Tejallergiás kisbabáknál melyik tünetek esetén van nagyobb esély arra, hogy ezt a betegséget kinőjék? Azoknak akiknél bőrtünetekkel jár vagy akiknél gyomor panaszokkal?
Szia! Nálunk a tejfehérje allergia a savanyított tejtermékek bevezetésénél jött elő. Tünete: ahogy a tejtermék a szájához ért a babámnak egyből felduzzadt neki az ajka és körülötte piros foltok lettek (nem kiütés). Ez általában 2-3 percen belül jelentkezett. Mi akkora tejmennyiségig sosem jutottunk el, hogy gyomorpanaszt is okozzon. Egyből le lettünk állítva a tejtermékekről (én is mert szopizott). A célzott vizsgálat 1 évesen volt, ami alátámasztotta a tejfehérje-allergia gyanút. 1,5 éves korában kellett visszamennünk kontrollra (addig teljes diéta mindkettőnknek) és addigra szerencsére kinőtte. Most 2,5 éves és napi fél liter kakaót benyom.
Gyors gyógyulást nektek.
Üdv:
Szia kedves Utolsó!
Nálunk az én édesapám a mai napig igen rosszul tolerálja a tejet. Szintén tejfehérje allergiája van. Pedig már 60 éves. Ezért én anno nem is reménykedtem, hogy a picim kinőheti. És mégis.
Sok sikert a picidnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!