Hozzátáplálás kérdés?
Figyelt kérdés
Kisfiammal elkezdtük az alma kóstolását fokozatosan. Ma eljutottunk odáig, hogy egy kisebb fél almát megevett. Mi az a mennyiség amivel már kiválthatok egy étkezést? Utána mit adtok neki inni?2012. márc. 10. 13:07
1/7 anonim válasza:
Pl.egy üveg(asszem.400gr)bébiétel,már bőven kivált egy étkezést.De attól függ mennyire jó evő a gyerek.Dehát egyszerű:mondjuk megeszik egy egész almát,utána megkínálod még anyatejjel(vagy tápszerrel),aztán ha már nem kér,akkor jóllakott,kész,ki van váltva.Ha kér,akkor legközelebb több gyümit adj neki.Az enyémek vizet ittak,de a tea is jó!
2/7 anonim válasza:
azt nem írtad,hogy hány hós a kisfiad,és amúgy is egyénfüggő,hogy jól lakik-e fél almával v.nem.
Úgyis látni fogod,hogy éhes-e még. Én inni sokáig csak forralt vagy babavizet adtam.
Ja,és a másik kérdés,hogy anyatejes-e még.
3/7 A kérdező kommentje:
Tápszeres sajnos, és 5 hónapos.
2012. márc. 10. 15:33
4/7 anonim válasza:
Az én lányom megevett egy negyed almát, utána megitattam ivólével(banán-sütőtök-alma mix), amire rá van írva, hogy higítás nélkül nagyon tápláló, abból ivott kb 40 ml, ezután már nem kért tápszert! Van, hogy az üdítőt sem issza meg utána, úgy jól lakik! Ez mondjuk már a sütőtök után volt! 3 óránként eszik a 4,5 hós lányom!
5/7 anonim válasza:
Változó, hogy mennyivel lakik jól, ezt te fogod látni majd. Az elején 1 alma és egy reszelt keksz volt az a mennyiség amivel kiváltottam egy étkezést. Aztán fokozatosan egyre többet evett.
A bébiételes üvegek 160-190grammosak (persze van több is és kevesebb is, de 400 nincs)
6/7 anonim válasza:
A saját tapasztalatomat tudom leírni.Én vettem néhány üveges bébiételt,mert ugye aminek nincs szezonja,az nem merem megvenni,kitudja milyen vegyszeres.Miután túl voltunk a 3-4 napos kóstolgatáson,fogtam az üveget és kanalaztam neki,amennyit kért.Mikor elég volt neki,az feltűnően látszott,nem nyitotta a száját,elfordította a fejét.Mostanra megeszik egy üveggel.Szerintem te is látni fogod,hogy mennyi neki az elég.Ha túleszi magát véletlenül,max.visszajön.Egyébként adj neki amennyit gondolsz,és meglátod mennyi időt bír ki vele.Az ivásra még nem tudom rávenni,egyenlőre azt is csak kanalazom neki,általában vizet,vagy babateát,cukor nélkül.
7/7 anonim válasza:
Nekem a védőnőm azt mondta, hogy kb. 180-200 gramm vált ki egy étkezést, ha ennyit megeszik, akkor már nem kell tápszer, csak tea/víz. Amíg ezt el nem értük, addig mindíg megkínáltam tápszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!