Most akkor vaj, vagy margarin? Mit vezettetek be először?
Leginkább egyiket sem kellene, mert a növényi zsírok omega 6 káros zsírsavakat tartalmaznak. Az embereknek pedig omega 3 zsírsavakra van szükségük.
Az emberiség fejlődésében az omega-3 zsírsav fogyasztás meghatározó szerepet töltött be, ez az esszenciális zsírsav ma gyakorlatilag hiányzik a civilizált ember táplálékából. Vizsgálatok tucatjai bizonyítják, hogy a táplálékunkban túltengő omega-6 zsírsavak (étolaj, margarin, állati zsírok) serkentik a rákos elfajulást, míg az omega-3 zsírsavak gátolják. Egy szaklapban meghökkentő estről számolt be egy kutató: egy végstádiumban lévő tüdőrákos idős férfinek három hónapot jósoltak, mikor elkezdte napi 10 gramm mennyiségben fogyasztani az omega-3 olajat, melyet később felemeltek 15 grammra. A betegnek 5 év alatt teljesen felszívódtak operálhatatlannak minősített daganatai.
Hát figyelj...törekedni kell, hogy minél egészségesebben éljünk, táplálkozzunk,
DE! a gyerekünk is ebben a világban fog felnőni, és bizony fog enni margarint, vajat egyaránt.
Amíg azonban mi döntjük el az ételei alapanyagait, addig válasszuk azt, ami -szerintünk, a fellelhető információk alpaján- jobb.
Persze,hogy enni fog! Én inkább vajkrém párti vagyok,majd kiderül,hogy a lányom,melyiket szereti. Akkor írnátok konkrétumot vajra! :)
Köszi
Bocs 4-es, de a vaj nem növényi eredetű :-)
Én amúgy olivaolajat használok a gyerekek ételéhez, de egy éves kortól simán adtam a jó minőségű margarint is.
Én vajat mert mi nem eszünk margarint, az ízét sem szeretem és nem is túl egészséges (állítólag, de persze mindent meg lehet cáfolni).
De ha sütök neki valamit akkor azt sima napraforgóolajban szoktam, és ha olyan a kaja akkor hidegen sajtolt tökmagolajjal turmixolom, ami viszont nagyon egészséges és isteni finom!
A hangyák tudják mi a jó :)
Ha nem volt eddig allergiás tünete, nyugodtan adhatsz neki vajat. kár, hogy olyan drága, egyébként én is csak azt vennék
9.22-nek :)
Nem a vaj állati eredetű..tehéntejből készül.
Régen nagyanyáink,dédanyáink köpülték egy speciális fa eszközzel.Én még ettem olyat...leírhatatlan volt házi kenyérrel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!