Milyen hátrányai vannak annak szerintetek hogy nem lesz testvére a kisfiamnak?
Nekem van testvérem,öltük egymást,de persze nem minden testvérpár ilyen:)
Sajnos anyagi okai vannak h nem lesz kistestvére a kisfiamnak vagyis nem tervezzük,persze még bármi lehet,akár nyerhetünk a lottón is bár ennek kicsi az esélye.
Egyébként szeretnék neki testvért,jó lenne egy kislány...már csak azért is mert félek hogy megbánom később majd hogy nem szülök neki testvért:(
Én is azzal vigasztalom magam hogy az egyetlen kisfiamnak megtudok majd adni mindent,és nem kell 2felé gondolkodnom a tanulmányokkal és egyebekkel kapcsolatban...
de melyik az a nő aki ne szeretne terhes lenni,újszülöttet szoptatni és utána látni a 2 gyermekét együtt játszani,puszilkodni vagy aludni?!?!
Olyan nehéz dolog ez...:(
én az ilyen kérdést onnan szoktam nézni, hogy mondjuk 20 év múlva visszanézve melyik forgatókönyvet látom jobbnak:
ha van 1 gyerekem, akinek mindent megadtam, vagy ha többen vagyunk, szűkösen élünk, meggondoljuk, mit vállalhatunk, mit nem.
de ez egyéni döntés. én a magam részéről nem szeretném, hogy csak mi, a szülők legyünk a társai, támasza. szerintem nagyon fontos, hogy megtanulja, hogy nem ő a világ közepe, nemcsak az számít, hogy ő mit akar, hanem alkalmazkodnia kell a körülményekhez, adott esetben meg kell vívni a csatáját.
tanítónő voltam. magányos, zárkózott, önző egykéket ismertem csak. sokkal könnyebben kezeli az adott helyzeteket, aki tesó(kk)val nő fel.
3-asnak mondom, hogy nem igaz, hogy utálják egymást a tesók. Mi a bátyámmal elég sokáig elvoltunk együtt, jól eljátszottunk. Sajnos később már nem annyira, de konkrétan meg tudom mondani, hogy hol lett a dolog elrontva. Mert a nevelésen nagyon sok múlik. Hogy ne hasonlítgassák össze a szülők a gyerekeket, hogy ne legyen az, hogy az egyiket jobban szeretik, mint a másikat.
-Miért nem eszed meg a főzeléket, bezzeg a bátyád mind megette!- az ilyen és hasonló, látszólag ártalmatlan mondatok már kicsi korban is remek alapot szolgáltatnak a testvérféltékenységre. Igyekszem megállni, hogy ne mondjak ilyeneket, de nagyon nehéz, mert én így nőttem fel.
Én mindenképpen 2 gyereket szerettem volna, és nem is bántam meg egyelőre. A lányom 4, a fiam 2 éves, és egyáltalán nem utálják egymást. Sőt! Nem mondom, hogy nincsenek balhék, de ez természetes. Ha kérdezem a lányom, hogy jó-e, hogy van tesója, azt mondja, hogy igen, és még szeretne többet is! (Nem tervezzük.)
Nyaralni mi sem hiszem, hogy megyünk mostanában, majd ha kicsit nagyobbak lesznek esetleg elmegyünk kempingezni, az nem olyan drága. De emiatt én nem mondtam volna le a második gyerekről, az biztos. Hogy mi lesz a távoli jövőben, azt meg úgysem tudja senki. A felsőoktatást ahogy most átalakítják, valószínű, hogy egy gyerekre sem tudjuk majd kifizetni, akkor nem mindegy? Egyébként is globális felmelegedés, meg ilyenek, lehet, hogy a Föld sem lesz már meg 10 év múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!