Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen hátrányai vannak annak...

Milyen hátrányai vannak annak szerintetek hogy nem lesz testvére a kisfiamnak?

Figyelt kérdés
2012. márc. 19. 17:57
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
55%
lepontozzátok aki nem csak egy gyereket szült,vagy szeretne?? mennyire szánalmas már..nehogy már azt gondoljátok,az a jó szülő aki csak egyet vállal be...lehet élni úgyis hogy egynek akarsz mindent megadni,te döntésed,de hogy már az legyen a rossz aki tovább is néz az orránál és többet is bevállal
2012. márc. 20. 05:58
 22/24 anonim ***** válasza:

Itt szokás mindenkit lepontozni. Fogadom, hogy van, aki végigszalad, el sem olvassa a kommenteket, csak ahol látja, hogy 100%, ott sorra lehúzza, Mert hatalma van, mert ő megteheti.

Én egyedüli voltam, így tudtam, hogy két gyermeket akarok. Se kevesebbet, se többet. És egy fiút, elsőnek, s egy kislányt másodiknak:)) Össze is jött.

A gyermekeim átlagos testvérek voltak, gyakran összekaptak, a fiam volt a nagyobb tekintélyű, ugyanabba az iskolába jártak, ő volt a "bezzeg". Gondoltam, milyen jó lesz a lányomnak, a fiam viszi majd magával bulizni, ismerkedni - visszagondolva, milyen sz.r volt nekem egykeként.

Aztán mindkettő külön utakon járt, nem is ismerték egymás társaságát.

Aztán jött a meny és a vő.A meny addig mesterkedett, míg elcipelte a családját az ország másik végére, de külföldig nem állnak meg. Két gyerekük van, de a menyem többet szeretne, bár a kettő nevelése is kifog rajta. A szívem egyik felét elvesztettem, mikor elmentek, mára már néha eszembe kell idézni, hogy jé, nekem fiam is van. Egy hónapban 1 telefon, személyes találkozás egy évben max. kétszer.

A lányommal napi kapcsolatban vagyok, s olyan mint ha egyke volna nekem. Ő még annyiszor sem beszél a testvérével, mint mi. Szó szerint más úton járnak, s ezek az utak csak távolodnak, ahogy látom.

Nem voltak rossz testvérek, de ma mindkettő hajt, s az egymás iránti érdeklődés kimerül abban: mit tudsz róluk, jól vannak? Az uncsitesók még talán 3-4-szer találkoztak életükben pár órára.

Hogy mások áldoznak-e azért, hogy átszeljék az országot, hogy havonta találkozzanak valahol, nem tudom. Ez nálunk 6 éve nem működik.

Visszanézve, nincs hátránya, ha valaki egyke,s nincs sok előnye, hogy ketten voltak testvérek.Bár mindenki élete más.A testvéreket kellene megkérdezni, hiányzik-e nekik a másik, jó volna-e beszélgetni, vagy mindkettő meglelte saját családjában, amire igénye van.

2012. márc. 20. 13:04
 23/24 anonim ***** válasza:
Én azokkal értek egyet akik nem feltétlenül tartják rossz dolognak. Apukám húga egy kiállhatatlan némber, pedig apu sokmindenben támogatja az anyját, megy a húgát. Szóval, ha van az se biztos, hogy csak a jót hozza magával. Szerintem lehet úgy nevelni egy gyereket, hogy ne váljon belőle önző emberke. A magányosság pedig úgy is meglehet, ha van testvér. Nekem van egy húgom akit nagyon szeretek és szerintem jó, erős kapocs van köztünk, de sokszor érzem, hogy van feszültség is. Ráadásul anyuék vele sokkal könnyedebbek voltak a nevelés terén amit én nagyon igazságtalannak tartottam - tartok most is -, bár kicsi korában nagyon beteges volt és lehet, hogy ez miatt volt minden így. Mi is úgy tervezzük, hogy egyke lesz a kisfiam. Nem hiszem, hogy ezzel bármi rosszat tennénk, egyszerűen én is úgy látom, hogy bármikor jöhetnek rossz idők, én mindent meg szeretnék neki adni. Sajnos manapság már így is kell gondolkodni.
2012. márc. 20. 15:56
 24/24 anonim ***** válasza:
65%
szerintem meg nem ilyen pesszimista módon kell gondolkodni,mert akkor egy gyereket sem kell vállalni,mert mi lesz ha....természetesen mindenkinek a magánügye mennyit vállal,de csak azért mert mi lesz ha..és akkor hogyan tartjuk el döntésekért nem vállalni szerintem hülyeség,mindig van választás és lehetőség,csak meg kell keresni,és akarni kell...itt most nem azok ellen beszélek akik egyet vállalnak vagy egyet sem hisz joguk van eldönteni,hanem az olyan gondolkodás mellett,hogy nem megyek ki az utcára mert mi lesz ha a fejemre esik egy tégla,vagy mert csak azért nem kell gyerek mert mi van ha 18 éves korára nem tudok neki lakást,meg autót venni....
2012. márc. 20. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!