom szegényt,remélem hamar túl leszünk rajta. Ráadásul nem engedi bekenni az ínyét Dentinox-szal! Eddig nem volt gáz,de 4 napja,ha meglátja az ujjamat,már sír és elfordítja a fejét, feszeng. Se pohárból,se szívószállal nem iszik, úgyhogy már majdnem mindent megpróbáltam...reménykedek,h hamar túl leszünk rajta! Nektek is kitartás! :)
2012. márc. 22. 07:23
 7/14 anonim ***** válasza:

Amúgy mikor ennyire sír és sem az evés, sem az alvás nem jön be nekünk, Dentinox-szal bekenem a cumiját, be a szájába, és általában már alszik is! Ilyenkor persze rájövök, hogy fáradt volt, csak a foga nem hagyta aludni.

2-es vagyok. Cumit elfogadja? Mert a mi kislányunk sem engedi, hogy benyúljak a szájába, így a cumi tövét szoktam bekenni, aztán majd magának bemasszírozza vele. :)

2012. márc. 22. 08:47
 8/14 A kérdező kommentje:
Húúú, az kemény. Igen nálunk is vannak olyan napok amikor egyáltalán nem eszik szilárdat, csak tényleg 2 falatot, olynakor jön a tápszer. Azt szivesen issza. Meg a vizet vagy teát, tegnap lazán 1 liter teát benyomott. Nálunk az alsó fogak akkor jöttek ki amikor láttam egy kis lyukat, vagy rést, nem is tudom, hogy mondjam, inkább egy résre hasonlított, szóval láttam egy rést az ínyén, onnantól kb a 4.nap ki is bújt a foga, és a rá következő második nara jött a második. Most nézegetem a felső ínyét amikor csak tudom, de a duzzanaton kívűl nemigen látok mást. Ma is rémes éjjelünk volt. Én valamiért nem is tudtam elaludni csak olyan éfél felé, és ő háromnegyed 1 től, hajnal 4 ig szinte félóránként sírt. Aztán aludhattam majdnem másfél órát egyhuzamban, éljen:-)) Mint a mosottrongy olyan vagyok, még hajat mosni sincs erőm.
2012. márc. 22. 08:54
 9/14 A kérdező kommentje:
Hát lányok, igazatok volt. Tényleg a fog. Ma reggel természetesen kukucskáltam a szájába és a bal felső fogacska helyén látom ugyanazt a rést amit az alsók kijvetele előtt láttam, meg már fehérlik is rendesen. Szóval fellélegezhetek. Bár ha jól látom akkor nem csak kettő jön, hanem három vagy négy, ez létezik??
2012. márc. 22. 13:35
 10/14 anonim ***** válasza:
Kibújtak a fogacskák? Mondd, hogy igen, mert pont így vagyunk mi is, amit leírtál és reménykedem, hogy nálunk is a fog a ludas! Annyi különbséggel, hogy ő inkább kanalaz (máramennyit), tápszert nem fogadja el. Napirend hogy áll? A nagy káoszból kijöttetek? Nálunk is totál káosz az egész nap és éj. Az én babám 8 hós múlt és még nincs foga.
2012. ápr. 2. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!