Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nézik le azt, ha valaki...

Miért nézik le azt, ha valaki egy éves kor után ad még tápszert?

Figyelt kérdés
Kislányom 17 és fél hónapos, és reggel, este kap még tápszert.Mellette eszik mindent.Már több helyről hallottam, hogy ne tömjem ilyen dolgokkal, ezt anyukák mondták.A gyerekorvosunk ( aki gastroenterológus is egyben ) azt mondta, hogy addig adjam amíg elfogadja, addig ne is erőltessem a tehéntejet, mert ez higiénikusabb.És volt itt a védőnő, aki 3 gyerekes anya, nem mondhatom azt, hogy füzetből okoskodik, és ő 2 éves korig javasolja a tápszert.Én örülök, hogy még megissza, mert napközben keveset iszik.Mert A-tól Z-ig benne van minden vitamin, fehérje, ásványi anyag, zsiradék és még sorolhatnám.Csak azt nem értem, hogy ha valaki szoptat egy 3 éves gyereket, az menő, ha valaki ad egy másfél évesnek még tápszert, az meg hülyén csinálja..
2012. márc. 14. 09:21
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez kb olyan, hogy engem folyamatos támadások értek, mert 4 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást úgy hogy rengeteg anyatejem volt.

Én úgy vagyok vele, hogy mindenki a saját gyerekével törődjön, én vagyok az anyja én tudom mit akar.

2012. márc. 14. 09:26
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Az orvosra hallgass, ne a primitív, okoskodó majmokra.De azért figyelj oda, nehogy esetleg többet hízzon a kelleténél a kicsi.
2012. márc. 14. 09:26
 3/26 A kérdező kommentje:
Köszi! A hízástól nem tartok, mert sajnos nem az a nagyon hízó gyerek, bár az lenne!
2012. márc. 14. 09:29
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
lányom 16 hónapos, most tértem át a tápszerről a tejitalra (szerintem ugyanaz), de csak azért mert most durván akciós volt. szerintem még adom neki egy darabig, de kéri is reggel és este. anélkül nem kel fel, és nem fekszik. inkább, mint a tehéntej. a férjem családja tejérzékeny.
2012. márc. 14. 09:30
 5/26 A kérdező kommentje:
Mi is 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, kénytelen voltam, mert akkor már kevés tejem volt.Azt is mondta a védőnő, hogy a bolti tej ráér 2 éves kora után.Addig is kaphatja, főzve pl. tejbegríz, vaníliapuding, de így nyersen nem kell elsietni.A tejitalon gondolkodom én is.Köszi!
2012. márc. 14. 09:33
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Én nem nézem le,bár feleslegesnek tartom,de mindenki azt csináljon és úgy a gyerekével ahogy akarja.Engem meg azért néznek le mert egy évesen tejet adok majd neki.Kb.mint ha azt mondanám ciánt fogok neki adni vagy hasonló :S
2012. márc. 14. 09:34
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát, mert van aki mindenféle netes oldalakon elhangzott véleményeken elgondolkozik. Mindenki úgy eteti, szoptatja, öltözteti, sétáltatja, altatja a gyerekét ahogy akarja. De ez minden kérdésre igaz nagyjából: mindig mosolygok amikor vérre mennek emberek azért, hogy mindenki elfogadja az ő érveiket, sőt, akár kodifikálják is őket. Nem kell vele foglalkozni.

(Utóiratként: a két-három évesen még cicit kérő gyermek nekem bizarr. És? Ettől még lesz, aki szoptatni fogja, és hülyének is nézném ha magába szállna idegenek véleménye alapján. :))

2012. márc. 14. 09:34
 8/26 A kérdező kommentje:
Nekem is bizarr a 2-3 évesen szopizó gyerek, azért, mert ennyi idősen akármit ehet-ihat, és az anyatejnek már nincs tápértéke ebben a korban szerintem.Majdnem kellemetlen az ilyen látvány, és ennek inkább érzelmi oka van.De én se nézem le, mert tényleg mindenki ismeri a saját gyerekét, és tudja, mi a jó neki.
2012. márc. 14. 09:37
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pedig igazad van. Az a tej, amit a boltban veszel, agyon kezelt, hígított, antibiotikummal tömött tehenekből származik..

Más lenne, ha mondjuk falun laknátok, saját tehenetek lenne. Akkor azt mondanám, hogy inkább azt adom, mint a tápot.

A lenézésről meg annyit, hogy mindig van egy-kettő okostojás, akinek feltétlenül bele kell kötni a másikba. Ha nem a tejbe, akkor talál magának mást.

Én gyerekpszichológus vagyok, nem most kezdtem a szakmát, de amikor én szültem, még engem is sikerült egy kettő jóindulatú "segítőnek" elbizonytalanítani. Ennek persze a gyerek látta akkor a kárát, míg nem azt mondtam, hogy ő az én babám, én ismerem, én nevelem, úgy kényeztetem, ahogy én szeretném stb.

Amióta emellett kiállok, azóta nyugodt, mosolygós kiegyensúlyozott a kisfiam.

Szóval ha valamit így látsz jónak, akkor ne hagyd magad befolyásolni. Pláne kétértelmű vitatott témákban. (pl tej-tápszer-anyatej)

2012. márc. 14. 09:46
 10/26 A kérdező kommentje:
Köszi!!:))
2012. márc. 14. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!