2.5 hónapos babátok mit tud már csinálni? Mennyit eszik? Éjszaka alvás? Átfordulás gagyogás?
Ügyes a babád valóban! De szerintem nem mérvadó,hogy kinek a babája mit tud, mert ahány baba annyi féle.
Az enyém pl hátáról az oldalára tud fordulni, meg emelgeti a fejét, és átforatja. Egyszer már kinyomta magát a kezével hason,de abban a pillanatban vissza is "zuhant".
Meglepően sokat "beszél" ő is, olyasmi hangokat hallat mit a te babád.
Ezen kívül egy mosolygép, amint kinyitja a szemét már mosolyog.
3 óránként eszik éjszaka, tegnap eddig először 5 órát aludt egy huzamban este 9-től. Sajnos hajnal 4kor kel, és ébren is van következő szopiig (sokszor mé utána is). Nappal elég sokat alszik.
Szia!
Ez az én kérdésem volt egy hónapja:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Nem tudom miért mérgesek a már tapasztalt anyukák ezért, de minket tapasztalatlan első gyerekes anyukákat érdekel mert aggódunk és ha esetleg van a közelben egy miénkkel egykorú baba aki ügyesebb anyuka elmondása szerint akkor megijedünk.
Amúgy nagyon ügyes a babád büszke lehetsz rá!:)))
Nálunk is uezeket csinálta a gyerek 2,5 hónaposan, viszont hónapról hónapra változnak még ilyenkor. Ő pl hasonlóan a tiédhez átfordult (hasról hátra),de később erről leszokott és most 5 hónapos, de nem is tudja (még vagy újra?).
Ami pedig az alvást illeti, a 3.havi oltás után újra felébredt éjszakánként 1x, ami a hozzátáplálás kezdetéig tartott. (5 hónapos koráig, azaz 2 héttel ezelőttig)
Persze, örülj, hogy ügyes a babád, de nálatok is változhatnak a dolgok, nem kell készpénznek venni, ha már most tud/csinál valamit.
Én kislányom állandóan gügyög, kurjongat. Vigyorog reggeltől estig. Hason fekve hosszan kitámaszt, könyököl és nézelődik. Tenyerét már nem húzza ökölbe, és nyúlkál a tárgyakhoz, pl cumit kiveszi a szájából, meg piszkálja a lógókat a szőnyegén. Kétszer átfordult már hasról, de szerintem csak a súlya húzta át és véletlen volt :D
Fogalmam sincs mennyit eszik, anyatejes csak. 3-4 óránként napközben, éjjel pedig alszik, egyszer kel hajnalban, 6 körül. Tegnapra kibújt a jobb alsó fogacskája. Már egy pár hete folyik a nyála és rágta az öklét, de nem gondoltam, hogy ilyen hamar fog lesz. Mondjuk a középső lányomnak is hamar jöttek.
Ő kicsit idősebb, mint a te babád, dec. 26-i, szóval mindjárt 3 hós. 7,3 kg és 62 centi (4 kilóval született), szóval nagy baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!