Miért nézik le azt, ha valaki egy éves kor után ad még tápszert?
Ez kb olyan, hogy engem folyamatos támadások értek, mert 4 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást úgy hogy rengeteg anyatejem volt.
Én úgy vagyok vele, hogy mindenki a saját gyerekével törődjön, én vagyok az anyja én tudom mit akar.
Hát, mert van aki mindenféle netes oldalakon elhangzott véleményeken elgondolkozik. Mindenki úgy eteti, szoptatja, öltözteti, sétáltatja, altatja a gyerekét ahogy akarja. De ez minden kérdésre igaz nagyjából: mindig mosolygok amikor vérre mennek emberek azért, hogy mindenki elfogadja az ő érveiket, sőt, akár kodifikálják is őket. Nem kell vele foglalkozni.
(Utóiratként: a két-három évesen még cicit kérő gyermek nekem bizarr. És? Ettől még lesz, aki szoptatni fogja, és hülyének is nézném ha magába szállna idegenek véleménye alapján. :))
Szerintem pedig igazad van. Az a tej, amit a boltban veszel, agyon kezelt, hígított, antibiotikummal tömött tehenekből származik..
Más lenne, ha mondjuk falun laknátok, saját tehenetek lenne. Akkor azt mondanám, hogy inkább azt adom, mint a tápot.
A lenézésről meg annyit, hogy mindig van egy-kettő okostojás, akinek feltétlenül bele kell kötni a másikba. Ha nem a tejbe, akkor talál magának mást.
Én gyerekpszichológus vagyok, nem most kezdtem a szakmát, de amikor én szültem, még engem is sikerült egy kettő jóindulatú "segítőnek" elbizonytalanítani. Ennek persze a gyerek látta akkor a kárát, míg nem azt mondtam, hogy ő az én babám, én ismerem, én nevelem, úgy kényeztetem, ahogy én szeretném stb.
Amióta emellett kiállok, azóta nyugodt, mosolygós kiegyensúlyozott a kisfiam.
Szóval ha valamit így látsz jónak, akkor ne hagyd magad befolyásolni. Pláne kétértelmű vitatott témákban. (pl tej-tápszer-anyatej)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!