Mit tegyek, hogy a 9 hónapos Kislányom átaludja az éjszakát, és ne keljen fel egészen reggelig?
Ezzel az enyém is próbálkozott, de ő enni nem volt hajlandó... mondjuk nem is próbáltam mást, csak tápszert...
Úgy szokott le róla, hogy nem volt lámpa, sem játék, sem beszélgetés, sem semmi.
Felvettem, elmondtam neki 2 mondatban, hogy éjjel van és aludni kell. Amikor világos lesz, akkor lehet játszani.
Innentől kezdve nem beszéltem hozzá. Ringattam, sétáltam vele, vagy mellém bújt és úgy aludt vissza. kb. 1 hét alatt leszokott róla. Az a lényeg, hogy arról azért győződj meg, hogy nem valami valós szükséglete van-e (pl átázott pelus, szomjas, stb) és ha ezek kipipálva, akkor ne engedd neki a randalírozást. Lehet, hogy pár napig harcolni kell vele, és nehezebb mint csinálni egy pépet, de utána jobb lesz.
Ők még nem érzik a különbséget nappal és éjszaka között, meg kell nekik tanítani.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Én próbálom nem hagyni, hogy randalírozzon. Már hónapok óta tart ez így:( jaj miért fogtam ki pont én ezt???:((( Ráadásul én világ életemben imádtam aludni, lustálkodni. S rettenetesen rosszul viseltem, ha felébresztettek. Ez most sem változott. Napról napra egyre morcosabb és idegesebb vagyok rá. Nyugi! Soha nem bántanám Őt, de azért ingerültebben szólok hozzá, mikor már huszadszorra kell felkelnem hozzá. Csitítgatom, simogatom. S mikor már látom, a félhomályban, hogy nem mozog már, egyenletesen lélegzik, szeme is csukva van már legalább 10-15 perce. Akkor szép lassan, és halkan visszamegyek lefeküdni. Alighogy betakarózom, megint felsír, és kezdhetem előlről... Ráadásul még jobban kapálózik, hisztizni kezd, ha nem engedem hasra fordulni(hasra fordul, elsőnek élvezi, majd 2 perc múlva hisztizik, mert nem tetszik Neki hason...) Dörzsöli a szemét, hogy rettentő fáradt, de Ő csak azért is ébren lesz. Minden lehetséges fényforrást lekapcsolok. Síri csend van a szobában. De tovább hisztizik, kapálózik.
Pelusát nézem, alig van benne pisi. Csak a kakit nem tűri el. megitatom, cumit nyomok a szájába. Karomba veszem, 15-40 percet karomban ringatva sétálunk a vaksötétben. S ezek után se alszik. Tovább hisztizi. Fogát bekenem, az se nyugtatja meg. úgyhogy nekiállok tejpépet készíteni... aztán szépen bekanalazza, majd a hordozóban hagyom (mert ott szoktam etetni), beállítom, hogy ne tudjon billegni. mert már egyszer volt, hogy jól lakott, és Ő hintázni akart, majd egyszer csak azt vettem észre, hogy az egész kaja kijött belőle... na onnantól még két óra hiszti, ordítás. Mert több kaját ilyenkor nem adok Neki, nehogy kijöjjön az is... majd úgy fél 6 fele elalszik. Én is végre lefeküdhetek. De a párom órája 6kor csörög, hogy menjen dolgozni, 7-re. De ő akkor nem kel fel, csak fél 7kor... addig meg 10 percenként nyomogatom le a telefont. szerencsére a Kicsi erre nem ébred fel. S én vigyázok arra, hogy nehogy elaludjon... Ha meg megszólom Neki, hogy Ne nekem keljen már a Kicsivel is foglalkoznom, meg Rá is figyelni, hogy el ne aludjon... akkor meg kapom a fejmosást, hogy de én napközben aludhatok, Ő meg dolgozik... Hát igen. De amikor nem dolgozik? Napközben mikor a kicsi délutáni alvásán van, aludnék, de a Párom nem hagy, mert örül, hogy itthon van, és ami kis időt itthon tölt, azt szeretné velem tölteni és ne aludjak! Éjszaka se aludjak, mert akkor meg mindig én kelek a Kicsihez....:( Idegileg már teljesen kivagyok.:( Most vagy a Kicsinek kell valami nyugtató tea, vagy szirup, hogy legalább az éjszakát átaludja. vagy nekem valami nagyon erőteljes élénkítő.:(
Valami megoldás? Sajnos egy szobában vagyunk mind a hárman. mert csak ezt a szobát fűtjük a legjobban. Pedig már rég egy másik szobába raktuk volna a Kicsit.
Ja, és ha Kiságyában nem bírom altatni a Kicsit. akkor a hordozóba rakom, mert régen, mikor hasfájós volt. Csak ott tudott igazán jókat aludni. Ha ott se bír magával. hisztizik, ordít. Akkor a Párom és közém fektetem. De ott is kapálózik. De ott legalább csukott szemmel is le tudom fogni, a cumit a szájába nyomni. aztán egy jó másfél 2 óra múlva a nagy kapálózások közepette elalszik.
Viszont tapasztalatból mondom, hogy a 10-15 percenkénti kelés (ágyból kiugrással) ezerszer és tízezerszer fárasztóbb, mintha egész éjszaka ébren fenn lennék. Pár éve még 53 órát is kibírtam egyhuzamban alvás nélkül Most meg egyszerűen 24 órából,nem csak éjszaka próbálok aludni. Hanem még napközben is, mikor a Kicsi elalszik, akkor én is alszok. Ez ellen kellene valamit sűrgősen tenni.:( Mert a Páromat és magamat is kikészítem ezzel a túlzott fáradékonyságommal. Pár napja a Kislányom gyógytornásza azt javasolta, hogy nyugtató teát adjak Este a Kislányomnak. Citromfű meg valami más teák keveréke. de pontosan nem tuja. Hát itthon csak citromfű van. S csináltam is pár napig esténként. Ettől át is aludta az éjszakát a Kislányom. vagy max csak egyszer kelt fel, akkor is csak annyira, hogy a cumit a szájába adjam és vissza is aludt. De az a baj, hogy ez nem tudom milyen tea, mert este 8-9 fele elkészítem, és már hajnali 1-3 óra fele befeketedik, és a tál szélére rakodik valami trutyi. Olyan, mint amikor a síma kamilla tea is tönkre megy 2-3 nap után. Pedig Herbalia termék mind2. Pazarolni meg nem akarom a teát, így megint pár napja nem adom a Kislányomnak, s most megint fent van 2-3 óránként....:( alszik 1-2 órát, majd megint hisztizik másfél-3 órát...:( Senkinek nem kívánom ezt a rémálmot!:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!