Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adjak rá bent a házban cipőt/s...

Adjak rá bent a házban cipőt/szandált vagy ne? Mindig/néha/soha? Lépeget a bútorok mellett. Igen, vagy nem? Már meg vagyok zavarodva teljesen :-D

Figyelt kérdés
2012. márc. 15. 22:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
NEM!!! majd ha jár akkor adhatsz bentre cipőt ha szeretnél. de míg totyorog, max. puhatalpút adhatsz rá (liliputi)
2012. márc. 15. 22:57
 2/12 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem a puha talpú csak pénzkidobás. Jobb ha mezítláb van vagy vékony zokniban, akkor jól fejlődnek a kis érzékei. Cipőt majd akkor adj rá, amikor már tud járni, de akkor jó minőségűt ami fogja a lábát rendesen.
2012. márc. 15. 23:03
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Osztom a 2. hozzászóló véleményét!
2012. márc. 15. 23:07
 4/12 anonim ***** válasza:
Szerintem se adj a lábára semmilyen cipőt bentre. Gyógytornászhoz járunk, Ő is ezt tanácsolja.
2012. márc. 16. 07:08
 5/12 anonim ***** válasza:
Múlt héten kérdeztem pont ezt a védőnőtől.Azt mondta ( egyébként 3 gyerekes anya ), hogy bentre nem kell cipő, mert csak mezítláb fejlődnek szépen a kis talpában lévő izmok.Az oldalazva lépegetéstől fejlődik ki a belső talpél, ez erre nagyon jó.Akkor kell cipő, ha már egy hónapja stabilan jár, de akkor is csak az utcára.Felesleges otthonra a cipő, sőt, káros!
2012. márc. 16. 07:12
 6/12 anonim ***** válasza:
én gyógytornásztól kérdeztem ezt, azt mondta, hogy szakmai körökben is vitatott kérdés, hogy melyik a jobb megoldás. ő személy szerint otthon nem javasolja a cipőt, szandált, és nekem is ez tűnt logikusnak, így én nem adok a lányomra.
2012. márc. 16. 07:22
 7/12 SzCJudit ***** válasza:

Nekem pont az ellenkezőjét mondta a gyógytornász.

Ha már lépeget a baba, kell bentre is a szandi, mert a kemény talaj (járólap, parketta) többet ront mint használ. Nyáron homokban, füvön minél többet mezítláb, persze ha megoldható. A puhatalput nem ajánlotta, hanem olyat ami fogja a bokát és hajlékony a talpa.

Ennyi vélemény közül nehéz eldönteni mi a legjobb :(

Jó babázást mindenkinek :)

2012. márc. 16. 07:34
 8/12 anonim ***** válasza:
én nem adok/adtam rá bentre. Most 3 éves, annyi a baja a lábának, hogy kicsit befele fordul a bokája. Most volt az ortopéd doki az oviban, és írt fel neki gyógycipőt.
2012. márc. 16. 08:21
 9/12 anonim ***** válasza:
Én pedig adtam rá bentre is szandált az első lépésektől, és most 2 évesen látszik, hogy neki is befelé dől a bokája.
2012. márc. 16. 09:11
 10/12 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó! Most nagy kő esett le a szívemről! Már totál lelkiismeret furd. volt, hogy a 2 éves lányomnak az én hibámból dől befelé a bokája. Én ugyanis nem adok/adtam rá bentre semmit, csak tappancsos zoknit. Illetve télen néhányszor mamusz került a lábára, de nem nagyon tűrte magán. Ezek szerint teljesen mindegy, hogy ad-e rá az ember bokafogós szandit/cipőt, vagy nem?

Mindenesetre majd szeretném elvinni ortopédiára, biztos, ami biztos. Csak az influenza járványnak legyen vége...

Különben próbáltunk a lábára supinált cipőt (Szamos), de mivel tépőzáras, nem fogja a lábát. A Salust is néztük, de nekem ezek a supináltak totál nem jönnek be. Annyira merev a talpuk, egyáltalán nem hajlik.

Eddig Siestát és Superfitet hordott a lányom, ez a 2 teljesen hajlékony, ég és föld a különbség köztük.

Nem is tudom, megszokná-e egyáltalán a gyerek.

Kedves Kérdező! Bocs, ha Off voltam! :)

2012. márc. 16. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!