Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Főzésben tapasztalt Anyukák!...

Főzésben tapasztalt Anyukák! Hogyan készítitek el a bolognai szószt hogy babátok is tudjon enni belőle?

Figyelt kérdés
Írnátok receptet? Eddig mindig porból csináltam, de most vettem üveges sűrített paradicsomot, csak tanácstalan vagyok az elkészítéssel kapcsolatban. Megköszönném ha segítenétek :)

2012. márc. 14. 08:39
 1/6 anonim ***** válasza:
készítsd el külön,ugyanúgy csak kevesebb fűszerrel,paradicsomszósz,bazsalikom,majoranna,oregánó,foghagyma,hagyma,só,bors(esetleg a hagymát és a borsot a babáéból kihagyhatod)
2012. márc. 14. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Kevés olajon felteszem a húst, sozom, pici bors, pici fokhagyma. Bár ez függ attól is, mennyi idős baba. :)

Utána megszorom oreganoval, majd amikor elfotte a levet, akkor ráontom a paradicsomot. Ha sűrű, akkor pici vízzel lehet higitani rajta. Osszeforralom, és kész is.

2012. márc. 14. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úgy csinálom ahogy magunknak, csak a borsot minimalizáltam.


Általában darált sertéshúsból ( próbálom soványabból) készítem, de ha csak a fiamnak főzök akkor csirkecombot szoktam darálni.

Vöröshagymán megpirítom a húst és az apró kockára vágott sárgarépát, sózom és kicsit borsozom, majd felöntöm olyan paradicsomkonzervvel amiben darabolt,hámozott paradicsom van ( de jó az egész paradicsomos is úgy is szétomlik), ha szükséges még teszek hozzá egy kicsi sűrített paradicsomot is. Fűszerezem még bazsalikommal és majorannával. Durum tésztát főzök hozzá és a szószba még a babának belekeverem a reszelt sajtot.

2012. márc. 14. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyébként én korábban mindig a knorr üveges bolognai szószt vettem, az nagyon finom és abban vannak répadarabok. Szerintem az a babának jó ha van benne és szerintünk is nagyon finom.
2012. márc. 14. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Valószínűleg már lassan eszitek, de leírom azért:


Hagymát, fokhagymát párolok, erre dobok egy kevés őrölt paprikát. Ebbe teszem a darálthúst, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Kevés sót, borsot, oregánót, kakukkfüvet teszek bele. Ha kész, leszűröm. A lébe belekeverek paradicsomlét (én főztem, de sűrített paradicsommal is pont jó) és 1 zabtejszínt. (Nem tudom, milyen idős a baba, ha már eszik tejfölt, akkor azt. Az enyém tejallergiás, úgyhogy én még mindig így csinálom.)


Aztán, ha nem sietünk, tepsibe teszem a kifőtt tészta felét, ráteszem a húst, rá a tészta másik felét, ráöntöm a levet, majd fólia alatt összerotyogtatom a sütőben. A férjem sajttal, tejföllel eszi.


Ha sietek, akkor nem sütöm össze.

2012. márc. 14. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sikerült elkészítenem, nagyon ízlett a babámnak is (1 éves). Utolsó válaszolónak is köszönöm hogy írt, habár mire elolvastam addigra elkészültem és megettük. Még nem igazán eszik tejfölt stb., de a későbbiekben biztosan kipróbálom az általad leírtak alapján is. További szép napot mindenkinek :)
2012. márc. 14. 14:29

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!