Milyen hátrányai vannak annak szerintetek hogy nem lesz testvére a kisfiamnak?
Itt szokás mindenkit lepontozni. Fogadom, hogy van, aki végigszalad, el sem olvassa a kommenteket, csak ahol látja, hogy 100%, ott sorra lehúzza, Mert hatalma van, mert ő megteheti.
Én egyedüli voltam, így tudtam, hogy két gyermeket akarok. Se kevesebbet, se többet. És egy fiút, elsőnek, s egy kislányt másodiknak:)) Össze is jött.
A gyermekeim átlagos testvérek voltak, gyakran összekaptak, a fiam volt a nagyobb tekintélyű, ugyanabba az iskolába jártak, ő volt a "bezzeg". Gondoltam, milyen jó lesz a lányomnak, a fiam viszi majd magával bulizni, ismerkedni - visszagondolva, milyen sz.r volt nekem egykeként.
Aztán mindkettő külön utakon járt, nem is ismerték egymás társaságát.
Aztán jött a meny és a vő.A meny addig mesterkedett, míg elcipelte a családját az ország másik végére, de külföldig nem állnak meg. Két gyerekük van, de a menyem többet szeretne, bár a kettő nevelése is kifog rajta. A szívem egyik felét elvesztettem, mikor elmentek, mára már néha eszembe kell idézni, hogy jé, nekem fiam is van. Egy hónapban 1 telefon, személyes találkozás egy évben max. kétszer.
A lányommal napi kapcsolatban vagyok, s olyan mint ha egyke volna nekem. Ő még annyiszor sem beszél a testvérével, mint mi. Szó szerint más úton járnak, s ezek az utak csak távolodnak, ahogy látom.
Nem voltak rossz testvérek, de ma mindkettő hajt, s az egymás iránti érdeklődés kimerül abban: mit tudsz róluk, jól vannak? Az uncsitesók még talán 3-4-szer találkoztak életükben pár órára.
Hogy mások áldoznak-e azért, hogy átszeljék az országot, hogy havonta találkozzanak valahol, nem tudom. Ez nálunk 6 éve nem működik.
Visszanézve, nincs hátránya, ha valaki egyke,s nincs sok előnye, hogy ketten voltak testvérek.Bár mindenki élete más.A testvéreket kellene megkérdezni, hiányzik-e nekik a másik, jó volna-e beszélgetni, vagy mindkettő meglelte saját családjában, amire igénye van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!