Milyen tippeket tudtok adni nyugodt alvásra? Már nagyon kivagyunk.
14 hós ikreim vannak, ugyanezzel a problémával... :(
Fogalmam sincs, mikor aludtam egy jót utoljára.
Ha az egyik alszik, a másik fent van, sokszor mindkettő fent van.
Amik nálam beváltak: megágyazok magamnak egy szivacsra a gyerekszobában. Az éjjel felkelőt (és utánam bömbölőt) kiveszem, és mindketten a szivacsra fekszünk. Ott szinte rögtön visszaalszik. Ez után vagy megpróbálom visszatenni (legtöbbször esélytelen), vagy megpróbálok visszalopózni az ágyamba, ő meg marad a szivacson (ekkor pár óra múlva újra megébred, és utánam sír). Ha mindkettőt a szivacsra kell vennem, akkor én a földre szorulok, néha reggelig ott maradok.
Ha nagyon nyugtalan az éj, akkor átpelenkázom őket, és adok két deci meleg tejet, ez sokszor siker a visszaalváshoz.
Fogzás idején bekenem őket Dentinox géllel.
Mást nem tudok csinálni...
Levendulás párologtatás és Viburcol kúp(bár lehet a levendula üti a homeós kúpot, de ki tudja...)
Nem lehet, hogy túl melegük van? Én is nagyon lassan hagyom el a 2 évesemnél a téli alvószettet, de sokszor már rányitottam éjjel az ablakot, mert éreztem hogy tök melege van.
Szerintem egy dolog működik ilyenkor a kimerültség ellen: Hívd el a nagymamát, és nappal aludd ki jól magad. Jobbat nem tudok.
Nekem a fiam 1,5 éves koráig nagyon-nagyon rosszul aludt. Még 1 éves kora után is volt, hogy éjjel felkelt, és órákig nem tudtam visszaaltatni. Velem aludt, de ha átfordultam a másik oldalamra, már felébredt, és ordított.
Végül mi azt csináltuk, hogy betettem a hajszárítós cd-t végtelenre. Most 2 éves, de még mindig működik. Írtam alvásszakértőnek, azt írta vissza, hogy alvásklinikán is fehér zajjal altatnak, szóval tök jól csinálom. Hurrá!
Sedatif PC, nálunk bevált. 10 hónapos korától átalussza az éjszakát (kopp-kopp), pedig előtte minimum 3-4x ébredt.
Napi 2x1-et kapott, kb. 2,5 csomag fogyott el, mire javulás állt be. Fokozatosan elhagytuk.
És ha vacsira valami tartalmasabb kajcsit adnál?
Mi most még ugyan 5 hónaposak vagyunk, 1 hete krumplifőzit is eszik már és anyum javaslatára vacsira is azt adok neki. (Gyerekkorunkban állítólag ezzel átaludtuk tesómmal az éjszakákat, s a kisfiam is ezt teszi most.)
Ugyhogy nálunk ez bejött...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!