Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen hátrányai vannak annak...

Milyen hátrányai vannak annak szerintetek hogy nem lesz testvére a kisfiamnak?

Figyelt kérdés
2012. márc. 19. 17:57
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
*vannak helyett lesznek
2012. márc. 19. 17:59
 2/24 anonim ***** válasza:
57%
Ha te már nem leszel, akkor "egyedül marad". Nem lesz egy támasza akire számíthat ha baj van, gyerekként nem lesz otthon társasága. Nekem van testvérem és ez nagyon erős kötelék, boldog vagyok, hogy vagyunk egymásnak, főleg, hogy mostanra az egész család elfordult tőlünk, csak egymásnak vagyunk. Jó, ha van egy testvére, hidd el.
2012. márc. 19. 18:00
 3/24 anonim ***** válasza:
33%

Semmilyen.Nem lesz verekedés,csend lesz.A testvérek nem igazán szokták egymást szeretni gyerekkorukban,nem kell senkivel osztoznia az örökségen.

Viszont elesel azoktól a juttatásoktól,amit 3 gyerek után kapnál.

2012. márc. 19. 18:03
 4/24 anonim ***** válasza:
75%
Nincs otthon hasonló korú játszótársa. Villanyoltás után nem tud kivel beszélgetni. Mindig nektek kell ügyelnetek a szórakoztatására.
2012. márc. 19. 18:05
 5/24 anonim ***** válasza:
67%

Semmilyen.

Ha van testvér, akkor: együtt tud vele játszani, nem unatkozik, van kire támaszkodnia, meg tudja beszélni az olyan problémáját vele, amit esetleg egy felnőttnek nem szívesen mond el, megtanulja megosztani a dolgait stb.

De ha egyke, akkor: nem kell osztozni semmin, nem zavarja senki a játékban, nem verekszik egész nap a testvérével, ő van a középpontban...

Úgyhogy mindkettőnek van jó és rossz oldala, de egyiktől sem lesz "hátrányos" a fiad.

2012. márc. 19. 18:09
 6/24 anonim ***** válasza:
88%

Én egyedüli vagyok./Húgom születése után meghalt, aztán nem lehetett több/

Hárman egy végtelenül szoros szövetségben voltunk, a szüleim

és én. Voltak gyerekként vágyaim, hogy fogadjanak örökbe egy testvért, de nem akarták, s elfogadtam.

A szüleim hála Istennek szép kort éltek meg, férjhez mentem, gyerekeim lettek, tehát soha nem éreztem, hogy egyedül vagyok a nagyvilágban.

Megadtak mindent a szüleim, amire erejükből tellett, s mikor leestek a lábukról, a gondozásuk meg az én feladatom volt.

Férjemék heten vannak, de nem látom, hogy olyan sokra menne a testvéreivel.Alig tartják a kapcsolatot. Szemrehányást tesznek egymásnak, hogy kit segítettek jobban a szülők, a másikat meg nem. S a lábáról leesett szülő gondozását sem vállalták fel.

2012. márc. 19. 18:12
 7/24 anonim ***** válasza:
70%

az én fiamnak sem lesz testvére.

viszont van egy fél évvel idősebb uncsitesója,akivel testvéri viszonyban vannak,így rá majd támaszkodhat,ha mi nem leszünk.így fogjuk nevelni őket,hogy egymásra mindig számíthatnak.

hátrány az,hogy tényleg egyedül marad,ha a szülők már nem lesznek.viszont remélhetőleg lesz családja,akik mellette lesznek

2012. márc. 19. 18:13
 8/24 anonim ***** válasza:
79%

szerintem ezt a másik oldalról lehet megközelíteni, mert nem feltétlenül van hátránya.

viszont ha van testvére annak nagyon osk előnye lehet :)

mi a testvéremmel napi szinten találkozunk, naponta 3x-4x hívjuk egymást, mindent megosztunk egymással, mondhatni legjobb barátok vagyunk :)

és ugye most már a gyerekeink is :) imádják egymást!

2012. márc. 19. 18:23
 9/24 anonim ***** válasza:
83%
Tök normálisan válaszolok egy kérdésre és le vagyok pontozva...Az volt a kérdésben, hogy SZERINTETEK!!! Leírtam én mit gondolok, nem hinném, hogy olyan kivetni való volt a válaszom, de mindegy ez legyen a legnagyobb örömötök az életben. ;) (Akinek nem inge nem vegye magára.)
2012. márc. 19. 18:32
 10/24 anonim ***** válasza:
79%
Első válaszoló voltam. Nem a 0 százalékos.
2012. márc. 19. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!