Miért nézik le azt, ha valaki egy éves kor után ad még
tápszert?
Figyelt kérdés
Kislányom 17 és fél hónapos, és reggel, este kap még tápszert.Mellette eszik mindent.Már több helyről hallottam, hogy ne tömjem ilyen dolgokkal, ezt anyukák mondták.A gyerekorvosunk ( aki gastroenterológus is egyben ) azt mondta, hogy addig adjam amíg elfogadja, addig ne is erőltessem a tehéntejet, mert ez higiénikusabb.És volt itt a védőnő, aki 3 gyerekes anya, nem mondhatom azt, hogy füzetből okoskodik, és ő 2 éves korig javasolja a tápszert.Én örülök, hogy még megissza, mert napközben keveset iszik.Mert A-tól Z-ig benne van minden vitamin, fehérje, ásványi anyag, zsiradék és még sorolhatnám.Csak azt nem értem, hogy ha valaki szoptat egy 3 éves gyereket, az menő, ha valaki ad egy másfél évesnek még tápszert, az meg hülyén csinálja..
11 hós a lányom és addig fogok neki tápszert adni reggel és este,amig elfogadja!
Pont amiket leírtál azért...Ezen egy percet se rágódj!!!
Úgy van jó,ahogy van!
Üdv!
2012. márc. 14. 10:10
12/26 anonim válasza:
Az én fiam 14 hónapos, reggel-este tápszer.
Csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy kétszer volt eddig beteg. Sokat voltunk játszóházba, szinte minden nap jön hozzánk valaki vagy mi megyünk másokhoz. Tuti, hogy van köze a tápszerhez, tele van vitaminnal.
Addig adom neki míg elfogadja, ízesítve is kapja, hogy ne unja meg. Minimum 2 éves koráig.
2012. márc. 14. 10:16
13/26 anonim válasza:
3 hónapos a babám és már kap pürésített cuccokat egyszer-kétszer egy nap!
Mondjuk én nem reklámozom, mert úgy néznek rám,mint a véres rongyra.
De most kezdjem el magyarázni,hogy a tápszeres babámnak, alig volt széklete és azért adok neki néha. Mert így naponta van!
Mindenki csinálja úgy,ahogy az ő babájának jó!
2012. márc. 14. 10:22
14/26 anonim válasza:
Azért, mert ezen az oldalon, és úgy általában az életben imádnak az emberek mindenbe belekötni, oda mondani egy igazságot, kiosztani ismeretleneket, ítélkezni mások felett. Egyszerűen ha nem így tennének nem éreznék jól magukat.
Szerettem ezt az oldalt, de egyre inkább undorodom az itteni válaszolók többségétől. Természetesen nem általánosítok, vannak kivételek.
2012. márc. 14. 10:40
15/26 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, így már nem érzem magam hülyének..:))
2012. márc. 14. 10:46
16/26 anonim válasza:
Az én lányom 18 hónapos, és reggel.este tápszert kap. És fog is, ameddig jó Neki, és elfogadja. Senkire ne hallgass, csak az érzéseidre. Engem is próbáltak ilyen - olyan indokokkal "leszólni" a "szuperokos, én aztán mindent jobban tudok" anyukák, de nem érdekel. A babámnak így jó, kész.
2012. márc. 14. 11:00
17/26 anonim válasza:
Szerintem nem nézik le, maximum furcsán néznek rá. De nyugi ez mindennel így van ha az ellenkezőjét tennéd, akkor az lenne a fura.Mindenkinek soha nem fogsz tudni megfelelni, így ne is idegeskedj ilyenen, azzal foglalkozz amit te érzel, amit az ösztöneid súgnak, meg max a férjed tanácsát kérd ki, mert ő is szülő, gyakran ezt elfelejtjük hogy apa is van nem csak anya, így még ő lehet kompetens bármilyen témában a gyereketekkel kapcsolatban.
2012. márc. 14. 11:16
18/26 anonim válasza:
20 hós lányom még este tápszert kap. én vettem észre, hogy bárki is lenézne emiatt.
már próbáltam tejet kóstoltatni vele és nem bírta, így még mard a tápi.
2012. márc. 14. 11:16
19/26 anonim válasza:
A fiamnak 3 éves koráig 4-es tejallergia miatt speciális tápszert kell innia. Vagy ez vagy injekciók formájában a kalcium stb. Mikor kiváltom a gyógyszertárban a közel 2,5 évesemnek, aki ráadásul magas, folyton óvodásnak nézik, elképzelheted, miket suttognak. Hangosan nem merik, mert bár én GyES-es pedagógus vagyok, de a férjem aktívan az!:D
Ha nem lenne allergiás akkor sem adtunk volna neki 2 éves koráig tejet, akkor is tápszert vagy tejitalt kapna.
2012. márc. 14. 11:42
20/26 anonim válasza:
Én sosem néztem le senkit,egyik témában sem legyen az fejlődés,hozzátáplálás,altatás,szoptatás 3 éves korig stb.Bezzeg engem mindenért,4 hónaposan kezdtem el hozzátáplálni,és 1 éves kor után nem fogok neki tápszert adni,hanem tejet.Persze én rossz anya vagyok és jönnek a baromságaikkal mindenért az ilyenekkel ne foglalkozz,én pl nem szoptatnám a gyerekem 1-1,5 éves kor után,de ez az én véleményem tápszert sem adok neki majd ha elmúlik egy éves,persze fokozatosan fogom róla leszoktatni.Azt csinálsz amit akarsz a te gyereked,de nekem inkább az a tapasztalatom,hogy azt nézik le aki nem tápszerezi 2-3 éves koráig hanem ad neki tejet,mert a mai idióta hozzátáplálási szabályokat figyelik,ami nagyrésze lássuk be marhaság.Adj neki ha akarsz,azzal ne foglalkozz aki bele akar szólni,manapság nagy divat ítélkezni,és beleszólni idegenek dolgaiba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!