Mikor kezdett el beszélni a babád?
Figyelt kérdés
Az egyik kérdésnél a válaszoló azt írta, hogy 7 hónapos babája már pár szót mondott. Én ezt elképzelhetetlennek tartom. Persze gagyognak már ilyenkor, az én kisfiam is mondta azt, hogy dudli, de teljesen véletlenül. A kislányom most 7 hónapos, Ő is "mondja" hogy anya, de nem tudatosan, csak ha akarom belehallom a gügyögésébe.
Kíváncsi vagyok, hogy melyik az a legkorábbi időpont amikor egy baba tudatosan szavakat kezd használni.
2012. márc. 13. 21:23
11/12 anonim válasza:
Kisfiam 9,5 hónaposan kezdte el tudatosan használni a NEM és DE szavakat. Aztán szép lassan, 11 hónapos korától már egyre több szót használt. Most 2,5 éves lesz, és be sem áll a szája. Rengeteg verset, mondókát tud, a családi napköziben angolul is tanítják őket, úgyhogy ismeri a számokat 1-10-ig, és jó pár színt is (piros, sárga, kék, zöld, citromsárga, narancssárga, rózsaszín, barna, fehér, fekete, szürke).
12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Az én kisfiam is korán kezdett el beszélni, hogy pontosan mikor, arra már nem emlékszem, de másfél évesen már mondta szinte minden szó első szótagját, 2 évesen meg csodájára jártak a bölcsiben, mert ragozva szépen beszélt, de az biztos, hogy 7 hónaposan még csak babanyelven gagyogott.
2012. márc. 14. 14:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!