Főzésben tapasztalt Anyukák! Hogyan készítitek el a bolognai szószt hogy babátok is tudjon enni belőle?
Kevés olajon felteszem a húst, sozom, pici bors, pici fokhagyma. Bár ez függ attól is, mennyi idős baba. :)
Utána megszorom oreganoval, majd amikor elfotte a levet, akkor ráontom a paradicsomot. Ha sűrű, akkor pici vízzel lehet higitani rajta. Osszeforralom, és kész is.
Szia!
Én úgy csinálom ahogy magunknak, csak a borsot minimalizáltam.
Általában darált sertéshúsból ( próbálom soványabból) készítem, de ha csak a fiamnak főzök akkor csirkecombot szoktam darálni.
Vöröshagymán megpirítom a húst és az apró kockára vágott sárgarépát, sózom és kicsit borsozom, majd felöntöm olyan paradicsomkonzervvel amiben darabolt,hámozott paradicsom van ( de jó az egész paradicsomos is úgy is szétomlik), ha szükséges még teszek hozzá egy kicsi sűrített paradicsomot is. Fűszerezem még bazsalikommal és majorannával. Durum tésztát főzök hozzá és a szószba még a babának belekeverem a reszelt sajtot.
Valószínűleg már lassan eszitek, de leírom azért:
Hagymát, fokhagymát párolok, erre dobok egy kevés őrölt paprikát. Ebbe teszem a darálthúst, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Kevés sót, borsot, oregánót, kakukkfüvet teszek bele. Ha kész, leszűröm. A lébe belekeverek paradicsomlét (én főztem, de sűrített paradicsommal is pont jó) és 1 zabtejszínt. (Nem tudom, milyen idős a baba, ha már eszik tejfölt, akkor azt. Az enyém tejallergiás, úgyhogy én még mindig így csinálom.)
Aztán, ha nem sietünk, tepsibe teszem a kifőtt tészta felét, ráteszem a húst, rá a tészta másik felét, ráöntöm a levet, majd fólia alatt összerotyogtatom a sütőben. A férjem sajttal, tejföllel eszi.
Ha sietek, akkor nem sütöm össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!