Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől lehet ez az égtelen...

Mitől lehet ez az égtelen görcsös sírás 2hónapos babánál?

Figyelt kérdés
hasfájásnak tünik de nem tudom hogy ez mennyire normális...rájön a "roham" elkezd orditani mint akit nyuznak, bevörösödik a feje megfeszül a teste és mar mindent ami a kezébe kerül..:((és a lábait huzogatja..tápszeres baba
2012. márc. 19. 21:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Milyen tápszert és mióta eszik a pici?
2012. márc. 19. 21:51
 2/9 anonim ***** válasza:

Lehet hogy csak hasfájás, viszont én ezt elmondanám a gyerekorvosnak is.

Mi egy szokásos súlymérés közben kérdeztünk rá hogy normális-e ha elbambul egy 6 hónapos baba. Nézett a doki és egyből írt egy beutalót EEG-re, a következő kérdés az volt hogy nem-e feszíti magát sírás közbe, ill. hogy nem-e emeli meg a lábait felfele hason fekve ha sír. Epilepszia gyanúval vittük orvoshoz. Ő az első babánk és álmomba se gondoltam volna, hogy ilyet érdemes elmondani az orvosnak, szörnyem megijedtünk, még ha furán is néz rád ha kérdezel, de inkább kérdezz!!!!

2012. márc. 19. 21:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia!Bár azt mondják hogy 3 hónapos koráig "normális" én, és gondolom majdnem minden anya nem bírtam elviselni a sírását.Mindenképp segíteni szerettem volna, nem a jól bevált "majd kinövi"-re fogni a dolgot.Elsőre adtam neki espumisan cseppet, hátha csak pukizni nem tud, picit lett csak jobb.Rengeteget büfizettem, váltottam tápszert, etetőcumit, üveget, pózt, mindig ugyanaz amit te írtál...Sok átsírt éjszaka és mindenféle antikólika és hascsikarás elleni trükk és termék után végül kértem a gasztroenterológiára beutalót, és kiderült hogy nagy eséllyel tejallergiás a kisfiam.(4hónaposan sikerült rájönni,képzelheted...)Tehát a sima tápszert nem tudja megfelelően hasznosítani,tejfehérje,tejcukor tartalma miatt fáj a hasa stb.DE nekünk több más jel is volt!!!!!Pl nincsen kiütése?Kaki rendben van?Nyilván nem azt mondom hogy ez tuti tejallergia, sem megijeszteni nem szeretnélek, csak leírtam a mi utunkat!

Remélhetőleg csak azért sír mert sok levegőt nyel, nem tudom milyen üvegből etetsz, de nekünk az avent jött be a legjobban.Fiam mai napig ha mohón eszik és félre cuppog levegőt nyel és felsír, megijeszti a pocakban feszülő levegő!

Üdv!

2012. márc. 19. 22:05
 4/9 anonim ***** válasza:
Nálunk, igaz anyatejes babánál tejfehérje allergia okozta (ami egyébként erős intolerancia esetén HA tápszerektől is előjöhet!!!). Menetrend szerint órákon át tartó sírás, görcsök hónapokon keresztül. Most diétázunk, így el is múlt. Esetleg érdemes megfontolnotok a tápszerváltást... és azon túl Gripe Water, Espumisan, Lycopodium clavatum C15 (homeopátia), hasmasszírozás, sok függőleges helyzetben való séta vagy leoprdtartásban alkaron fektetés segíthet (esetleg szélcső, lázmérőzés...)
2012. márc. 19. 22:31
 5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat elöször is a kezdetektől eszik tápszert talán ha 1hétig tudtam szoptatni..milumil 1optimát eszik..és infacolt kapott az elején most angolvizet..az epilepsia gyanuval mi lett??
2012. márc. 19. 22:45
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálunk ilyenkor az espumisan vállt be, én hasfájásra, puffadásra tudok gondolni. sokan írnak a szélcsőről, mi nem használtuk.
2012. márc. 19. 23:05
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy szimplán csak éhes még? Nálunk dettó ez volt és elsőre azért nem gondoltunk erre, mert előtte 1-1,5 órával megette az adagját. Igy mondtam a férjemnek, hogy "de hááát... nem lehet éhes, nemrég evett!!" Aztán a 2-3. égtelen sírás után azt mondtam, nna, akkor adok neki még kajcsit, hiába "logikátlan" az idő. És bejött!! Utána, ha előfordult ilyen, adtunk neki tápszert még. Ez a rákontrázás naponta max 2x volt, ne azt gondold, hogy minden etetés után... És a babánk ettől a kis plusztól dagadt sem lett és el sem lett rontva.

Most 5 hónaposak vagyunk és normálisan eszik, illetve naponta 5x, úgy, ahogy az kell..

2012. márc. 19. 23:40
 8/9 A kérdező kommentje:
igen elöször én is ezt hittem és adtam is neki és beis vált kb 2napig..de most pl ha adni akarom még neki a kezembe sem marad meg az üveget kiver a kezemből olyan hisztit vág le..nem lehet hogy a foga?? csak mert közbe tömi a szájába a kezét is..
2012. márc. 20. 03:34
 9/9 anonim ***** válasza:

21:53 vagyok

Az epilepszia gyanú szerencsére csak gyanú maradt és nem találtak nála semmi arra utaló jelet, de jobb az óvatosság és örülök hogy megnézték.

2012. márc. 20. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!