Kislányom 14hónapos és halandzsa nyelven beszél és ez mellett mond pár szót értelmesen is pl. baba, mama, cica, apa, pápá
mikor várható h a halandzsából lesz értelmes beszéd?
2011. szept. 12. 08:44
1/10 anonim válasza:
Szerintem egyéretelmúen nem lehet megmondani, hogy egy bab/gyrek mikortól bezsél.
AHa az intenzív beszédfejlődésre gondolsz, mint a kettőnél 2 éves kora után indult be és onnatól egyész nap beszéltek.
Persze előtte si mondtak ezt-azt.
A nagy mikor bölcsibe kerül kezdett nagyon sokat beszélni
A kicsi most 2,5 éves, estére zsong a fejem annyit. beszél, kérdez, magyaráz.
2011. szept. 12. 08:49
2/10 anonim válasza:
9 hónaposan már mondott értelmes szavakat. Azt hittem 1 évesen már beszélni fog. Nem így lett. Azt sem mondta, amit korábban tudott. Aztán hirtelen 20 hónaposan ugrásnak indult, és mindent ismételt, amit mondtunk neki. Ő pl nem halandzsázott soha. Bölcsibe került és 1 hónap alatt elkezdett beszélni, 2-3 szót fűzni. Teljesen egyén függő, hogy melyik gyerek mikor kezd beszélni.
2011. szept. 14. 08:43
3/10 anonim válasza:
az én fiam pénteken lesz két éves,de még csak 5 szót mond,a többit a saját nyelvén.Novemberben bölcsibe megy,remélem,ott majd kedvet kap hozzá ő is,hogy megszólaljon.
2011. szept. 14. 09:19
4/10 anonim válasza:
én fiam 20 honapos.csak anyi hogy baba,mama,papa,ebbe,csak pár szó.de már nagyon várom hogy beszéljen,remélem 2 évesen megtörik a varázs,és beszél
2011. szept. 14. 09:53
5/10 anonim válasza:
14 hónapos lánykám kb 20-25 szót mond + a halandzsa, mindent kommentál, ha tud rá szót azzal, ha nem akkor a halandzsával, kiváncsi vagyok én is mikor fog beszélni :)
2011. szept. 14. 11:16
6/10 anonim válasza:
A nagyobbik fiam 2,5 évesen kezdett csak el értelmes szavakat mondani és csak 3 évesen beszélt rövid kis mondatokban.Most 4 éves és behozta a kortársait, imád beszélni.
A kicsi 1 éves és hasonlóra számítok, szerintem min. 2 éves koráig ő sem fog megszólalni:)
2011. szept. 14. 11:36
7/10 anonim válasza:
13 hós kisfiam most kezdi néhány szónak az első szótagját mondogatni, legfőképp az "any" "ap" "ci" (cica)szavakat. A többi még a saját nyelvén megy (pl. nála a virág is "ci" a hapci szóból)illetve a hangutánzó szavakat ismételgeti (autó=brrrrr).
2011. szept. 14. 12:12
8/10 anonim válasza:
14 hónaposan 20-25 szó,az igen!!!
2011. szept. 14. 21:20
9/10 anonim válasza:
22 hónaposom kb. 10-15 szót használ és vagy 40 féle hangot. Halandzsázni nem igazán halandzsázik, amit nem mond, azt elmutogatja, hangokkal kíséri. 14 hónaposan ezeket írtam a babanaplóba: baba, mama, dádá, va-va (vaú), gá-gá, gen (=igen. Másfél évesen megtanulta a nem-et, azóta nem mondja az igen-t.),meg néhány állathang.
2011. szept. 14. 21:30
10/10 anonim válasza:
szerintem nem sok a 20-25 szót tudni 14 hósan, találkoztam olyan babával, aki 17 hósan énekelte a boci boci tarkát... Nem hittem a fülemnek!
Az érdekesség az egészben, hogy viszont a mozgásfejlődésben mintha inkább "késésben" lett volna, kézen fogva járt csak.
Az én fiam 18 hós, inkább a hangokat utánozza, de azt nagyon sokat. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!