Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezdett el beszélni a...

Mikor kezdett el beszélni a babád?

Figyelt kérdés

Az egyik kérdésnél a válaszoló azt írta, hogy 7 hónapos babája már pár szót mondott. Én ezt elképzelhetetlennek tartom. Persze gagyognak már ilyenkor, az én kisfiam is mondta azt, hogy dudli, de teljesen véletlenül. A kislányom most 7 hónapos, Ő is "mondja" hogy anya, de nem tudatosan, csak ha akarom belehallom a gügyögésébe.

Kíváncsi vagyok, hogy melyik az a legkorábbi időpont amikor egy baba tudatosan szavakat kezd használni.

2012. márc. 13. 21:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

olyan 11 hónapos lehetett a fiam,amikor tudatosan használta az aja(anya),apa,baba,mama szavakat.egy évesen már jó pár állathangot utánozott,15 hónaposan 18 állathangot utánzott,és a legtöbbet meg is nevezte,ezen kívül kb. 50 szavas szókincse volt.

18 hónaposan 2 szavas mondatot,20 hónaposan már 3-4 szavas mondatokat mondott.ezután már szépen ragozott,múlt időt használt,egyes szám első személyben beszélt magáról,tehát azt mondta,hogy én ezt csináltam,itt voltam stb.rengeteg mondókát tud,60-at biztos.ez a két sorostól 2-3 versszakosig terjed.

szóval a beszéd a fiamnál nagyon hamar ment,nem úgy,mint a mozgás,abban le volt maradva 15 hónapos koráig több hónappal.

2012. márc. 13. 21:44
 2/12 anonim ***** válasza:
2 eves kor korul, lanyok hamarabb is. 7 honapos, hat beszelhet, de akkor az csodagyerek.
2012. márc. 13. 21:45
 3/12 anonim ***** válasza:
Most 19 hónapos, és 2-3 szavas mondatokat használ, de magáról 1. szám 3. személyben beszél még, szinte minden szót mond, kb 11 hónapos korában kezdte.
2012. márc. 13. 21:48
 4/12 anonim ***** válasza:
7 hónaposan olyanokat gagyogott hogy abbaba baba babba baa bebebűű ebebű,mammma, amma és ezeket cserélgetve, de bben nem volt értelmes szó néha véletlenül kimondta hogy baba. Azt hogy mama használja de az evésre, ételekhez köti, tehát ilyen formán ez se értelmes szó. Tudatosan kb 10-11 hónapos korától mondja a kutyákra hogy vaú, ennyit tud, se többet se kevesebbet :).
2012. márc. 13. 22:13
 5/12 krisztivan ***** válasza:
100%
kisfiam kb.11 hósan kezdte a macskát utánozni.Majd jött a kutya vagy két hónapra rá.Aztán mostanában mondja tudatosan ha éhes hogy:nyam-nyam.Már 18 hós:-))Ennyiben ki is merül a magyar nyelv használata.Viszont valami hihetetlen nyelven képes bármit megmagyarázni,csak sajnos mi meg azon nem beszélünk jól:-))
2012. márc. 13. 22:21
 6/12 anonim ***** válasza:

Kislányom 11 hósan ha valami nem tetszik neki, azóta mondja ezt az egy szót tudatosan: nemnemnem nemnemnem

kisfiam olyan 1,5 évesen mondott szavakat

2012. márc. 13. 22:23
 7/12 anonim ***** válasza:

Lányom 1,5 hét múlva lesz 1 éves.

Mondja, hogy apa, mama, egyé(egyél) és a nevét ismételgeti Éka (Réka), ha sír utánam, akkor "mondja", hogy nyanyany. :) Ma kezdte, ha valami történik vele, akkor mondja, hogy jaj. Legtöbbször még alig lehet érteni, nem nevezném konkrét beszédnek, csak ügyes kis próbálkozásnak. :)

2012. márc. 13. 22:25
 8/12 anonim ***** válasza:

A fiam 1 évesen egyetlen szót tudott: meeeeeem azaz: nem, még a fejét is rázta hozzá. Aztán még egy két szót, apa, Ani (nevem), baba, kapka (sapka), kopa-kopa (kop-kop). Az első olyan szó, amit egyedül, önállóan, segítség és gyakorlás nélkül kimondott (s)koda, nagyon örült, mikor utazás közben velünk szembeni sávon egy Skoda jött, és ezt tudatnia kellett velünk, skodánk van. Ekkor volt kb 18 hós. 2 évesen inkább csak szavakat mondott, és sok szónak az első szótagját, vagy első és utolsót. Mire a tesó megszületett 2 év 3 hó, már szépen beszélt. Nagyon aggódtam, h valami baja van.

A lányom kb. 15 hónaposan kezdett el szavakat mondani, most 2 éves szépen, helyesen beszél, még idegenek is megértik amit mond. 3-4 szavas mondatokat használ, egész nap csicsereg, mondókát mond, énekel, táncol, mesél. És 2-3 hete kérdez, nem győzök válaszolni. A fiam majdnem 3 volt amikor elkezdett kérdezni.

ÉS nem tudom, h a szobatisztasághoz van-e köze, de a fiam 2 éves 7 hónapos volt amikor szoba és ágytiszta lett, 1 hét alatt. A lányom 20 hós korától napközben szobatiszta, 2 hete déli alváshoz sem kap pelust, még nem volt baleset. Éjszakára kell a pelus, de reggel ébredéskor azonnal le kell róla venni, ez még nem volt száraz.

2012. márc. 13. 22:47
 9/12 anonim ***** válasza:

8 honaposan használt ket szót, tudatosan. Aztán most egy eves, kb 6-8 szo van, amit mások is értenek, és kb 5-6 olyan, amit csak mi. :)

Pl Dumbo az elefánt neki Bimbo. :)

De ezen kívül sok szo elejét mondja, pl bolt-bo, vásárolni- va, a labda meg neki da. :)

2012. márc. 14. 08:24
 10/12 anonim ***** válasza:
Kislányom 13 hós. A "tudománya" a cica és vau, néha még a há (háp-háp). Ezeket tudatosan mondja, a többi még csak hablaty babanyelven.
2012. márc. 14. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!