8 hós babátok mit eszik reggelire és vacsira?
Az én babám alig akar már cicizni és a tápszert nem issza meg. Sajna a tejpép és a gabonapép nem kell neki. Mivel próbálkozzak reggelire és vacsira? Ti miket esztek? Foga még nincs.
Tízóraira kap gyümit, ebédre főzeléket husival, uzsira egyelőre babajoghurtot, lassan kezdjük a sima natúr joghurtot. Vacsira eddig tejpépet evett, de már nem eszi meg. :( Most pár napja Hippes jóéjt papit kap, azt megeszi. Reggelente cicizett, de napok óta alig hajlandó.
Tanácstalan vagyok, mit adjak neki, hogy azért a napi szükséges tejalapúja meglegyen...
Ha nincs foga, akkor igazán darabosat nem tudsz neki adni. Mivel rágja el?! Semmivel ..
Csak olyat kaphat, ami pépes és egyben le tud nyelni.
Lehet, hogy csak azzal a tápszerrel van gondja, amelyiket most próbáltad nála. Nem azt mondom, hogy próbáld ki rajta mind a 70 félét, de a van ismerősöd, akkor kérj tőlük tápszert, hátha az bejön a gyermekednek.
Milyen tejpépekkel próbálkoztál? HA-t sok gyerek nem eszi meg. Nálunk a Nestle zöld dobozos tejpép volt a nyerő. Már nem emlékszem milyen ízesítése volt.
Nem írtad, hogy ébred-e esténként vagy végig alussza. De vacsira adhatsz neki főzelék maradékot délről vagy valami tartalmasabb, sűrűbb ételt.
Egyébként általában ilyen korban van a vízválasztó a gyerekeknél, ami a szoptatást jelenti.
Tápszerből Milupát próbálgatjuk, tejpépből már többet próbáltunk, Milupa,Hipp,Humana... egyik sem kell most neki. Talán ráunt a tejpépre, mert azt már egy ideje minden nap kapott, nem tudom. Kínomban már tápszeres babakekszet is kutyultam, de az sem kellett neki.
Gabonapépből 7 gabonásat evett, de most az is elutasítja pár kanál után. Nem tudom, mi történt vele.
A főzelékkel, gyümivel, babajoghurttal semmi gond, azokat jóízűen megeszi.
Adhatok neki reggelire is joghurtot, meg uzsira is???
Annyira szeretném ha még szopizna, de olyan elutasító, én meg olyan nehezen viselem.:( Sír, feszeng, elfordul... :( :(
Aha .. sír, feszeng .. jön a foga!
Figyeld majd meg. Ha minden étkezésnél elkezd sírni és minimálisat eszik, akkor biztos, hogy a foga jön.
8 hónapos a lányom. 2,5 hétig minden este 120 ml tápszert óhajtott megenni, se többet, se kevesebbet.
Napközben (tízórai, ebéd, uzsonna) rendesen evett, nem volt nagy cirkusz. De reggel és este .. csak úgy zengett a ház.
Ahogy kibújt a 3. foga, semmi baja nincs. Eszik rendesen és nem sír a 3. kort vagy kanál után!
Majd kipróbáljuk az ízesített tápit, de ahhoz még várnunk kell 9 hóig, mi még csak most töltöttük a 8 hót, szóval még egy hónap...
Vagy mennyire kell szigorúan kivárni?
De a tejpépet is kanállal adod..
Képzeld csak el, hogy neked mennyire fj, mikor a rossz fogadhoz hozzáér valami. Pl. hideg vagy meleg ital/étel. Ő ugyanezt vagy még rosszabb fájdalmat érez mikor fel van dagadva a foga helye. Lehet, hogy véletlen hozzákoccant a kanál vagy csak hozzáért. Ez is lehet egy rossz élmény, amitől óvakodni fog.
Én nem vettem ennyire szigorúan a hónapos lebontásokat. Először kevesebbet adtam neki, de amikor láttam és tapasztaltam, hogy nincs tőle problémája, akkor simán adtm normálisan.
Mivel mi 3,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást (eü. okok miatt), így én már nem veszek semmit sem "szigorúan".
Nincs szent írás, ha lenne, akkor minden könnyebb lenne.
A foga helyére pedig vegyél Dologélt a patikába és azzal kenegesd. Főleg kaja előtt 5-10 perccel, hátha ettől többet eszik majd.
Ma reggel nem kellett a cici, tápszer ivás sem volt, de kevertem a tápszerbe sinlacot és gyümit, úgy evett belőle.
Este lefekvés előtt kipróbáltam és bekentem a fogát Dentinox-al és cicizett, végre! :) Úgy látszik, tényleg a foga is oka a dolognak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!