Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hónapos a gyerekem, mit...

3 hónapos a gyerekem, mit tegyek ahhoz, hogy átaludja az éjszakát? Nappal sem alszik max.2-3 órát.

Figyelt kérdés
2012. márc. 18. 05:52
 1/5 anonim ***** válasza:
semmit,nagyon ritka az a 3 hónapos aki átalussza az éjszakát.viszont nappal többet kéne aludnia,nem hasfájós?sír ha nem alszik vagy el van azért.ha nappal szenved mert aludna akkor próbálj pár dolgon változtatni,esetleg ringasd el,vidd ki a levegőre,vagy adj neki enni inni.használj szélcsövet vagy tornáztasd.adj neki homopátiás készítményt azok sokat segíthetnek,nyugtathatják a babát,a levendula tea is ilyen hatású.
2012. márc. 18. 07:13
 2/5 anonim ***** válasza:

Erre én is kíváncsi lennék:)

Az én 3 hónaposom nappal összesen 2 órát alszik,azt is 4 részletben.

Nem tudom mi lehet a baja,de valami mindig felébreszti.

Éjjel 2x kel enni (tápszeres),mondjuk visszaalszik,de baromi fárasztó...

Van egy 3 éves fiam is,nem könnyű.

Az én babám egyébként keveseket eszik,kb. 100 ml,ekkora mennyiséggel esélytelen,hogy átaludja az éjszakàt.

A fiam is 1 éves koráig 1x evett éjjel,de a hozzátáplálás után könnyebb volt,mikor már kapott laktatóbb dolgokat estére pl. tejpép.

2012. márc. 18. 07:15
 3/5 anonim ***** válasza:

3 hónaposan nagyon kevés baba nem kel fel éjszaka. Ne légy türelmetlen, eljön majd a nyugodt éjszakák ideje is.

Én pl most összetenném két kezem, ha csak annyi lenne, mint az elején, hogy megetetem és alszik is vissza, ja és max 2szer kel emiatt. Ott tartunk 8 hónaposan, hogy kb hajnali 1ig óránként kel (9kor teszem le aludni). Van amikor elég betenni a cumit és alszik is, de van amikor simizni kell és egyebek. Jobb esetben van 3óra egyhuzamban amit alhatok éjjel. Na és egyszer eszik még hajnalban. Sokkal kimerítőbb nekem ez, mint amikor csak enni kelt 2szer.

Nappal születése óta nem alszik többet 3-4 óránál. Most már annyit sem. Az első 3 hónapban a hasfájása miatt (non-stop sírás), később meg gondolom már nem volt nagy alvásigénye. Egy átlagos napon 3szor 30 percet alszik.

Nem egyszerű az élet egy babával, de biztos lesz jobb is! Kitartás!

2012. márc. 18. 11:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ez babáktól függ. Az első lányom már nagyon korán átaludta az éjszakát(1,5-2 hónaposan) és nappal is evett, aludt felváltva.

A második kislányom most lesz 3 hónapos, még 2x-3x felkell enni hajnalban, és nappal is nagyon keveset alszik, ha egész nap alszik 2-3 órát akkor az már jónak számít. (Persze vannak olyan napok hogy többet alszik) Nem hasfájós, csak simán nem alszik, de ő már pár hetesen sem aludt egész nap.

2012. márc. 18. 16:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Szerencsére már nem jellemző a hasfájás mint korábban. Elvan egész nap. Nézelődik, gügyög, mosolyog, a lényeg, hogy anya vagy apa foglalkozzon vele, mert ha lerakjuk az ágyába szinte azonnal üvöltés. Csak szerintem keveset alszik. Amúgy minden nap sétálunk, játszunk, ''beszélgetünk'', tornázunk, szóval igyekszünk kifárasztani estére. :)
2012. márc. 19. 06:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!