Hozzátáplálás megkezdésekor jártatok már úgy, hogy a babátok semmilyen almát nem fogad el, mert túl savanyú neki?
Többféle almát is próbáltam már, de mindegyiktől olyan arcot vág, mintha citromot enne.. Most 5 hónapos, kóstoltathatnék már vele őszibarackot is (ami most ugye nincs még), illetve meggyet is. (nna, attól aztán hogy fancsalogna!!)
Szerintetek mit tegyek?
miért ragaszkodsz ennyire a gyümölcshöz?
lehet a répa vagy a sütőtök ízlene neki.
egyébként attól, hogy fanyalog nem biztos, hogy savanyú neki, egyszerűen szokatlan és más mint a tápi :)
csak próbálkozom, illetve azért a gyümi, mert kb a csapból is az folyik, hogy ezzel kell kezdeni.. Persze, a sütőtököt is kóstoltattam már, ill s.répa-sütőtök keveréket, ez maaajd szerintem bejöhet neki, de most még az állaga miatt tényleg csak pár kanálkával eszik meg belőle. Az almát azért még nem adom fel, mert korábban volt, hogy én ettem, s odanyújtottam neki egy darabot nyalogatni, izlelgetni, s naaagyon megvadult érte.
Viszont most, hogy pürésítettem egy egész felet neki, nna, igy már nem tetszik neki.. :(
Ugyanígy jártam :)
Ha almagerezdet adtam a kezébe, akkor nyammogta, de pürésítve nem kérte. Úgyhogy én ráálltam a krumplira, befal belőle egy egész adagot már. (6 hós és szopizik egyébként.)
Szerintem ne görcsölj rá, az elsőnél én is igyekeztem mindent a papírforma szerint csinálni, most inkább hallgatok a babámra és a megérzéseimre (nyilván nem fogok nagy reformot csinálni a hozzátáplálásból, de az, hogy gyümölccsel tanul meg kanalazni és nyelni, vagy főzelékkel, az már mindegy :).)
Egyébként ha 1 valamit szívesen eszik, akkor már könnyebb szerintem mást hozzákeverni (krumplihoz alma, és így tovább) és úgy talán jobban ízlene neki :) :)
Csak ötletelek, hátha valamelyik segít :)
6 hótól adhatnál hozzá gabonapépet, akkor valószínűleg jobban ízlene neki, az lágyítja.
de nálunk is az őszibarack volt a sláger. bébiételben is adhatod vagy fagyasztva-kiengedve.
köszönöm jáányok a válaszokat!
4-estől kérdezem, hogy a krumplit csak simán felkockáztak, megfőzted és leturmixoltad?
Én igy csináltam, ill picit higítottam forralt vizzel...
A turmixolás miatt viszont nyúlós, csirízes volt az egész cucc, kvázi nem olyan, mint amihez mi szoktunk krumplipüré cimszó alatt.. Persze ez most nem is fontos...
kérdésem, hogy te ugyanígy csináltad? És igy falta be a gyerkőcöd elsőre?
jajj ne így add neki a krumplit mert így vacak :)
fejjél le tejet és öntsd fel vele, attól finom lesz ;)
sajnos tápszeresek vagyunk... :(
szerinted azzal is lehet higítani? (víz+tápi+krumpli?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!